[Efootball]PES 2020 討論區 (4)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
隊波一定係set咗戰術係長傳
AI係呢個長傳戰術真係智障咁

我觀察過MC嘅sim幾場
長傳戰術下,AI只會無腦長傳上前場
就算你前鋒得1.6米 佢都係長傳

試過快攻短傳個波去到中線 然後竟然係回傳番畀後衛 再長傳前鋒 弱智到極點
全場0射門 50%傳球成功率

長傳都算 如果係有技能卡嘅中場/防中去傳都好D
但下下都係中堅長傳 咩玩法
官方真係要搞搞個長傳戰術佢
原來姐係SIM...試下打一場係咪有錢派先
雲端比賽好似係指你平時唔玩果陣 個系統會定時定候派你隊波同其他人對打
同你下次登入myclub果陣就會根據你既雲端比賽戰績派d gp比你

巴打知唔知點睇返d公告
幾時更新 幾時有matchday果d
好勁喎 我打電腦佢兩三腳就拉邊再直塞入禁區 追都追唔到
長傳急攻踢法陳舊
基本上就算set短傳 ai都會有時候長傳
長傳呢個球隊進攻風格其實冇乜用 佢亦設計得唔好 變左下下都後場傳上去
雲端比賽唔係sim,sim係你以教練模式睇住自己隊波打其他玩家隊波,兩隊都係電腦控制。

官網解釋:雲端比賽係...
「雲端比賽」不是定期舉行的。
下線期間每發生10場雲端比賽,你都能獲得GP獎勵,數量視乎球隊的勝率。獎勵可在登入myClub時取得。
*進行10場雲端比賽可能需要數星期。

請注意,在下列情況下,不會舉行雲端比賽。
・登記到雲端比賽球隊的球員合約到期或無法參賽。
・雲端比賽球隊包含5名或更多租借球員。
又黎.......
敵方ai vs 我方ai
AI打短傳戰術會勁長傳戰術好多
因為AI打控傳好強 乒乓球式傳球又快又準
記住 巴塞係PES親生仔...

我MC sim轉咗個短傳教練,勝率即刻返哂黎
想問佢仲係咪好似以前咁 高難度會buff電腦啲能力 我發覺用邊個都唔夠電腦跑得快同撞
一直都係咁 pes既高難度有一部分都係靠呢d濕鳩野
myclub入面既extra 之後線上資訊
我仲以為要禁唔知咩制護波
咁算啦 10幾年嘅winning都係咁
次次一開始玩都會玩到好嬲
降低一個難度去玩會舒服d 個人認為ml最理想既難度係職業or頂尖
個轉會較左難定易
玩咗一排我覺得今年應該俾咗好多廣告錢
無啲人講到咁好玩
但係動作同畫面係整得幾好
超級球星難度或以上一定係

我試過睇慢鏡
最高速度可能無差 但加速(到達最高速度的時間)係最大差別
電腦好似係無加速呢個概念 一移動就係最高速度

試過我同電腦兩個同時向前跑緊 我中場直傳上去 電腦球員keep住同樣速度跑去個波到 但我個球員就會有個加速狀態
直傳波下下都讓一秒 所以好多時都跑輸電腦

或是簡單D咁講 我感覺就係電腦球員所有能力+10
其實唔止 直頭係佢個球隊精神99添
隊隊都可以猜到哥狗隊巴塞咁
猜到巴塞咁都算 dklm 成場係自己個半場猜 波都掂唔到
我覺得隻demo係近年以黎最好 所以比人吹奏都係正常
唔可以話收左錢 我都估唔到正式版係咁
普通

頻度就係偏高
都仲係玩緊碰碰車
睇下邊個可以企都最後
9估應該較難個個先會比人出違約金
想問下師兄點樣熨波?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞