暴 動 罪 三 人 各 判 監 三 年

1001 回覆
59 Like 678 Dislike
咁鍾意上訴,上訴囉
等睇加監

區域法院

上訴唔係district到審呀

上訴最高刑期跳升至10年
依家最高只係7年
想上訴咪去囉

本土打手最中意叫人去死
唔講咁多,上訴ho ball

上訴都係 cap 左 7年
同埋被告上訴唔會加監

除 了 有 一 些 罪 行 是 法 律 已 硬 性 規 定 刑 罰 , 例 如 謀 殺 必 須 判 處 終 身 監 禁 , 上 訴 法 庭 無 權 更 改 刑 罰 之 外 ; 在 處 理 其 他 要 求 減 刑 的 上 訴 時 , 上 訴 法 庭 通 常 有 權 更 改 刑 罰 , 既 可 以 加 刑 亦 可 以 減 刑 。 很 顯 明 的 道 理 , 上 訴 人 如 果 估 計 會 被 加 刑 , 就 不 會 上 訴 要 求 減 刑 , 但 控 方 如 認 為 判 刑 太 輕 亦 可 以 上 訴 要 求 加 刑
維穩費加左?
五毛多過仆街

都block左唔少人
話抵死個d
唔算重
抗爭就係要預左坐監架啦
冇勇氣坐監又要學人抗爭
而家又要酬咩安家費 想點先
咁鍾意上訴,上訴囉
等睇加監

區域法院

上訴唔係district到審呀

上訴最高刑期跳升至10年
依家最高只係7年
想上訴咪去囉

本土打手最中意叫人去死
唔講咁多,上訴ho ball

上訴都係 cap 左 7年
同埋被告上訴唔會加監

係就係cap咗7年不過上訴可以加監
維穩費加左?
五毛多過仆街

其實一向多
咩app有新聞通知咁好?

屌你自問自答

Apple都有
唔該諗下啦, 差佬知法犯法又可以唔告酷刑,市民扔下𥖁仔就暴動而唔係普通襲擊

律政問題
其實話義士坐得合理班人根本係左膠泛民既同一類人

你已經假設左香港係仲有正義同法治 既然係咁不如返去和理非非算啦

當義士因為法治同香港被破壞而走出黎既時候 你班撚樣話佢地坐得合理

攬撚住你地個「法治」過世啦屌你老母

咁你都係假定香港完全冇法治姐

事實係

七警?
抗爭就係要預左坐監架啦
冇勇氣坐監又要學人抗爭
而家又要酬咩安家費 想點先

抗爭同安家費有咩問題

你已經假設左香港係仲有正義同法治 既然係咁不如返去和理非非算啦

當義士因為法治同香港被破壞而走出黎既時候 你班撚樣話佢地坐得合理

香港有法治?

香港就算有法治都只不過係用黎維穩
有無眾籌 幫咁多位義士

唔係完全,只係去唔到standard
旺角單野都暴動
仲咁多人認同
咁佔中都暴動啦
你地班友係咪覺得無問題
記得單野發生後tvb新聞話暴動勁多人屌
宜家變成咁

遲早架啦

就快推下鐵馬都告你暴動罪

法官判非法集結+暴力=暴動
無不反對通知書或抵觸不反對通知書=非法集結
砌你刑毀,傷人等於暴力

彭督一早講左香港會比香港人爆死

不人係講法院
屌你老母 仆街正府

香港有法治?

香港就算有法治都只不過係用黎維穩

七警咪判咗囉
律政唔告其他差佬關法庭咩事
( Show Blocked User - 職安戰士)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞