暴 動 罪 三 人 各 判 監 三 年

1001 回覆
59 Like 678 Dislike
個女仔好慘
會唔會自殺架
出黎我要左你
個女仔好慘
會唔會自殺架
出黎我要左你

但呢單真係破壞社會安寧喎
你確定個官審其他case都會用魚革標準?

點樣破壞社會安寧?
掉完磚第二日咪照樣返工做生意

你有單先例係前面會唔拎黎做標準?on9架?

普通法嘅判決睇過往案例睇得好重
所以今次上訴失敗嘅 大家都係專心做港豬或者諗定後路算啦…

呢次判刑輕過晒過往記錄
但個官已經形容係阻嚇性刑罰
即係可能考慮到始終冇人嚴重受傷
原本應該係判兩年左右之後加重一年

判刑都算
重點係對暴動兩字嘅確實定義
呢樣先重要

一路都講緊呢個官落得太闊
示威+人多+有暴力行為=破壞安寧
咁就入得暴動 其實連長毛出黎抬棺材都可以入佢暴動

長毛抬棺材又算咩暴力
係你自己訂得闊咋喎好似

長毛抬棺材已經一早比人話暴力啦

暴唔暴力唔係個官因應案件而決定咩?
咩app有新聞通知咁好?
真係要上訴,要求有暴動既清楚定義。

其次係逃跑都當參與暴動

個官誅心論
我係咪去撚錯咗其他地方?
話判得少都講得出 我屌你哋老母 你班仆街唔值得佢哋三個為你哋付出

香港真係多得你呢d on9仔
你同撐7警無罪釋有乜撚野分別?

有人咪講撚咗點解囉
香港真係多得你唔少
三個義士坐監仲比人打落水狗咁

d 人又話抵死呀 係到恥笑既人係咩心態 衛奕信雖然賣港 但真係冇撚講錯 香港人係雙面人黎 有事時就問點解冇人企出黎 有人企出黎就話自己唔應該牽涉其中 e+衰左只換來被恥笑 割席

我都估唔到連登有咁多港豬 依家人地企走黎 但係失敗左就比你地班撚樣

班人連'跟住人群走都當暴動'都支持就知咩事

建制一早落左釘,呢班人平時扮屌政府儲關係同credit,關鍵時間就玩內爆

屌你自問自答
個女仔好慘
會唔會自殺架
出黎我要左你

吹水姐
你估真
想損錢唔知點損好
根本個官嘅判詞狗屁不通但冇人講
個個就係話抵坐啦抵坐啦要還嫁要還嫁

Apple, now.....
旺角單野都暴動
仲咁多人認同
咁佔中都暴動啦
你地班友係咪覺得無問題
記得單野發生後tvb新聞話暴動勁多人屌
宜家變成咁

遲早架啦

就快推下鐵馬都告你暴動罪
旺角單野都暴動
仲咁多人認同
咁佔中都暴動啦
你地班友係咪覺得無問題
宜家變成咁

佔中佔旺好和平

黑社會係旺角見人就打個陣你訓左無睇

都話官商鄉黑架啦 四位一體
你睇下當日佔旺打人果班黑社會,doj有冇起訴啊?
按個官個邏輯佢哋都係暴動啦
根本而家黑社會打人就冇嘢 平民打人就坐幾年
咁鍾意上訴,上訴囉
等睇加監

區域法院

上訴唔係district到審呀

上訴最高刑期跳升至10年
依家最高只係7年
想上訴咪去囉

本土打手最中意叫人去死
唔講咁多,上訴ho ball

上訴都係 cap 左 7年
同埋被告上訴唔會加監
認真 點幫佢地
旺角單野都暴動
仲咁多人認同
咁佔中都暴動啦
你地班友係咪覺得無問題
宜家變成咁

遲早架啦

就快推下鐵馬都告你暴動罪

tvb講同法庭講係兩個層次喎
個女仔好慘
會唔會自殺架
出黎我要左你

吹水姐
你估真
想損錢唔知點損好

https://lihkg.com/thread/159028/page/3?ref=android
旺角單野都暴動
仲咁多人認同
咁佔中都暴動啦
你地班友係咪覺得無問題
宜家變成咁

佔中佔旺好和平

黑社會係旺角見人就打個陣你訓左無睇

都話官商鄉黑架啦 四位一體
你睇下當日佔旺打人果班黑社會,doj有冇起訴啊?
按個官個邏輯佢哋都係暴動啦
根本而家黑社會打人就冇嘢 平民打人就坐幾年

唔係法官起訴人架喎
維穩費加左?
五毛多過仆街
其實話義士坐得合理班人根本係左膠泛民既同一類人

你已經假設左香港係仲有正義同法治 既然係咁不如返去和理非非算啦

當義士因為法治同香港被破壞而走出黎既時候 你班撚樣話佢地坐得合理

攬撚住你地個「法治」過世啦屌你老母
個女仔好慘
會唔會自殺架
出黎我要左你

吹水姐
你估真
想損錢唔知點損好

https://lihkg.com/thread/159028/page/3?ref=android

我都睇緊點幫好
其實話義士坐得合理班人根本係左膠泛民既同一類人

你已經假設左香港係仲有正義同法治 既然係咁不如返去和理非非算啦

當義士因為法治同香港被破壞而走出黎既時候 你班撚樣話佢地坐得合理

攬撚住你地個「法治」過世啦屌你老母

咁你都係假定香港完全冇法治姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞