[Efootball]PES 2020 討論區 (4)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
最簡單試下入球員樣
另外check下sider.ini入面加既野有冇打錯格式
通常都係cpk.root = ".\xxx"咁既格式
另外前面補 ; 可以disable果舊野既作用
例如;cpk.root = ".\xxx" 就代表xxx呢舊野無效
原來;係disable
我仲以為隔行用
唔該命運巴又幫手解決問題
我琴晚玩咗幾場,係感覺gameplay有唔同咗,電腦勁咗
啱啱係其他討論區見到有人分享,我頓時覺得認同,亦即刻明白電腦點解勁咗

轉載:
在gameplay方面解決了初版的幾個球物理的問題:
1)短傳球提速,也更加緊貼地面,減少了某些短傳過多出現飄起離地的問題。

2)一腳出球短傳的懲罰變小,很多近距離的撞牆不會那麼容易失誤了。

3)球員護球和停球的動作銜接變快,最明顯的就是停球某些強制慣性變小,人球距離變近。 R1停球的動作銜接也變快了。

4)減少了球員停球(尤其是加速停球時)球過於容易彈起的問題。

其他方面慢慢體驗。
呢d野咪就係k社搞到玩家自己FF係個社群傳播出去囉
自己玩果陣未必覺 到你上網睇到唔同人既comment
你愈見得多人地提起某d相同既論點 你就不自覺覺得又好似係wor
但其實你都唔sure
愈多人提就好似將果樣野變成真
到你玩果陣就會不斷諗住呢堆野 個感覺就會唔同
如果你唔睇呢堆野 純粹自己玩 你未必feel到
你地覺得值唔值得買
聽你地講好似麻麻
定係等crack
講CRACK不如唔好玩
好玩過FIFA 好多,我現單機ML 為主。可買經典人同重生人。就算無錢只用青訓都有勁多重生人用。
都係得頭幾季要用錢 之後用重生人致富
仲未買,之前1819都係玩單機ML為主,個人鍾意用英冠意乙西乙法乙球隊打ML。呢D球隊玩二三季好容易就會搞到入不敷支冇錢出糧,今集有冇改善呀?
冇可能冇錢洗。我用Blackburn 原生假人陣容開始。你玩青年軍重生人同簽 free agent 再賣人都多錢洗唔晒。係開頭薪金限你比唔起薪酬簽人。。但後兩季都上軌道
今集ML有得一開波就較budget 較最大=無限金錢咁濟
咁就好囉!以前玩ML班球員成日都係只肯續一年約,搞到人工果邊冇晒錢(偏偏轉會費果邊就剩落大把先激鬼死你)呢集卒之都有改善啦!
不過都係冇得將轉會預算隨時轉做人工
開無限金錢又太易玩
用列斯 無意間免簽左大迫勇也
唔係伍家謙講佢個名都唔知
其實日韓球員可唔可以入中文名
自己去edit mode改中文名
更新果陣會唔會冇左?
唔只人名,我edit過既數值,陣容會唔會更新後冇晒?
你禁套用即時更新既話就會冇左
入德甲/經典patch之後 去返ML諗住玩嗰陣 啲球員嘅能力值會變到好低有無人都係咁嘅情況
平時快速比賽只要撳R3熄live update 就解決到
ml開檔前check多次個edit save係咪冇問題
經典球員要轉曬去其他普通隊到 唔可以留係經典隊到
試下先 唔該晒
最簡單就放返D名宿去返自己隊
意甲成堆
更新咗之後,罰球難咗,入球率低咗,無論電腦定玩家
k社表示出gameplay patch從來唔講改d咩
由得d玩家自己feel 玩家話乜就乜 等個社群慢慢傳播
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞