[VAPE/Vaping】-電子煙友埋嚟傾啦-5

1001 回覆
21 Like 28 Dislike
上網睇到d野唔係好明

是Smok the baby beast TFV8 baby

佢話換左新芯後,最好如下

關上氣門
先調部機至20W, 不能吸, 等3-5分鐘
25W 輕力吸10-20下
30W 輕力吸10-20下

開氣門
45W 正常用

請問咁做係咩原理?

比個芯吸下油熱下身
有冇巴打用limitless rdta
啱啱買 漏油漏到傻

本身設計有問題
改善極都會漏

upright position 都漏?

用緊出街照袋褲袋無事

整多啲棉花會冇咁漏?
同埋個build deck蓋好鬆
新手咩都唔識

諗住係淘寶買pico + triton 2
油既話唔識係咪最好去店度試?
電池既話邊度買到?

其實油你想食咩味?你最好去淘寶research下邊D係比較好銷量嘅油先
電池你可以睇下邊間淘寶店多人買就考慮果間,我唔敢推薦,因為我都唔敢講邊間一定係真,我只可以評論個價錢算唔算合理
有個買電子盒之前既問題想問
假設雙電盒 18650 電池兩粒 每粒20A
霧化DIY 單發/雙發 大約 0.3-0.7 ohm左右
呢個範圍屬唔屬於一個安全使用範圍?
感謝各位

你係想用兩電機械盒定係普通調壓機?如果係調壓機,你唔太需要理電阻大小;如果係機械盒,你可以自己試下用呢個網頁去計:
http://www.steam-engine.org/ohm.asp
上網睇到d野唔係好明

是Smok the baby beast TFV8 baby

佢話換左新芯後,最好如下

關上氣門
先調部機至20W, 不能吸, 等3-5分鐘
25W 輕力吸10-20下
30W 輕力吸10-20下

開氣門
45W 正常用

請問咁做係咩原理?

比個芯吸下油熱下身

邊洗咁麻煩!滴完個芯再入油等10分鐘就食,好多網上嘅人都係鳩噏
求淘寶煙油好介紹
求淘寶煙油好介紹

睇銷量簡啦
口味人人唔同

到喇到喇

正啊喂,買左幾錢?

千六,唔知算咩價位
不過有效好多

平呀,邊度買
我美國見要$300

但請問咩機啱植物油,係點界定的

我呢隻係pax 2, pax 3好似可以用植物油
啱油嘅佢通常會講明架喇
新手咩都唔識

電池既話邊度買到?

其實油你想食咩味?你最好去淘寶research下邊D係比較好銷量嘅油先
電池你可以睇下邊間淘寶店多人買就考慮果間,我唔敢推薦,因為我都唔敢講邊間一定係真,我只可以評論個價錢算唔算合理

油應該想試下啲水果味 / 雲尼拿
我見大c有成套kit
Vtc mini + triton2 包埋電池
追過下 巴打都話呢間真野
一品naked 有優惠

香港最平鬼佬200 hkd
其他都240-260hkd
感謝各位

你係想用兩電機械盒定係普通調壓機?如果係調壓機,你唔太需要理電阻大小;如果係機械盒,你可以自己試下用呢個網頁去計:
http://www.steam-engine.org/ohm.asp

其實係咪主要睇current 個個位
只要唔好大過40A就得?
大家好 想問下個唔個香港邊度有aspire既 cleito 120 replacement coil

cleito 120 唔係舊cleito

唔該哂
一品naked 有優惠

巴打我呢排都要喺一品買油
新手咩都唔識

電池既話邊度買到?

我見大c有成套kit

追過post就抵贊
大C無問題,你睇下好唔好比多少少錢買vtc dual,咁你就可以試埋兩電機,唔使第時心思思買多部。
感謝各位

兩電要用8.4V去計,我幾時都唔建議人玩高過25A,兩電25A都高過200W啦
感謝各位

兩電要用8.4V去計,我幾時都唔建議人玩高過25A,兩電25A都高過200W啦

如果係並聯盒 voltage 無疊加 咁理論上係咪入返3.5-3.8v呢個數字就可以? 因為4.2v係80% 電量以上先維持度呢個電壓 3.5-3.8 呢個範圍會唔會穩陣啲
新手咩都唔識

電池既話邊度買到?

我見大c有成套kit

追過post就抵贊
大C無問題,你睇下好唔好比多少少錢買vtc dual,咁你就可以試埋兩電機,唔使第時心思思買多部。

雙電既話有咩好處?
好似好大舊
感謝各位

請問電同叉電器香港邊度買好
新手咩都唔識

電池既話邊度買到?

我見大c有成套kit

我有追過POST。。。。唔知係咪睇漏左
大C係?

鬼佬我睇左,佢價錢香港算貴嗎?
香港的VAPE SHOP我淨係見過銅鑼灣銀座下面有一間,但好似好UP DUP咁
當時我唔敢買
我都係黎左美國見D舖頭好似雪茄舖咁靚先有信心

同埋我TAOBAO都SEARCH過,好多都唔送油去香港。。。。

另外你地2電機的好處係可以推到200W?

叉電呢18560 的C4 及C5分別在於?

我這個是否都是Sony , 但寫C6的?

我這個是否都是Sony , 但寫C6的?

VTC6 何來C6
一品naked 有優惠

巴打我都有野想係一品買,有冇得搭單?
一品naked 有優惠

巴打我都有野想係一品買,有冇得搭單?

係 有無得幫一幫手
感謝各位

如果係並聯盒 voltage 無疊加 咁理論上係咪入返3.5-3.8v呢個數字就可以? 因為4.2v係80% 電量以上先維持度呢個電壓 3.5-3.8 呢個範圍會唔會穩陣啲

如果係並聯盒就更加唔使擔心,當單電盒計去到0.2ohm都得。計輸出功率我習慣用4V去計,唔通你唔考慮新充嘅電,食嘅時候輸出會好大嗎!不過如果你玩機械盒,唔單只考慮幾多ohm,仲要考慮發熱面積夠唔夠承受個輸出。
新手咩都唔識

電池既話邊度買到?

我見大c有成套kit

追過post就抵贊

雙電既話有咩好處?
好似好大舊

vtc dual可以雙電單電都得,用單電嘅時候就同一部普通單電機咁大。對我來講雙電盒無乜用,我最高都係用到50幾W,不過玩到一個程度你就會想DIY,做一個可以出大煙嘅setting可以用大W去推,到時可以轉用雙電去玩。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞