暴 動 罪 三 人 各 判 監 三 年

1001 回覆
59 Like 678 Dislike

如果律政入7警酷刑,最後無罪釋放,咁你會點?

膠乜鬼

感覺上好似係咁捉我字虱咁
仲知我覺得件事問題係兩單案唔公平

普襲最高3年判兩年
暴動最高7年判3年

屌 我咪講緊判罪嘅問題
慿乜嘢七警係普襲 三個就暴動

咁你想告7警咩罪

最少都入嚴重受傷個條

係香港法律唔等同正義 犯左法唔等於做錯事

之所以香港要獨立 就係因為香港變人治 法律只係維穩同埋幫有錢人

我只係想講 冇絕對既正義 你贏左你就正義
義士係極權既情況下 坐一日都多啦屌你老母

個個都好似你地咁諗既話不如都係和平理性非暴力算啦

Cant agger more

其實和平理性冇問題
起碼帶到上國際
你唔係以為香港獨立唔使西方勢力頂住下話

好撚好笑,西方人理你都有味。全世界依家既潮流都係本地為先,英國脫歐,美國trump,香港一個大陸既省,彩你都有味啦,你真係當自己識生金蛋啊

重新 香港係殖民地 唔好神化香港地位

呢3個人如果連金錢上既支持都無既話,唔好意思,你班黃絲比支持7警班人更加羞恥

痴撚線自己拎磚擲尻人衰左要人俾錢你
唔係就係無恥
你冇撚野掛

輸打贏要
人地上埋街 你重係屋企屌鬼

見到連登仔一邊怒屌藍絲籌安家費比七警
自己又係到大聲鳩叫話籌錢比義士
雙重標準到

你都識得講一邊係黑警一邊係義士
用撚下個腦啦

串緊你乜都義士呀。
爛頭卒

yes
自己為左自己既信念扔磚 放火燒人的士=義士
警察為左自己既信念打人 =黑警

屌你老母啦,黑警果D叫信念

除左見到你一直講粗口之外完全睇唔到你有咩論點
7警係入傷人19 最後因為未至於嚴重傷害 法官決定用alt charge 入佢傷人19

唔係普通襲擊

其實7警個官解釋得好詳細
今次呢個好mean
講真
7警打人坐2年
暴動坐3年好撚合理
有撚哂片比人影底哂 唔好話自己無做過
你估打得甩?
入到去坐諗返自己又無人幫又無錢
所謂要爭取班人去哂邊?

屌你老母

七警係為左發洩,仲要身為執法人員知法犯法

三義士只係為左對社會不滿而強烈表達,並唔係意圖去傷害人

好多外國人香港係神奇社會

03年70萬人大遊行,第2日個個正常番工
雨傘佔領期間,每日人人都正常番工,一事無成無流血情況下解散。
魚蛋暴動,旺角到處放火,第二日放煙花,歌舞昇平,繼續過年

你都識講人人都正常番工,歌舞昇平,繼續過年.

之所以香港要獨立 就係因為香港變人治 法律只係維穩同埋幫有錢人

其實和平理性冇問題
起碼帶到上國際

好撚好笑,西方人理你都有味。全世界依家既潮流都係本地為先,英國脫歐,美國trump,香港一個大陸既省,彩你都有味啦,你真係當自己識生金蛋啊

呢3個人如果連金錢上既支持都無既話,唔好意思,你班黃絲比支持7警班人更加羞恥

唔係就係無恥
你冇撚野掛

輸打贏要

雙重標準到

用撚下個腦啦

串緊你乜都義士呀。
爛頭卒

yes

豬隊友

膠乜鬼

普襲最高3年判兩年
暴動最高7年判3年

屌 我咪講緊判罪嘅問題

咁你想告7警咩罪

最少都入嚴重受傷個條

反還反,based on 事實根據黎講,唔好學班廢中藍絲亂咁噏。

七警案今日宣判,七名警員原被控的有意圖而導致他人身體受嚴重傷害罪罪名不成立,而交替控罪的襲擊致身體傷害罪則罪成,而被加控普通襲擊罪的警員陳少丹,亦被判罪成。

膠乜鬼

普襲最高3年判兩年
暴動最高7年判3年

屌 我咪講緊判罪嘅問題

咁你想告7警咩罪

最少都入嚴重受傷個條

你話朱經緯都話
七醫告嚴重受傷分分鐘監都唔使坐

其實和平理性冇問題
起碼帶到上國際

唔係就係無恥
你冇撚野掛

輸打贏要

雙重標準到

用撚下個腦啦

串緊你乜都義士呀。
爛頭卒

yes

拎D根本唔需要討論既野出黎講亦都稱唔上係論點
其實成件案個官講野都幾on9,既然你唔可以有合理證據證明當時人真係有參與過活動,只係話當事人有出現過現場為由判有罪。

就算提交上去嘅證據,都只係證明有個藍衫口罩女子,跟本證明唔到係當事人。咁多疑點底下都可以判有罪,真係施法大倒退

膠乜鬼

普襲最高3年判兩年
暴動最高7年判3年

屌 我咪講緊判罪嘅問題

咁你想告7警咩罪

最少都入嚴重受傷個條

反還反,based on 事實根據黎講,唔好學班廢中藍絲亂咁噏。

七警案今日宣判,七名警員原被控的有意圖而導致他人身體受嚴重傷害罪罪名不成立,而交替控罪的襲擊致身體傷害罪則罪成,而被加控普通襲擊罪的警員陳少丹,亦被判罪成。

因為喺綁手腳比7個人圍打都有嚴重傷勢
所以唔構成嚴重襲擊

膠乜鬼

普襲最高3年判兩年
暴動最高7年判3年

屌 我咪講緊判罪嘅問題

咁你想告7警咩罪

最少都入嚴重受傷個條

因為喺綁手腳比7個人圍打都有嚴重傷勢
所以唔構成嚴重襲擊

都冇
唔好比媒體誤導

第三被告人在行人路上向警方投擲玻璃樽,之後,當警方採取行動衝上前,他再一次在行人路上向警方投擲玻璃樽,之後轉身逃跑,不久便向前跌,很快給緊隨在後追捕的警員抓獲。
唔好比媒體誤導

第三被告人在行人路上向警方投擲玻璃樽,之後,當警方採取行動衝上前,他再一次在行人路上向警方投擲玻璃樽,之後轉身逃跑,不久便向前跌,很快給緊隨在後追捕的警員抓獲。

個官話拉佢個警長唔係可靠證人
靠段片影到佢掉野先入到
搞清楚先
依家問題唔係有冇罪
罪一定有架喇
唔好同啲仆街藍絲一樣係到話無罪無罪

問題係 知法犯法嘅黑警只係判普通襲擊
仲有之前講朱警長個時又話無既定目標唔定罪
點解 又無既定目標 又唔係圍毆嘅人會判暴動?

入邊條係律政入,唔係法官判佢係邊條罪喎

當我唔知邊個入罪喇
但係問題真真正正係講緊個罪則公平問題

不如了解下咩係暴動先啦
唔駛有指定目標 唔駛一定要圍毆
只要係非法集結情況下 做出破壞社會安寧既舉動已經係暴動 完全符合 重唔係暴動?

但係問題係你入你判暴動
點解唔對啲警察用相同嘅原則黎判?

因為班警察係果到既"原意"係係維持治安
唔屬於非法集結?
唔好比媒體誤導

靠段片影到佢掉野先入到

yes 有報到話警長唔可靠

其實和平理性冇問題
起碼帶到上國際

唔係就係無恥
你冇撚野掛

輸打贏要

雙重標準到

用撚下個腦啦

串緊你乜都義士呀。
爛頭卒

yes

拎D根本唔需要討論既野出黎講亦都稱唔上係論點

笑死
喂喂喂 你覺得得你個d民主先係信念?
人地支持一國兩制好撚愛國又唔撚得?係咪唔撚得呀? 你支持港獨 佢支持回歸 最後依加咪一齊坐監囉
應我啦柒頭皮
利申我絕對唔愛國 好支持民主
唔好比媒體誤導

靠段片影到佢掉野先入到

由此可見個官都叫中立
幾時拉埋黃台C個d垃圾

當我唔知邊個入罪喇

如果律政入7警酷刑,最後無罪釋放,咁你會點?

膠乜鬼

普襲最高3年判兩年
暴動最高7年判3年

屌 我咪講緊判罪嘅問題

我覺得係關係到兩者出現既原因同原意
搞清楚先
依家問題唔係有冇罪
罪一定有架喇
唔好同啲仆街藍絲一樣係到話無罪無罪

問題係 知法犯法嘅黑警只係判普通襲擊
仲有之前講朱警長個時又話無既定目標唔定罪
點解 又無既定目標 又唔係圍毆嘅人會判暴動?

當我唔知邊個入罪喇

不如了解下咩係暴動先啦
唔駛有指定目標 唔駛一定要圍毆
只要係非法集結情況下 做出破壞社會安寧既舉動已經係暴動 完全符合 重唔係暴動?

但係問題係你入你判暴動
點解唔對啲警察用相同嘅原則黎判?

因為班警察係果到既"原意"係係維持治安
唔屬於非法集結?

如果警察自己都入到非法集結咁咪唔使做野
休班警就話姐
革命成功就係革命
唔成功咪犯法

坐左三碌出到黎前途一片光明
唔好比媒體誤導

靠段片影到佢掉野先入到

由此可見個官都叫中立

開頭太少資訊唔清楚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞