[VAPE/Vaping】-電子煙友埋嚟傾啦-5

1001 回覆
21 Like 28 Dislike
買完smok alien kit發覺唔多啱玩想放有冇人有興趣
連埋兩粒電同埋一盒全新replacement coils(大煙D果隻)加支食左一半既爆谷油
有興趣tg我
https://t.me/Joehi

我無換過個coil 只係拆過出嚟洗 部機就問我係咪新嘅

我無換過個coil 只係拆過出嚟洗 部機就問我係咪新嘅

長禁

禁咗new
準備入手rx200s + tfv12

點解唔考慮下兩電嘅200W機?

轉左諗住買依部加埋電先100多少少
我個fd推薦架 我以前係耐唔耐先食佢果支 因為我覺得頂唔到引

網上幾多人講過WISMEC機嘅510接口有問題,你可以去google下。
如果你鍾意rx200s嘅外形,Battlestar可能係你嘅選擇,而且兩電機攞出街無咁重。其實大把200W+嘅機好過rx200s,例如SMOK ALIEN 220、FUCHAI 213。

兩電會唔會好快冇電?想玩大煙
準備入手rx200s + tfv12

點解唔考慮下兩電嘅200W機?

轉左諗住買依部加埋電先100多少少
我個fd推薦架 我以前係耐唔耐先食佢果支 因為我覺得頂唔到引

網上幾多人講過WISMEC機嘅510接口有問題,你可以去google下。
如果你鍾意rx200s嘅外形,Battlestar可能係你嘅選擇,而且兩電機攞出街無咁重。其實大把200W+嘅機好過rx200s,例如SMOK ALIEN 220、FUCHAI 213。

兩電會唔會好快冇電?想玩大煙

無電咪換電咯,你會買後備電吖嘛。其實兩電機我都嫌重,唔會帶出街,出街都係用單電機。

新鮮到步

新鮮到步

精工牛油果抵屌

新鮮到步

精工牛油果抵屌

我研究左陣發覺好似冇入油位

新鮮到步

精工牛油果抵屌

上YouTube睇下就見到
有咩味推薦 試緊枝汽水味好似食糖咁

新鮮到步

精工牛油果抵屌

用針嘅細樽仔入
有咩味推薦 試緊枝汽水味好似食糖咁

首先你要講想食咩味嘅煙油
用緊528goon+rx2/3

買黎練trick,有無師兄同好
深水埗褔仁果間買會唔會俾人呃

新手乜都唔識

定還是有冇邊間介紹

住屯門,唔想淘寶

新鮮到步

精工牛油果抵屌

用針嘅細樽仔入

正版嘅應該有入油位,翻版就難講啦
用緊528goon+rx2/3

買黎練trick,有無師兄同好

練trick用 mech mod 啦仲大煙過你用 rx2/3多多聲
Between 用goon 528個airflow 太細唔係好啱用黎做cloud chasing / competition

新手乜都唔識

定還是有冇邊間介紹

住屯門,唔想淘寶

福仁checkpoint就最貴,淘寶賣2百幾人仔嘅target mini佢賣1350,同場另一間新開嘅Vape Bull就平D,大約淘寶1倍價錢。想平去西環鬼佬道買,上網揾下格下價你就知我講邊間。你就算唔去淘寶買,都可以參考下淘寶個價錢,知道自己要比多幾多錢在香港買同一件貨。

新手乜都唔識

定還是有冇邊間介紹

住屯門,唔想淘寶

福仁checkpoint就最貴,淘寶賣2百幾人仔嘅target mini佢賣1350,同場另一間新開嘅Vape Bull就平D,大約淘寶1倍價錢。想平去西環鬼佬道買,上網揾下格下價你就知我講邊間。你就算唔去淘寶買,都可以參考下淘寶個價錢,知道自己要比多幾多錢在香港買同一件貨。

鬼佬真係算平, 其他我唔知, 但買AL85 真係平過淘.

新手乜都唔識

定還是有冇邊間介紹

住屯門,唔想淘寶

checkpoint呢間野D價真係嚇死人,入去望二眼就走人

新手乜都唔識

定還是有冇邊間介紹

住屯門,唔想淘寶

好彩冇出去
剛剛諗住出深水埗

西人平d定係淘寶平d

煙油來講
淘寶都ok嗎
同埋新手咩都唔識

煙油係未同所有既電子煙都係共用

有冇話唔同牌子既電子煙對應返唔同既煙油?
半新手想換機
Wismec predator 228定smok alien邊部好
同埋新手咩都唔識

煙油就咩都用到,冇限牌子.
至於淘寶煩油得唔得就真係God knows.
近排買左呢堆油

木盒台灣烏龍唔太得, icebrg 好甜
ET 得d 薄荷味其他咩味都冇
naked 未開
tea up green tea ok, 黑烏龍好一般

暫時個人覺得最正都係wood hanger 鐵盒鐵觀音.
同埋新手咩都唔識

煙油就咩都用到,冇限牌子.
至於淘寶煩油得唔得就真係God knows.
近排買左呢堆油

木盒台灣烏龍唔太得, icebrg 好甜
ET 得d 薄荷味其他咩味都冇
naked 未開
tea up green tea ok, 黑烏龍好一般

暫時個人覺得最正都係wood hanger 鐵盒鐵觀音.

正常一支油食到幾耐

或大約等如幾多支煙

想知大約參考下

另外假設我買左某隻電子煙
換霧化器的話

係未一定要跟返個型號去買

第一次洗唔洗買定一大堆,方便唔洗出去配呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞