暴 動 罪 三 人 各 判 監 三 年

1001 回覆
59 Like 678 Dislike
法官算好好人

判得好輕

好你老母
主觀到閪咁
算輕 以前成日講暴動坐十年

三年呀 你廿幾歲入去坐3年呀
7警咁多報到 義士呢 屌 天理何在

咁真係犯咗法,可以點

agger,唔可以雙重標準比位人入

其實3年俾想像中少左已經
只係跑個個都俾人判係無奈啲

係香港法律唔等同正義 犯左法唔等於做錯事

之所以香港要獨立 就係因為香港變人治 法律只係維穩同埋幫有錢人

我只係想講 冇絕對既正義 你贏左你就正義
義士係極權既情況下 坐一日都多啦屌你老母

個個都好似你地咁諗既話不如都係和平理性非暴力算啦

Cant agger more

其實和平理性冇問題
起碼帶到上國際
你唔係以為香港獨立唔使西方勢力頂住下話
d留言仲恐怖過香討,我究竟上緊d乜
咁難得我地係高登過黎無理由眼白白咁睇著d五毛又一次入侵又失去一個言論平台
唔該各位正常user頂著班五毛狗

同自己相反意見=五毛狗
爭取民主 理性 獨立思考
而家最重要既問題,黑警知法犯法但就唔告酷刑告普通襲擊;呢單就用暴動罪唔用傷人告律政司揀既控罪有問題
另外,睇法官個供詞,好連座法,你唔係掟磚放火果個,只要你當日在場而唔似旁觀者就已經同罪
Btw呢條罪係當年港英政府用黎對付六七暴動之後班土共,今日畀當日既暴徒用黎對付市民
咁難得我地係高登過黎無理由眼白白咁睇著d五毛又一次入侵又失去一個言論平台

同自己相反意見=五毛狗

而家最重要既問題,黑警知法犯法但就唔告酷刑告普通襲擊;呢單就用暴動罪唔用傷人告律政司揀既控罪有問題
另外,睇法官個供詞,好連座法,你唔係掟磚放火果個,只要你當日在場而唔似旁觀者就已經同罪
Btw呢條罪係當年港英政府用黎對付六七暴動之後班土共,今日畀當日既暴徒用黎對付市民

跑走果個好似有其他ground去判,之前有巴打貼咗
講真 我覺得有冇犯到罪就冇討論空間 咁都唔叫暴力真係
但你可以討論佢地既行動有冇意義
( Show Blocked User - newlife🤓🤓 )
旺角單野都暴動
仲咁多人認同
咁佔中都暴動啦
你地班友係咪覺得無問題
記得單野發生後tvb新聞話暴動勁多人屌
宜家變成咁

佔中佔旺好和平

和你老母平

但個官講話 就算無掉野都可以係參與緊
要睇晒成份判詞先知個官點樣入

至於薛達榮自辯堅稱自己是旁觀者,擔心人身安全,所以見人跑他也跟著跑。沈官認為,若他真的是旁觀者,應與示威者分別出來,即不會跟著跑,留在原地,或退後至商店門口,然而他卻逃跑,所以不接納他是湊熱鬧的旁觀者。基於以上分析,三人確實為是暴動參與者。

沈官認為拘捕薛達榮的警長岑偉強並非誠實可靠證人,但重點是他注意到薛「零零舍舍」在行人路上向警方投擲玻璃樽,薛這樣做無疑把他與其他在馬路中心投擲玻璃樽的人分別出來,吸引了別人的注意是正常不過的事情。而片中看見薛在轉身逃跑前曾投擲玻璃樽,故確信薛曾這樣做,只不過警長腦海中無留下印象,但卻被攝錄下來
判3年 行為好係咪2年出返黎?

至於薛達榮自辯堅稱自己是旁觀者,擔心人身安全,所以見人跑他也跟著跑。沈官認為,若他真的是旁觀者,應與示威者分別出來,即不會跟著跑,留在原地,或退後至商店門口,然而他卻逃跑,所以不接納他是湊熱鬧的旁觀者。基於以上分析,三人確實為是暴動參與者。

沈官認為拘捕薛達榮的警長岑偉強並非誠實可靠證人,但重點是他注意到薛「零零舍舍」在行人路上向警方投擲玻璃樽,薛這樣做無疑把他與其他在馬路中心投擲玻璃樽的人分別出來,吸引了別人的注意是正常不過的事情。而片中看見薛在轉身逃跑前曾投擲玻璃樽,故確信薛曾這樣做,只不過警長腦海中無留下印象,但卻被攝錄下來

即係比人影底咗?

oh原來都有片影到佢掉樽
lm
我正式宣佈覺得斷正個兩條友無罪既係五毛狗
扮本土派做衰個朶 搞到外界以為本土派都係呢d低智人士
我都差d中計

同自己相反意見=五毛狗

咁五毛狗係唔會認係五毛狗既
旺角單野都暴動
仲咁多人認同
咁佔中都暴動啦
你地班友係咪覺得無問題
記得單野發生後tvb新聞話暴動勁多人屌
宜家變成咁

佔中佔旺好和平

黑社會係旺角見人就打個陣你訓左無睇

都話官商鄉黑架啦 四位一體
你睇下當日佔旺打人果班黑社會,doj有冇起訴啊?
按個官個邏輯佢哋都係暴動啦
根本而家黑社會打人就冇嘢 平民打人就坐幾年

呢D正正係選擇性執法
香港法治已經死亡

雖然大家都有個法字,但性質唔一樣

同自己相反意見=五毛狗

咁五毛狗係唔會認係五毛狗既

咁你會唔會認
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞