暴 動 罪 三 人 各 判 監 三 年

1001 回覆
59 Like 678 Dislike
重點係點解無乜巴打屌公安條例唔合理

你咁樣即係輸打贏要姐,案件對你好既就係司法獨立,法官判決對你不利就係公安條例,咁樣做點對得住成日掛係口邊既核心價值,我唔認為呢件事有咩唔合理,講真坐3碌算好彩

要坐監悲哀
無人話錯
無值唔值得為班咁既人咁做姐

咁呢個空間就係比控辯雙方去打
單單case唔同,佢好難列出暴力既定義架喎

而家咪話佢用暴力=破壞社會安寧太撚闊囉
日後拎呢單做案例乜撚都打得入暴動啦

但呢單真係破壞社會安寧喎
你確定個官審其他case都會用魚革標準?

點樣破壞社會安寧?
掉完磚第二日咪照樣返工做生意

你有單先例係前面會唔拎黎做標準?on9架?

普通法嘅判決睇過往案例睇得好重
所以今次上訴失敗嘅 大家都係專心做港豬或者諗定後路算啦…

呢次判刑輕過晒過往記錄
但個官已經形容係阻嚇性刑罰
即係可能考慮到始終冇人嚴重受傷
原本應該係判兩年左右之後加重一年

判刑都算
重點係對暴動兩字嘅確實定義
呢樣先重要

呢d真係要打到上CFA
我係咪去撚錯咗其他地方?
話判得少都講得出 我屌你哋老母 你班仆街唔值得佢哋三個為你哋付出

香港真係多得你呢d on9仔
你同撐7警無罪釋有乜撚野分別?

特登判重d,嚇下你班友
我係咪去撚錯咗其他地方?
話判得少都講得出 我屌你哋老母 你班仆街唔值得佢哋三個為你哋付出

香港真係多得你呢d on9仔
你同撐7警無罪釋有乜撚野分別?

有人咪講撚咗點解囉
香港真係多得你唔少
三個義士坐監仲比人打落水狗咁
早幾年撐政改遊行咪有藍絲扔蛋扔中左個madam

我send email 問差佬佢話唔起訴
咁鍾意上訴,上訴囉
等睇加監

區域法院

跟人跑就係身有屎,同老屈有乜分別

屌 條友又on9唔識同個官講

講左,法官屈到跟人跑都叫參與

我都覺呢個logic好有問題
雖然我覺得個廚話岩岩唱完K呢個講法好弱
但個法官唔係質疑呢樣既理由係佢有份跑
我真係覺得上到上訴庭可以打得甩

如果本根冇人見到冇相影到廚師做"擾亂秩序"既行為, 根本就冇乜理由告得入

其他兩個都話比猶差斷正掉野 無得講啦
個廚跑走都比佢屈佢參與

冇人睇過呈堂片,唔知是咪斷得好正
但如果好似報紙講,辯方話被捕冇口罩,條片有口罩,個官好似判 civil case 咁去 balance possibilities 話有可能跑跑吓甩咗

咁下次明明條片藍色口罩,你紅色口罩,用同一邏輯都係話口罩好容易可以換

所以先話呢個上訴有機會打甩
佢好彩
重點係點解無乜巴打屌公安條例唔合理

你咁樣即係輸打贏要姐,案件對你好既就係司法獨立,法官判決對你不利就係公安條例,咁樣做點對得住成日掛係口邊既核心價值,我唔認為呢件事有咩唔合理,講真坐3碌算好彩

咁公安條例ON9其實一直都有人屌過不過冇咩人理
只係近呢幾年佢用得密過以前好多咪大家都知道其實呢條法係幾惡
咁鍾意上訴,上訴囉
等睇加監

d 人有咁嘅留言係咩心態, 講到唔關自己事咁
提提大家講還講,大家都係根據網上片段同新聞知道當時環境而作出討論,應該唔會有人係現場既
可以點幫
咁鍾意上訴,上訴囉
等睇加監

區域法院

上訴唔係district到審呀
我都支持義士
但我唔明點解有人會覺得佢地可以無罪釋放
咁都要輸打贏要 同幾個禮拜前d撐警藍絲有乜分別?

agger,有啲仲開始屈人五毛,心諗屌你老母咩
依家本土派越黎越唔受支持咪呢啲無腦友搞成囉

望到d 留言,好似本土派做既野都可以繞過法律,唔受制裁咁
唔係話佢地3人唔值得同情,而係佢到碇樽/磚真係有問題(廚師個判詞係有問題,但依度淨係針對碇野e個行為)
如果咁都唔判既話,香港就真係玩完
咁鍾意上訴,上訴囉
等睇加監

區域法院

上訴唔係district到審呀

7了

點樣破壞社會安寧?

呢次判刑輕過晒過往記錄

判刑都算
呢樣先重要

一路都講緊呢個官落得太闊
示威+人多+有暴力行為=破壞安寧
咁就入得暴動 其實連長毛出黎抬棺材都可以入佢暴動
早幾年撐政改遊行咪有藍絲扔蛋扔中左個madam

我send email 問差佬佢話唔起訴

其實暴動係邊個定性?純粹梁振英出嚟9up 就係?

點樣破壞社會安寧?

呢次判刑輕過晒過往記錄

判刑都算
呢樣先重要

一路都講緊呢個官落得太闊
示威+人多+有暴力行為=破壞安寧
咁就入得暴動 其實連長毛出黎抬棺材都可以入佢暴動

長毛抬棺材又算咩暴力
係你自己訂得闊咋喎好似
我都支持義士
但我唔明點解有人會覺得佢地可以無罪釋放
咁都要輸打贏要 同幾個禮拜前d撐警藍絲有乜分別?

agger,有啲仲開始屈人五毛,心諗屌你老母咩
依家本土派越黎越唔受支持咪呢啲無腦友搞成囉

望到d 留言,好似本土派做既野都可以繞過法律,唔受制裁咁
唔係話佢地3人唔值得同情,而係佢到碇樽/磚真係有問題(廚師個判詞係有問題,但依度淨係針對碇野e個行為)
如果咁都唔判既話,香港就真係玩完

其實判刑真係無咩好講,只係個官用有暴力行為為由而定性為暴動,呢點對日後既影響好大。
咁鍾意上訴,上訴囉
等睇加監

d 人有咁嘅留言係咩心態, 講到唔關自己事咁

好多五毛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞