[VAPE/Vaping】-電子煙友埋嚟傾啦-5

1001 回覆
21 Like 28 Dislike
年紀大
唔太喜歡太甜既野

尋晚上左vape king個網
買左支黑金咖啡
唔知效果如何呢

Vaping新手想試下代替紙煙
呢碌嘢O唔OK?

機嘅功能係OK嘅,不過個510頭唔太好,我果隻已經死死地,有D霧化器用唔到;如果鍾意呢個牌子,不如買新出嘅eVic Primo Mini,睇介紹個510頭改善咗,應該係針對之前設計嘅問題。跟機嘅霧化器都好似唔係幾好,之前好多人都只買機唔買套裝。

多謝巴打回覆
得閒出去舖頭望望

唔係桿

細細部既機仔
kanger

都可以diy芯喎

唔想囉
唔想令到件事太複雜

但用成品芯會唔會貴啲?
食得密就一星期換一個
幾十蚊一個芯
綿花幾十蚊包,有排用

其實都唔止係錢嘅問題,DIY嘅味道真係好D ,不過如果佢滿意宜家嘅效果都無謂強人所難。諗起我入坑時都買咗好多成品TANK同COIL,宜家一係轉RBA,轉唔到嘅都擺埋一邊

其實rtda同rba口感差幾多
諗住轉rtda玩diy芯
又有得儲油,唔洗下下滴
又帶到出街

RBA芯其實係指某D成品霧化器可以轉到DIY
想帶出街就玩RTA啦,個人覺得RDTA打側可能會漏油,法師RTA我試過build到打側3個鐘都唔漏,不過亦有巴打話佢build漏到仆街。

漏唔漏我覺得睇隻野設計同上棉
我用limitless RDTA出街未漏過
當然如果打側放1~2日就先漏

等緊隻windforce RDA到
見佢防漏做得唔錯
但用落先知 加上我又未玩過diy
要啲時候摸索
RTA至真

巴打呢隻windforce係好嘢來喎,睇落好似有油倉門可以防漏,應該都唔難build,上YouTube睇下片點搞就得。BTW,limitless RDTA其實都要diy,點解你話未玩過呢?

limitless果個唔係我

係喎!睇錯

limitless here

呢碌嘢O唔OK?

都係睇你想點玩 starter kit黎講唔錯

多謝巴打回覆
我對啲機未太熟
暫時都係外觀先決
深圳電子煙展4月14-16號
有冇人去?去既組團

Here
你地幾號去?

我就16先得閒去
去既話要係佢個網參加

我之前Send左Email 報名

呢碌嘢O唔OK?

機嘅功能係OK嘅,不過個510頭唔太好,我果隻已經死死地,有D霧化器用唔到;如果鍾意呢個牌子,不如買新出嘅eVic Primo Mini,睇介紹個510頭改善咗,應該係針對之前設計嘅問題。跟機嘅霧化器都好似唔係幾好,之前好多人都只買機唔買套裝。

多謝巴打回覆
得閒出去舖頭望望

舖頭應該未有呢部新機,連淘寶都未見到,我個人推薦AL85,夠細部,另外Target Pro Kit都唔錯,幾好揸手。買機要格價,有D鋪超貴,如果想平最好淘寶買,順便買賣電同煙油,其實電都好重要,要電子煙專用電先得,我第一頁有講咩電OK。

呢碌嘢O唔OK?

多謝巴打回覆
得閒出去舖頭望望

舖頭應該未有呢部新機,連淘寶都未見到,我個人推薦AL85,夠細部,另外Target Pro Kit都唔錯,幾好揸手。買機要格價,有D鋪超貴,如果想平最好淘寶買,順便買賣電同煙油,其實電都好重要,要電子煙專用電先得,我第一頁有講咩電OK。

呢部幾型

呢碌嘢O唔OK?

多謝巴打回覆
得閒出去舖頭望望

鋪頭有了
話有優惠 600有找 唔包電
非打手 vapebull 有

因為我都有留意過

呢碌嘢O唔OK?

多謝巴打回覆
得閒出去舖頭望望

鋪頭有了
話有優惠 600有找 唔包電
非打手 vapebull 有

因為我都有留意過

鬼佬賣500,淘寶大約300人仔
深圳電子煙展4月14-16號
有冇人去?去既組團

Here
你地幾號去?

我就16先得閒去
去既話要係佢個網參加

我之前Send左Email 報名

email收到確認就得
佢會去左垃圾郵件度
我個梅林mini個底同部機鎖死咗 而家開唔返出黎點算

話時話你地隻梅林mini會唔會吸幾口有流油情況?

我有呀 不過我諗係我綿花搞得唔夠好

鉗都唔得呀

試下用洗碗膠手套包著扭先

都唔得呀

CKS-M 到手

都唔得呀

搵5金鋪D師傅幫手啦

都唔得呀

搵5金鋪D師傅幫手啦

我都因為整唔開個五子棋 成個扔撚左佢算 我開撚到隻手都損埋

利申:冷縮熱脹,鉗,洗碗手套都唔得(不過洗碗手套係最work,用勁耐開到過一兩次,之後再想整芯,明明已經突登唔扭到最實,但都係整唔開

都唔得呀

搵5金鋪D師傅幫手啦

我都因為整唔開個五子棋 成個扔撚左佢算 我開撚到隻手都損埋

利申:冷縮熱脹,鉗,洗碗手套都唔得(不過洗碗手套係最work,用勁耐開到過一兩次,之後再想整芯,明明已經突登唔扭到最實,但都係整唔開

我唔信用到呢D工具都唔得,不過其實唔應該扭咁實,剛剛上緊唔會自然鬆開就得
岩岩買左al85,駛唔駛自己再較下setting,好似無咩煙出

用平時食煙方法,咳到我仆街
岩岩買左al85,駛唔駛自己再較下setting,好似無咩煙出

食開煙無理由會咳,AL85套裝應該開50W,入咗油等15分鐘食就OK

食開煙無理由會咳,AL85套裝應該開50W,入咗油等15分鐘食就OK

要爆煙出,50w應該做到?

要爆煙出,50w應該做到?

原裝霧化芯應該可以開40-80,建議係開55-65
新手想買支al85
推介邊到買?

你係咪未浸濕晒個芯?
一開始直扯入肺,唔係食煙咁
開30-40w,ohm數都好重要

如果未浸濕個芯食,個芯就GG了

如果未浸濕個芯食,個芯就GG了

每次都要?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞