[VAPE/Vaping】-電子煙友埋嚟傾啦-5

1001 回覆
21 Like 28 Dislike
有fd話vape好易食到肺積水,玩開既巴打點睇?

有fd話vape好易食到中六合彩,玩開既巴打點睇?

認真求解答,佢既意思蒸氣經常出入個肺度,所以咁講

食開煙,早個月好想試轉vape,比佢嚇停左我

食左大半年乜事都冇

食左四年乜事都冇
如果想方便唔洗自己diy邊隻牌子好
係美國未夠歲數唔敢去vape shop
想上amazon 就咁訂

http://the-ecig-science.org/?p=1057 個網應該會解答到你嘅問題
Between Vape嗰啲唔係水蒸氣,吸嘅主要係 glycol 同 glycerin (姐係平時講嘅 vg,pg)

你個FD在邊度睇到話會肺積水,定係靠估?
我戒咗煙轉vape 4個月,戒煙前跑10k都好辛苦,vape咗之後跑半馬都得,上個禮拜六連續踩咗4個幾鐘越野車,昨日就3個幾鐘,你話我肺功能有無變差呢!

between 有冇植物group? 想搵人一齊欣賞花草樹木

呢支好野喎 買左幾錢

岩岩開始玩vape
訂左smok ailen 220w+rotofo mini rta
呢幾日應該有得拎

加埋稅USD$300

我有隻淘仔pax2 好大陣膠味 呢set岩岩到 口感唔錯

巴打用小蛇RTA單發點可以上到80W?

我咪認真答咗你囉,大家鬥9up

between 有冇植物group? 想搵人一齊欣賞花草樹木

我有 flower mate 5.0s

咩來?
hotcig r150+vengeance霧化器既新手留名
有無iqos撚

me雙開

去邊度買彈多,同埋發熱片幾耐清一次
想問下0.15ohm 安唔安全?
枝油買番黎第二日就變左味

你唔係上桿就唔驚,上桿都唔會死嘅

咩油咁差?

用咩電
https://item.taobao.com/item.htm?id=545373808855

呢個好似幾靚

呢個係mech mod黎喎巴打 冇得入電 仲要用唔夠半日就要叉電 啲油又容易流落個電路板度
想換機
Istick pico有無人要
用左2星期
連2pack 全新芯

tg : arplay

粒絲做得太高,未合頂就0.61 合埋即變0.1

粒絲做得太高,未合頂就0.61 合埋即變0.1

噏乜Q? 個發熱絲hi到個罩就重新做過啦

用咩電

SONY VTC6

咩油咁差?

Liquid state sweet leaf
岩岩等一陣係真係無異味 但點解好似咁淡咁係咩問題
用緊梅林mini single coil 50watt 隻味係Ice cola

single coil用50W?你係用咩線,幾多圈,圈徑係幾多?我未試過梅林單發,我雙發都只係40W。

我用淘仔成品花絲 6個圈 圏徑無講 其實佢有無講隻霧化最大開到幾watt
Btw 最近買左medusa rdta 係咪可以當rda咁食 唔洗理下面裝油個到?
用緊梅林mini single coil 50watt 隻味係Ice cola

single coil用50W?你係用咩線,幾多圈,圈徑係幾多?我未試過梅林單發,我雙發都只係40W。

我用淘仔成品花絲 6個圈 圏徑無講 其實佢有無講隻霧化最大開到幾watt
Btw 最近買左medusa rdta 係咪可以當rda咁食 唔洗理下面裝油個到?

唔好意思仲想問埋 如果我係咁有小小油係個氣孔出 咁係咪姐係綿腳唔夠?

唔好意思仲想問埋 如果我係咁有小小油係個氣孔出 咁係咪姐係綿腳唔夠?

花絲係可以去到50W嘅,不過我都好少開到咁大,尤其RTA就更加唔用花絲。
梅林係好易滲油,其中一個原因係build deck個入氣口比較大,棉花掂到入氣口就滲,亦都可能唔夠棉花。
medusa個structure跟本就唔似一隻RDTA,似RDA多D,RDTA就咁倒轉都唔易咁快漏,我諗佢唔得咯,我建議你塞夠棉當RDA用算啦。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞