[VAPE/Vaping】-電子煙友埋嚟傾啦-5

1001 回覆
21 Like 28 Dislike

如果3,4個鐘唔食個陣lock機定熄機好?
重開機後,駛唔駛等15分鐘先食?

冇關係架,想慳電緊係熄機啦
lock機係短時間唔食先lock組
只係個芯新果陣滴一滴濕佢
然後浸20分鐘
如果已經用緊就冇需要
因為個芯一直有油浸住
我諗係你初頭唔慣姐
低 watt食住先,慢慢升囉
宜家你個芯ohm數幾多??

我用緊al85原裝個芯,依家ohm0.4
仲有無野要setset佢?

0.4緊係啦,初初黎講0.4算熱啦
watt數30開始啦,
呼晒氣出黎先,一野直扯落肺
盡量長啲,慢慢就會覺得30w唔夠
如果食有丁油就更加激喉

ohm係咪愈低愈大煙架?

越高越熱,越擊喉

其實TFV8嘅芯,高低ohm同大細煙無必然關係,要知開幾多WATT最好自己睇下 http://www.smoktech.com/atomizer/tfv8-baby-big-family

咁以我呢d新手黎講,高低ohm值食落去,食唔食得出分別?

TFV8嘅芯變化比較多,想知道唔同芯味道嘅分別,你要買齊自己去試。對於新手,簡單D講:
- 個芯上面寫著開幾多WATT,你就用果個範圍去食
- 想大煙D就開大D WATT
- 想味道濃D就收細D個入氣口

如果3,4個鐘唔食個陣lock機定熄機好?
重開機後,駛唔駛等15分鐘先食?

冇關係架,想慳電緊係熄機啦
lock機係短時間唔食先lock組
只係個芯新果陣滴一滴濕佢
然後浸20分鐘
如果已經用緊就冇需要
因為個芯一直有油浸住
我諗係你初頭唔慣姐
低 watt食住先,慢慢升囉
宜家你個芯ohm數幾多??

我用緊al85原裝個芯,依家ohm0.4
仲有無野要setset佢?

0.4緊係啦,初初黎講0.4算熱啦
watt數30開始啦,
呼晒氣出黎先,一野直扯落肺
盡量長啲,慢慢就會覺得30w唔夠
如果食有丁油就更加激喉

ohm係咪愈低愈大煙架?

越高越熱,越擊喉

其實TFV8嘅芯,高低ohm同大細煙無必然關係,要知開幾多WATT最好自己睇下 http://www.smoktech.com/atomizer/tfv8-baby-big-family

咁以我呢d新手黎講,高低ohm值食落去,食唔食得出分別?

TFV8嘅芯變化比較多,想知道唔同芯味道嘅分別,你要買齊自己去試。對於新手,簡單D講:
- 個芯上面寫著開幾多WATT,你就用果個範圍去食
- 想大煙D就開大D WATT
- 想味道濃D就收細D個入氣口

仲要提下你,AL85換芯/換頭嘅時候,一定要在拆咗個芯/頭之後撳一下個fire button,否則架機會唔知你換過,之後出電會唔準確,分分鐘搞到燒芯。
[img]/storage/emulated/0/DCIM/Camera/IMG_20170412_024933.jpg[/img]
Beast King

唔識貼圖
BTW tfv12真心正

C drive 貼圖大法?

感謝業餘巴 我上次買果隻target pro 個tank 有d黑色粒粒在底 咩黎架

估計係積咗炭嘅陶瓷甩出來,下次唔好買陶瓷芯,覺得唔係幾好用,可以買eleaf MELO III芯試下 https://item.taobao.com/item.htm?spm=a1z10.5-c.w4002-15861105102.23.i1Miec&id=536567651732

左邊係Target Pro芯,右邊係MELO芯,如果你要我賣咗我盒MELO芯比你,驗證過係正貨來架

呢隻都係到燶左先換?
新手想買黎玩下
有冇啲三百幾四百既推介
[img]/storage/emulated/0/DCIM/Camera/IMG_20170412_024933.jpg[/img]
Beast King

唔識貼圖
BTW tfv12真心正

感謝業餘巴 我上次買果隻target pro 個tank 有d黑色粒粒在底 咩黎架

估計係積咗炭嘅陶瓷甩出來,下次唔好買陶瓷芯,覺得唔係幾好用,可以買eleaf MELO III芯試下 https://item.taobao.com/item.htm?spm=a1z10.5-c.w4002-15861105102.23.i1Miec&id=536567651732

左邊係Target Pro芯,右邊係MELO芯,如果你要我賣咗我盒MELO芯比你,驗證過係正貨來架

呢隻都係到燶左先換?

係呀!不過呢隻易睇D棉燶唔燶,而且可以開大D WATT去食(30-80W),不過我建議唔好開過60W,否則都好易燶。有時覺得Target Pro個陶瓷芯設計都嘥鳩氣,D油唔在棉花上積炭,就積咗落個陶瓷芯上面,所以你見到個陶瓷位都幾黑。

另外你有無覺得Target Pro個tank個吸嘴太細唔好吸,換咗佢你都可以improve架
新手想買黎玩下
有冇啲三百幾四百既推介

爬番前3幾頁文有講
我開左個tg group for 16號組團去電子煙展
有意既留tg

呢隻都係到燶左先換?

係呀!不過呢隻易睇D棉燶唔燶,而且可以開大D WATT去食(30-80W),不過我建議唔好開過60W,否則都好易燶。有時覺得Target Pro個陶瓷芯設計都嘥鳩氣,D油唔在棉花上積炭,就積咗落個陶瓷芯上面,所以你見到個陶瓷位都幾黑。

另外你有無覺得Target Pro個tank個吸嘴太細唔好吸,換咗佢你都可以improve架

係 個咀好難吸 所以諗緊淘多個tank放丁油
個咀有冇單獨買架?
吸個陣有"噠"一聲,係咪叫彈油? 正唔正常

一聲都正常,姐係話你吸唔夠快
霧化得快過你吸,你就要放手
吸埋啲尾先呼出
如果唔係會有倒汗水
積得多就漏油
又有可能油太稀,唔夠高watt數燒佢
導油唔好,就會有噠噠聲

我都有噠噠聲呢個問題
同埋𠍿咀內有少少倒汗水
咁樣要高d W ?

呢隻都係到燶左先換?

個咀有冇單獨買架?

淘寶大把咀

呢隻都係到燶左先換?

個咀有冇單獨買架?

你個tank用嘅叫510吸嘴,淘寶大把。如果買tank,最好買大路嘅,同埋Google下有無人話漏油
想問下深圳電子煙展門票係咪可以去到先買?

用email參加就得,免費入場
你邊日去,我諗住16號最後果日去
如果係就組團去

有興趣

留tg : arplay

加一
@sosadlm

我用email注冊左 佢叫我印張野要附上名片
名片係咪姐係卡片?
我個梅林mini個底同部機鎖死咗 而家開唔返出黎點算

試下用洗碗膠手套包著扭先

都唔得呀

搵5金鋪D師傅幫手啦

我都因為整唔開個五子棋 成個扔撚左佢算 我開撚到隻手都損埋

利申:冷縮熱脹,鉗,洗碗手套都唔得(不過洗碗手套係最work,用勁耐開到過一兩次,之後再想整芯,明明已經突登唔扭到最實,但都係整唔開

我唔信用到呢D工具都唔得,不過其實唔應該扭咁實,剛剛上緊唔會自然鬆開就得

樓下問左兩間都話無架餐
小弟有成set電子煙
用左冇10次就棄坑
有冇巴打有興趣
小弟有成set電子煙
用左冇10次就棄坑
有冇巴打有興趣

detail?
同鬼佬買左al85,但未買煙油,
平時食開黑冰1, 一日一包
新手入門
食咩煙油,用易上手?
會叫個fd幫我買丁油,之後你地有咩推介?
同鬼佬買左al85,但未買煙油,
平時食開黑冰1, 一日一包
新手入門
食咩煙油,用易上手?
會叫個fd幫我買丁油,之後你地有咩推介?

halo Subzero,再溝啲煙草油
有丁會好啲,食開煙既話
我個梅林mini個底同部機鎖死咗 而家開唔返出黎點算

試下用洗碗膠手套包著扭先

都唔得呀

搵5金鋪D師傅幫手啦

我都因為整唔開個五子棋 成個扔撚左佢算 我開撚到隻手都損埋

利申:冷縮熱脹,鉗,洗碗手套都唔得(不過洗碗手套係最work,用勁耐開到過一兩次,之後再想整芯,明明已經突登唔扭到最實,但都係整唔開

我唔信用到呢D工具都唔得,不過其實唔應該扭咁實,剛剛上緊唔會自然鬆開就得

樓下問左兩間都話無架餐

佢地費撚事搞嗻,買中間果隻夾實個霧化器扭佢出來,可以先搵毛巾包住個霧化器先夾,再唔得可以買多個士巴拿夾實埋架機來扭。

仲有一堆黃豆用品(棉花,鋼線,卷線棒,etc)
100%WORK
有冇巴打想入坑?

仲有一堆黃豆用品(棉花,鋼線,卷線棒,etc)
100%WORK
有冇巴打想入坑?

有冇油
大家點睇呢部MOD
感覺幾正 純粹想買黎貪佢夠靚同可以玩大煙又係雙電
唔睇價錢抵唔抵試? 會唔會有咩缺點?
利申英文差

http://www.smoktech.com/kit/g-priv
大家點睇呢部MOD
利申英文差

http://www.smoktech.com/kit/g-priv

touch mon添喎,幾時行埋Android?
大家點睇呢部MOD
利申英文差

touch mon添喎,幾時行埋Android?

好型
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞