[VAPE/Vaping】-電子煙友埋嚟傾啦-5

1001 回覆
21 Like 28 Dislike

係台灣買 350台紙

咁你就咪講啦

睇佢官方Page好似進駐左香港 但唔知邊到有得賣
下次去台灣可以幫大家帶D返黎

巴打幾時再過去 ?我怕回流反香港之後搵唔到有丁油已經前前後後儲定左大概700ml

可能7,8月 咁岩呢隻係無丁的

我而家儲落呢堆係6mg加埋DIY嗰段應該今年反黎夠 1L了 係怕過關反黎比人逗咋

咁撚多 我買油都買到窮

買油是會買窮的 我都經歷過
我呢邊有打工都算自給自足到(買油同 DIY)

我係落左tank果種變色 會無咁好?

落左tank嗰種變色唔係steep,係你啲coil啲鐵同啲油有reaction令到佢地變差左worst case scenario 係你食落會有鐵鏽味

明白 咁下次再遇到識處理了 多謝巴打

嗰啲放左係tank成個月就倒晒佢成個tank洗過入新油吧

無放到成個月 兩日左右就咁了
就係我上面講果隻台灣油 50VG 50PG
唔知關唔關事

唔記得講有pg撈埋嗰啲更加要steep下因爲啲vg重過pg易沉底,落之前搖勻先落會好啲

steep既話係咪打開全蓋放係陰涼處一段時間就可以?
最長又可以放幾耐就要整返實個蓋呢?
照你咁講有PG既油每次落tank之前都要搖勻佢?

Yes
冇話限期嘅,我有枝擺左半年嘅caremel 正到一個點
Yesssssss 最好全部落前都搖匀佢有時啲falvouring都會唔匀啲味就好似食落淡左好多咁

開半蓋有無影響 開哂佢唔知點處理支滴管

唔知關唔關事

唔記得講有pg撈埋嗰啲更加要steep下因爲啲vg重過pg易沉底,落之前搖勻先落會好啲

Yes
Yesssssss 最好全部落前都搖匀佢有時啲falvouring都會唔匀啲味就好似食落淡左好多咁

屌洗左枝滴管擺埋一邊咪得囉聰明仔

唔知關唔關事

Yes

我會擔心好多野
又驚積塵又驚打爛
睇黎都要買個盒仔裝住佢地

唔知關唔關事

Yes

我會擔心好多野
又驚積塵又驚打爛

求其揾個自己平時唔會掂到嘅位擺低三五七個月之後攞反出黎就perfect
其實大家有無去過間叫checkpoint既鋪頭買油?
我見佢話啲油係唯一香港認證,堅唔堅的?

但啲機我見都幾貴下

但啲機我見都幾貴下

睇過下 好似偏貴

唔知關唔關事

Yes

我會擔心好多野
又驚積塵又驚打爛

求其揾個自己平時唔會掂到嘅位擺低三五七個月之後攞反出黎就perfect

thx巴打

但啲機我見都幾貴下

係邊區?

但啲機我見都幾貴下

係邊區?

信和有間

但啲機我見都幾貴下

係邊區?

信和有間

信和嗰間我好似去過

how much

睇到巴打們講起即刻上網買左啱啱送到
陣間比個試後感比你地

⼀⼁⼀⼁⼀
正想講呢點
啱啱試完,就咁聞就好香有波子汽水味但一吸落就 完全冇嗰種甜味係度得第一下好好好淡嘅波子汽水味同埋完全冇薄荷味
一句講曬:伏

部機好靚

唔知香港有冇
叫tugboat tuglife parallel mech mod 係機械式(唔知中文啱唔啱)

想請問巴打在英國vape shops有咩油係比較暢銷架?

都冇話邊種特別好賣,大家口味唔同
milky 類嘅咪caremel 啊棉花糖啊 rice crisps 啊
其他就多提子,bubblegum,lemonade ,可樂呢啲
最近食得最多嘅係一隻提子芬達味 叫Fantasi Ice Grape
有個網可以比巴打們睇下嘅我都有用開呢個
http://www.vapevandal.com
Malaysia 同美國貨為主 鐘意甜味重同有薄荷嘅呢度啱你 malaysia 大部分味都有薄荷

Between 幫埋咁多位巴打問埋,送去香港冇問題,仲會送埋上你府上

睇到巴打們講起即刻上網買左啱啱送到
陣間比個試後感比你地

⼀⼁⼀⼁⼀
正想講呢點
啱啱試完,就咁聞就好香有波子汽水味但一吸落就 完全冇嗰種甜味係度得第一下好好好淡嘅波子汽水味同埋完全冇薄荷味
一句講曬:伏

部機好靚

唔知香港有冇
叫tugboat tuglife parallel mech mod 係機械式(唔知中文啱唔啱)

想請問巴打在英國vape shops有咩油係比較暢銷架?

都冇話邊種特別好賣,大家口味唔同
milky 類嘅咪caremel 啊棉花糖啊 rice crisps 啊
其他就多提子,bubblegum,lemonade ,可樂呢啲
最近食得最多嘅係一隻提子芬達味 叫Fantasi Ice Grape
有個網可以比巴打們睇下嘅我都有用開呢個
http://www.vapevandal.com
Malaysia 同美國貨為主 鐘意甜味重同有薄荷嘅呢度啱你 malaysia 大部分味都有薄荷

Between 幫埋咁多位巴打問埋,送去香港冇問題,仲會送埋上你府上

啱用就自己去搵下有冇味啱自己啦
講下隻冷門油 台灣Handmake油黎
買左藍莓薄荷同茶味 張圖紫色果隻就係藍莓薄荷
藍莓味好出 薄荷亦好夠 兩者好平衡 又唔會話太甜
應該係我食過最好既藍莓油
利申:果味愛好者

幾錢?

係台灣買 350台紙

咁你就咪講啦

巴打幾時再過去 ?我怕回流反香港之後搵唔到有丁油已經前前後後儲定左大概700ml

你驚香港買唔到丁油,你帶支純丁返來自己溝咪得咯。

我嘅油大部份都係淘寶買,然後集運落來,我無話我買丁油架。其實要在淘寶買無丁油反而比較難

幾錢?

係台灣買 350台紙

咁你就咪講啦

我嘅油大部份都係淘寶買,然後集運落來,我無話我買丁油架。其實要在淘寶買無丁油反而比較難

已有
當然當然 我都唔鐘意丁油嘅 始終係淘寶野小弟都有啲驚

幾錢?

係台灣買 350台紙

咁你就咪講啦

純丁香港會唔會有得賣

幾錢?

係台灣買 350台紙

咁你就咪講啦

純丁香港會唔會有得賣

唔洗諗,我都可以好肯定咁同你講唔會有

但啲機我見都幾貴下

係邊區?

信和有間

信和嗰間我好似去過

checkpoint係食人唔𦧲骨嘅,買機價錢係淘寶最少3倍

幾錢?

係台灣買 350台紙

咁你就咪講啦

純丁香港會唔會有得賣

我係度上amazon㩒個制幾日後就到

但啲機我見都幾貴下

係邊區?

信和有間

信和嗰間我好似去過

香港好多間都係咁離譜,始終vape係香港唔普及佢地開海鮮價都冇乜人知,擺到明就係食新手水

但啲機我見都幾貴下

係邊區?

信和有間

信和嗰間我好似去過

有幾何會買vape之前會上連登睇下post先肯定大部分係直接落舖問嫁啦

但啲機我見都幾貴下

係邊區?

信和有間

信和嗰間我好似去過

有幾何會買vape之前會上連登睇下post先肯定大部分係直接落舖問嫁啦

我第一套Pico在香港鋪買連油連電要$680,在淘寶人民幣270就買到,不過在鋪試來試去問來問去當交學費

但啲機我見都幾貴下

係邊區?

信和有間

信和嗰間我好似去過

我第一套Pico在香港鋪買連油連電要$680,在淘寶人民幣270就買到,不過在鋪試來試去問來問去當交學費

嘩想食左人隻車
Between 你地嘅第一set starter vape kit 係咩?大家講下
我先 kanger kbox mini 而家封曬塵比我掉左唔知係邊個角落

但啲機我見都幾貴下

係邊區?

信和有間

信和嗰間我好似去過

之前岩岩買vape既時候都差少少中伏
好彩追完Post決定去鬼佬到買
擺低咗好耐無玩,coil都唔識整
有無巴打可以幫幫細佬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞