[Efootball]PES 2020 討論區 (4)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
係喎
下個post要加返起首頁
總之唔郁sider.ini就冇事 其他野可以replace曬或者淨係replace sider.dll
明白!
如果我本身用左pesuniverse
sider入面嘅野係咪會overwrite左pesuniverse本身import左嘅野架?
pesuniverse提供比你既野只係堆波衫logo
一般sider係入呢d野以外既野 例如人樣/球場/比分牌呢d
所以基本上唔會沖突
依加pc裝patch既趨勢已經係用sider 因為識用之後入野同刪野都好方便
亦冇咩可能同option file有沖突
多謝巴打解答
Sider入面個module有冇需要用到架?
因為我係evoweb見到個gameplayloader module
但gameplay 個個dt18其實係咪擺去livecpk度再係sider.ini link 返就得?
sider要裝mod 永遠都係要將一個cpk拆開 拆開完入面d files先係sider需要既格式
現時好多mod都仲係cpk咁既格式
因為前幾年sider仲未出現 以前既mod係用開cpk檔 之後用方法去入
但依加時代變 cpk係老土方法 sider安裝同刪都方便d
容易管理同避免到混亂

module係好重要 有d function例如入球場係要有舊叫stadium module既野先做到

如果你想用sider裝gameplayloader
你要拆開dt18_all.cpk呢舊野做一堆files先用得

或者你可以直接裝dt18_all.cpk放入pes2020主目錄data folder入面replace
但記得backup原版既dt18_all.cpk 一樣用得

只不過gameplayloader既用意係你可以同時裝好多個dt18既gameplay
而之後透過sider你可以係game入面揀唔同既gameplay
呢樣野就係點解sider好過就咁cpk 就咁cpk你只可以用一個 冇得係game入面任你轉 sider就可以收集好多個 然後係game入面轉
另一個例子就係比分牌 sider係一個地方收集曬英超意甲西甲等等
到你入到game就有個位置比你揀用咩比分牌
以上講既野係咪ps4冇份?
入真樣/球場/比分牌呢d完全冇ps4份
ps4入野只係靠game入面內置既匯入系統 好有限
明白晒!
巴打你真係好有心
其實唔難 evoweb forum好多野睇
我以前都係一路睇一路試 學識之後就一理通百理明
但教人都係麻麻 我會推薦你去睇英文原post
總之睇完大概明點樣做 之後就試 試到成功為止
做錯左就諗下點解 睇下原post 之後再試
sider個玩法黎黎去去都差唔多 熟左到時唔同類型既mod你都會識得入
以前kitserver年代都係咁,雖然真係功能少好多
但而家試玩sider勾返起以前d回憶
呢d野係玩winning先有
我玩winning 隨時edit時間多話踢波改到隊波有晒真樣,球員既慶祝方法同現實一樣好有成就感
岩岩發現game入面冇得轉返做英文?焗住用中文介面?
講波又冇英文揀嘅?
由其係近年gameplay麻麻
我搵mod,裝mod,研究mod既時間都可能多過我玩隻game
我都認同edit係有成功感
steam果到right click隻game揀內容→語言果到轉
如果PES有哂授權,相信有大批玩家棄驚,包括你地
諗下點解我會話edit都有成功感 就係因為gameplay唔夠好
去到一個地步係我連edit都覺得滿足過玩隻game囉
其實我不知幾想佢係有曬授權 d球隊球員既setting都係準確
慳返好多時間可以即買即玩
買隻game返黎都係想玩姐 有得揀邊有人想用咁多精力時間去edit
不過唔洗發夢 有生之年都見唔到pes同fifa係授權上平分秋色
thanks
日本仔黎多次偷襲珍珠港就可以平分秋色
更新咗之後,大家有無覺得gameplay唔同咗?
唔知搞錯左乜野,搞左成晚入d咩落sider都冇效果
開頭以為唔記得開左sider先入game但又有開丫
今集玩暴力防守好屈

見到後場有空位就飛產電腦,產到球證都怕左我唔敢吹我了
A variety of minor adjustments have been made to each mode to improve the overall gaming experience.
次次都係得呢句 由玩家自己FF
我就覺得冇明顯改變
好心佢就好似FIFA咁出一篇patch note講改左d咩啦
我有時懷疑佢係根本冇改過 拋低句野等玩家自己ff 等玩家自己製造假象
係個社群傳播出去 到時人人都以為改左野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞