暴 動 罪 三 人 各 判 監 三 年

1001 回覆
59 Like 678 Dislike
涂謹申話判刑恰當喎,民主派別人士都話恰當,點睇

派別唔同一早割左席
同埋法律觀點來講的確係恰當 可惜香港法律系統並非正常 告左朱生未?
涂謹申話判刑恰當喎,民主派別人士都話恰當,點睇

派別唔同一早割左席
同埋法律觀點來講的確係恰當 可惜香港法律系統並非正常 告左朱生未?

檢控好似唔關法律事
其實要坐既判決我都覺得唔大問題
問題係刑期太重
蓄意傷人都未必要坐到三年咁長

你問我,呢單係政治問題,但用法律解決
根本上法庭審就完全錯哂
用法律去搞政治問題,咁當權者一定係著數d

認同。
話判刑有問題, 或者拎呢單案同七警比果d人根本唔識法律。
呢個case可以告傷人,可以告暴動, 可以告非法集會。用邊條罪告完全係律政司既決定。
同樣七警可以告傷人,可以告酷刑。雖然律政司理論上係按法律揀最適合既控罪, 但依家明顯加入左政治考慮。
兩個case法官都係按法例判, 至於法例合唔合理唔係司法機關既責任。
法例唔合理應該由政府交立法會修改, 你班人係度屌既, 同d愛字頭有咩分別
判得太

成班柒頭同陳sir話自己比人迫害有咩分別
而家判左3年 有監你咪坐有訴你咪上囉
使唔使學班黑警一樣要特赦你地3個呀下?

有人話要特赦咩?

判咁少

有無人想籌錢上訴

律政司可否上訴加監? 😞

點解要加監?做咩同抗爭者咁大仇口?

巴打活係平行時空

唔明
其實法律有冇define過咩程度先叫暴動

義士們
高登屌青政個班五毛黎晒連登重整勢力,各位小心

上膠登抖陣氣先,呢度依家簡直同毒氣室冇乜分別
問題係刑期太重

根本上法庭審就完全錯哂

屌你用磚擲尻人叫政治問題唔應該法律解決
你係咪on9架老友

咁點解班人要上前線,你又有無理到?
龍和道有位義士比犬打到腳都斷埋,佢有冇得到公平對待?
當晚仲有犬用磚反擊,咁佢點解無野?
講到尾都係政府執法不公,呢點由佔旺果陣已經睇到哂
佢宜家只係用返佔旺既手段,加多兩錢肉緊去煮死人

冷靜D啦巴打,搞清楚自己係同緊正常人定係五毛講野

屌你老母閪擺低一句5毛就算
你番屋企做功課啦小學雞
星期五同朋友仔出去公園玩下啦

你地呢D招數又唔係第一日見識,唔洗咁落力

喂你應我未呀大佬
駁你又駁唔撚到
又係到五毛前五毛後
定係原來你先係真正既五毛又扮本土做衰個朶呀

司馬超之心啦條柒碌
問題係刑期太重

根本上法庭審就完全錯哂

你係咪on9架老友

冷靜D啦巴打,搞清楚自己係同緊正常人定係五毛講野

屌你老母閪擺低一句5毛就算
你番屋企做功課啦小學雞
星期五同朋友仔出去公園玩下啦

你地呢D招數又唔係第一日見識,唔洗咁落力

拿拿拿 睇下你依啲冚家產
又黎屈毛 低質連登仔影撚衰連登

落力D可以賺多幾多

廢閪繼續啦你 垃鳩圾
d留言仲恐怖過香討,我究竟上緊d乜
咁難得我地係高登過黎無理由眼白白咁睇著d五毛又一次入侵又失去一個言論平台
唔該各位正常user頂著班五毛狗

痴線
拎磚頭擲尻人要坐監都唔得
唔同意就係五毛

擲磚果班友係蠢,但未至於抵死
問題係刑期太重

根本上法庭審就完全錯哂

你係咪on9架老友

呢到係兩個問題,你分清楚先
法庭係要上,因為真係犯罪,但上法庭既目的唔係解決個問題既方法,目的只係維護返個制度,至於解決問題,港共唔係有心唔搞,唔關法庭事

所以我唔會重心屌法庭法官,係屌DOJ 同政府。
魚革同佔旺時既情況根本一脈相承,2年前毛ee 先係立法會屌完政府黎,但好似無咩人明
Btw, 法治好似唔完全等於守法,係咪要貼番rule of law 貼 rule by law既分別
d留言仲恐怖過香討,我究竟上緊d乜
咁難得我地係高登過黎無理由眼白白咁睇著d五毛又一次入侵又失去一個言論平台
唔該各位正常user頂著班五毛狗

痴線
拎磚頭擲尻人要坐監都唔得
唔同意就係五毛

擲磚果班友係蠢,但未至於抵死

蠢 比人利用 已經夠抵死 買左個咁大既教訓
大家都渣住個鍵盤 唔會因為你屌我 你屌五毛就會高級啲
而且我唔認為係度討論廿幾三十版「係唔係暴動」會點樣幫到佢哋 死撚返去搵三子D. day啦
搞清楚先
依家問題唔係有冇罪
罪一定有架喇
唔好同啲仆街藍絲一樣係到話無罪無罪

問題係 知法犯法嘅黑警只係判普通襲擊
仲有之前講朱警長個時又話無既定目標唔定罪
點解 又無既定目標 又唔係圍毆嘅人會判暴動?

留名跟進
問題係刑期太重

根本上法庭審就完全錯哂

你係咪on9架老友

呢到係兩個問題,你分清楚先
法庭係要上,因為真係犯罪,但上法庭既目的唔係解決個問題既方法,目的只係維護返個制度,至於解決問題,港共唔係有心唔搞,唔關法庭事

所以我唔會重心屌法庭法官,係屌DOJ 同政府。
魚革同佔旺時既情況根本一脈相承,2年前毛ee 先係立法會屌完政府黎,但好似無咩人明
Btw, 法治好似唔完全等於守法,係咪要貼番rule of law 貼 rule by law既分別

不受外界影響而獨立完成司法程序
應該就可以叫法治
五毛都尚且覆下 黃屍真係覆多句都唔想
五毛都尚且覆下 黃屍真係覆多句都唔想

愈黎愈唔想係到討論,好撚低質
搞清楚先
依家問題唔係有冇罪
罪一定有架喇
唔好同啲仆街藍絲一樣係到話無罪無罪

問題係 知法犯法嘅黑警只係判普通襲擊
仲有之前講朱警長個時又話無既定目標唔定罪
點解 又無既定目標 又唔係圍毆嘅人會判暴動?

留名跟進

當日提告暴動罪個個屌哂鬼
而家又話法治又話七警乜乜乜

其實和平理性冇問題
起碼帶到上國際
你唔係以為香港獨立唔使西方勢力頂住下話

好撚好笑,西方人理你都有味。全世界依家既潮流都係本地為先,英國脫歐,美國trump,香港一個大陸既省,彩你都有味啦,你真係當自己識生金蛋啊

重新 香港係殖民地 唔好神化香港地位

呢3個人如果連金錢上既支持都無既話,唔好意思,你班黃絲比支持7警班人更加羞恥

痴撚線自己拎磚擲尻人衰左要人俾錢你
唔係就係無恥
你冇撚野掛

輸打贏要
人地上埋街 你重係屋企屌鬼

見到連登仔一邊怒屌藍絲籌安家費比七警
自己又係到大聲鳩叫話籌錢比義士
雙重標準到

皆因立場唔同
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞