[VAPE/Vaping】-電子煙友埋嚟傾啦-5

1001 回覆
21 Like 28 Dislike
深水埗褔仁果間買會唔會俾人呃

新手乜都唔識

定還是有冇邊間介紹

住屯門,唔想淘寶

我有套用左2星期的istick pico
送埋2 pack 芯比你
有無興趣收

我都係屯門友

唔洗了巴打
托左朋友去西人度幫我買
一隻kangertech 既mini一體式
型號唔知叫乜
有紅 橙 黑 三種色果款

一體式即係唔可以換霧化器,而影響煙量口感最大嘅就係霧化器,機只係其次。

點講呢
朋友有介紹到
有舊野要扭出來
兩三個星期就要都果舊係未叫霧化器

https://www.google.com.hk/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjv_NbxpI_TAhWFU7wKHd1bDAkQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fkanger-tech.com%2F&psig=AFQjCNHmc4VjcEBaXzYz3A49HMQuwRGqqw&ust=1491549456846237

上面條link呢部囉

呢張圖至係

巴打新玩比個善意提醒你, kanger 啲product 岀曬名漏油漏到仆街

試下先囉
都叫左朋友買

有冇人開番個飛卜專業交流下?
邊度買油平?邊隻油正?
邊度買真丁油??

邊度買油平?邊隻油正?
邊度買真丁油??

我都想學
coils來講

有冇分唔同型號
定係隻隻都用得架?
coils來講

有冇分唔同型號
定係隻隻都用得架?

絕大部分都唔通用,我叫你買嘅Pico就可以用多幾隻唔同牌子嘅芯
食左10年煙 1日1包
依兩日無聊睇youtube無意中發現倒vaping
想用黎戒煙 順便多樣玩具玩

爬左幾個post 聽日打算去鬼佬到落坑
綜合有啲野想問:

1. 暫時想低調啲 唔想玩大煙 大前題係想令到佢最接近食紙煙嘅感覺 係咪買post頂所講嘅新手kit就得?係咪最好換埋個1.5-2ohms芯同窄嘴?

2. 因為我煙癮比較大 同埋工作關係 想用成品tank唔洗成日加油(其實以1日1包煙嘅食量去計一日要refill幾多次?係咪冇得咁計? ) 加上要長期袋住佢係褲袋行跑坐跳 漏油問題同方便性都係主要考慮因素 但其實係咪倒轉部機就一定會漏?

3. 綜合以上兩點 AL85掂唔掂?(貪佢細細部方便返工袋褲袋) 或者大家有冇其他機推薦?唔介意花多少少錢換取唔漏油同方便性
有無巴打最細部係點 之前有一部係度不過壞左 啲油又擺係度唔想曬左佢
食左10年煙 1日1包

綜合有啲野想問:

1. 暫時想低調啲 唔想玩大煙 大前題係想令到佢最接近食紙煙嘅感覺 係咪買post頂所講嘅新手kit就得?係咪最好換埋個1.5-2ohms芯同窄嘴?

2. 因為我煙癮比較大 同埋工作關係 想用成品tank唔洗成日加油(其實以1日1包煙嘅食量去計一日要refill幾多次?係咪冇得咁計? ) 加上要長期袋住佢係褲袋行跑坐跳 漏油問題同方便性都係主要考慮因素 但其實係咪倒轉部機就一定會漏?

3. 綜合以上兩點 AL85掂唔掂?(貪佢細細部方便返工袋褲袋) 或者大家有冇其他機推薦?唔介意花多少少錢換取唔漏油同方便性

答1. 可以咁講,1.5-2ohms 會比到你接近甚至低過平時食煙嘅溫度,唯一唔同係同平時食煙嘅方法有啲唔同可能會有個小小嘅過渡期

答2. 如果你買到 3/6/9 mg 丁油,睇埋你用幾大嘅tank,一日refill 次係有可能的。 當然愈大嘅tank就愈唔方便啦 做得好嘅tank(近一年嘅tank手工都好好)倒轉一陣係唔會有咩問題嘅

3. 呢個真係好自己preference 啦,當你買左第一部過一排就會發現其他又好啲咁 就沉嫁啦

恭喜巴打的起心肝戒煙同join vaping 呢個大家庭, 真心支持
有冇巴試過starfcuks
呢隻油夠唔夠薄荷
食左10年煙 1日1包

綜合有啲野想問:

AL85架機係好嘅,套裝個霧化器叫TFV8,係偏向大煙嘅,你可以買個Nautilus X霧化器換咗佢,個TFV8可以留番遲D你食大D煙先用。Nautilus X係細煙同唔易漏油,我用咗3個幾月半滴都無漏過,但係倒轉都可能有倒汗水滴出來,不過鬼佬未必有的賣,比個參考價你Nautilus X淘寶賣145人仔。

其實電子煙無得同真煙比較,講味就最難比,因為無咗焦油,不過都有D比較似煙味嘅煙油,想要薄荷可以自己買支薄荷煙油溝。量亦都無得比,因為食嘅習慣唔同咗,鍾意食三幾啖又得,一次食哂成TANK又得。如果用尼古丁量比較,1包黑冰8有12mg尼古丁,1支30ml 3mg嘅煙油有90mg尼古丁。但係呢。。。香港係買唔到有尼古丁嘅油
用緊528goon+rx2/3

買黎練trick,有無師兄同好

練trick用 mech mod 啦仲大煙過你用 rx2/3多多聲
Between 用goon 528個airflow 太細唔係好啱用黎做cloud chasing / competition

準備換av 支timekeeper , 不過未知換咩霧化器好。
之前新手用rx練住先,容易d
有冇巴試過starfcuks
呢隻油夠唔夠薄荷

試過iced cappucinno,夠薄荷味,不過比較甜,咖啡味比較弱。
隻五子棋到咗,短過kf5一半

食左10年煙 1日1包

綜合有啲野想問:

答1. 可以咁講,1.5-2ohms 會比到你接近甚至低過平時食煙嘅溫度,唯一唔同係同平時食煙嘅方法有啲唔同可能會有個小小嘅過渡期

答2. 如果你買到 3/6/9 mg 丁油,睇埋你用幾大嘅tank,一日refill 次係有可能的。 當然愈大嘅tank就愈唔方便啦 做得好嘅tank(近一年嘅tank手工都好好)倒轉一陣係唔會有咩問題嘅

3. 呢個真係好自己preference 啦,當你買左第一部過一排就會發現其他又好啲咁 就沉嫁啦

恭喜巴打的起心肝戒煙同join vaping 呢個大家庭, 真心支持

唔該晒 希望可以戒倒
最驚係紙煙方便過vape好多 抆出黎點一點又一支
有無巴打最細部係點 之前有一部係度不過壞左 啲油又擺係度唔想曬左佢

又平又細嘅單電機,iStick Pico比較好。再細部D可以考慮target mini,不過無得換電,無電就要等充電。
食左10年煙 1日1包

綜合有啲野想問:

AL85架機係好嘅,套裝個霧化器叫TFV8,係偏向大煙嘅,你可以買個Nautilus X霧化器換咗佢,個TFV8可以留番遲D你食大D煙先用。Nautilus X係細煙同唔易漏油,我用咗3個幾月半滴都無漏過,但係倒轉都可能有倒汗水滴出來,不過鬼佬未必有的賣,比個參考價你Nautilus X淘寶賣145人仔。

其實電子煙無得同真煙比較,講味就最難比,因為無咗焦油,不過都有D比較似煙味嘅煙油,想要薄荷可以自己買支薄荷煙油溝。量亦都無得比,因為食嘅習慣唔同咗,鍾意食三幾啖又得,一次食哂成TANK又得。如果用尼古丁量比較,1包黑冰8有12mg尼古丁,1支30ml 3mg嘅煙油有90mg尼古丁。但係呢。。。香港係買唔到有尼古丁嘅油

食左10年煙 1日1包

綜合有啲野想問:

食左10年煙 1日1包

綜合有啲野想問:

之前都有叫開朋友幫我淘寶 集運都要等起碼一星期
但追post見倒你地可以下一日就收到
我搵下集運post先

邊度買油平?邊隻油正?
邊度買真丁油??

呢度有比較popular嘅煙油測評:
http://www.pinyou8.com/product/o5/

香港賣丁油係犯法架

睇下唔用丁油戒唔戒倒先
啲油1日都唔使就到左香港真係值得比個like
轉頭再俾試後感巴打

師兄係咪用集運?

Vape on 😚
玩電子煙好嘥錢 又想買霧化了
巴打們買機多數邊度買
玩電子煙好嘥錢 又想買霧化了

買霧化器會越買越嘥錢,幾乎想一枝油一個霧化器
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞