[VAPE/Vaping】-電子煙友埋嚟傾啦-5

1001 回覆
21 Like 28 Dislike

用咩霧化器?我一般都食剩少少就加油,未試過咁。

我部係一體式既機

霧化器都係內置

我諗你應該好快換機,哈哈

點解呢
而家咁樣好夠我用

反而你要我換機後
搞來搞去

霧化器又幾十種
仲唔岩我

拎上手就用得食得
先係我想要既野

就算壞左
我下一部都應該係繼續搵一體式既機

咁就好了,剩係玩霧化器都幾種
diy芯又玩綿同發熱線
又換電,又差機
個坑完全見唔到底

咁你係機械桿定咩?

唔係桿

細細部既機仔
kanger

都可以diy芯喎

唔想囉
唔想令到件事太複雜

但用成品芯會唔會貴啲?
食得密就一星期換一個
幾十蚊一個芯
綿花幾十蚊包,有排用

其實都唔止係錢嘅問題,DIY嘅味道真係好D ,不過如果佢滿意宜家嘅效果都無謂強人所難。諗起我入坑時都買咗好多成品TANK同COIL,宜家一係轉RBA,轉唔到嘅都擺埋一邊

我部係一體式既機

霧化器都係內置

點解呢
而家咁樣好夠我用

反而你要我換機後
搞來搞去

霧化器又幾十種
仲唔岩我

拎上手就用得食得
先係我想要既野

就算壞左

diy芯又玩綿同發熱線
又換電,又差機
個坑完全見唔到底

咁你係機械桿定咩?

唔係桿

細細部既機仔
kanger

都可以diy芯喎

唔想囉
唔想令到件事太複雜

但用成品芯會唔會貴啲?
食得密就一星期換一個
幾十蚊一個芯
綿花幾十蚊包,有排用

其實都唔止係錢嘅問題,DIY嘅味道真係好D ,不過如果佢滿意宜家嘅效果都無謂強人所難。諗起我入坑時都買咗好多成品TANK同COIL,宜家一係轉RBA,轉唔到嘅都擺埋一邊

其實rtda同rba口感差幾多
諗住轉rtda玩diy芯
又有得儲油,唔洗下下滴
又帶到出街

我部係一體式既機

霧化器都係內置

點解呢
而家咁樣好夠我用

反而你要我換機後
搞來搞去

霧化器又幾十種
仲唔岩我

拎上手就用得食得
先係我想要既野

就算壞左

diy芯又玩綿同發熱線
又換電,又差機
個坑完全見唔到底

咁你係機械桿定咩?

唔係桿

細細部既機仔
kanger

都可以diy芯喎

唔想囉
唔想令到件事太複雜

但用成品芯會唔會貴啲?
食得密就一星期換一個
幾十蚊一個芯
綿花幾十蚊包,有排用

又有得儲油,唔洗下下滴
又帶到出街

RBA芯其實係指某D成品霧化器可以轉到DIY
想帶出街就玩RTA啦,個人覺得RDTA打側可能會漏油,法師RTA我試過build到打側3個鐘都唔漏,不過亦有巴打話佢build漏到仆街。

唔係桿

細細部既機仔
kanger

都可以diy芯喎

唔想囉
唔想令到件事太複雜

但用成品芯會唔會貴啲?
食得密就一星期換一個
幾十蚊一個芯
綿花幾十蚊包,有排用

又有得儲油,唔洗下下滴
又帶到出街

想帶出街就玩RTA啦,個人覺得RDTA打側可能會漏油,法師RTA我試過build到打側3個鐘都唔漏,不過亦有巴打話佢build漏到仆街。

漏唔漏我覺得睇隻野設計同上棉
我用limitless RDTA出街未漏過
當然如果打側放1~2日就先漏

唔係桿

細細部既機仔
kanger

都可以diy芯喎

唔想囉
唔想令到件事太複雜

但用成品芯會唔會貴啲?
食得密就一星期換一個
幾十蚊一個芯
綿花幾十蚊包,有排用

又有得儲油,唔洗下下滴
又帶到出街

等緊隻windforce RDA到
見佢防漏做得唔錯
但用落先知 加上我又未玩過diy
要啲時候摸索

唔係桿

細細部既機仔
kanger

都可以diy芯喎

唔想囉
唔想令到件事太複雜

但用成品芯會唔會貴啲?
食得密就一星期換一個
幾十蚊一個芯
綿花幾十蚊包,有排用

又有得儲油,唔洗下下滴
又帶到出街

見佢防漏做得唔錯
要啲時候摸索
RTA至真
我個梅林mini個底同部機鎖死咗 而家開唔返出黎點算

深圳電子煙展4月14-16號
有冇人去?去既組團

Here
你地幾號去?

點解呢
而家咁樣好夠我用

反而你要我換機後
搞來搞去

霧化器又幾十種
仲唔岩我

拎上手就用得食得
先係我想要既野

就算壞左

diy芯又玩綿同發熱線
又換電,又差機
個坑完全見唔到底

咁你係機械桿定咩?

唔係桿

細細部既機仔
kanger

都可以diy芯喎

唔想囉
唔想令到件事太複雜

但用成品芯會唔會貴啲?
食得密就一星期換一個
幾十蚊一個芯
綿花幾十蚊包,有排用

唔講條七頭...講正經....

成品Tank 一隻就夠

話時話你地隻梅林mini會唔會吸幾口有流油情況?
有無人用iqos
想問下1代同2代有咩分別

唔係桿

細細部既機仔
kanger

都可以diy芯喎

唔想囉
唔想令到件事太複雜

但用成品芯會唔會貴啲?
食得密就一星期換一個
幾十蚊一個芯
綿花幾十蚊包,有排用

又有得儲油,唔洗下下滴
又帶到出街

見佢防漏做得唔錯
要啲時候摸索
RTA至真

巴打呢隻windforce係好嘢來喎,睇落好似有油倉門可以防漏,應該都唔難build,上YouTube睇下片點搞就得。BTW,limitless RDTA其實都要diy,點解你話未玩過呢?

試下用洗碗膠手套包著扭先

話時話你地隻梅林mini會唔會吸幾口有流油情況?

滲油就有,漏就無,如果會漏油就塞多D棉,仲有唔好比棉掂到入氣口。
有冇人去?去既組團

Here
你地幾號去?

毒撚自己一個想見識下
lm

Vaping新手想試下代替紙煙
呢碌嘢O唔OK?

呢碌嘢O唔OK?

都係睇你想點玩 starter kit黎講唔錯
有冇人去?去既組團

Here
你地幾號去?

我就16先得閒去
去既話要係佢個網參加

唔係桿

細細部既機仔
kanger

都可以diy芯喎

唔想囉
唔想令到件事太複雜

但用成品芯會唔會貴啲?
食得密就一星期換一個
幾十蚊一個芯
綿花幾十蚊包,有排用

又有得儲油,唔洗下下滴
又帶到出街

見佢防漏做得唔錯
要啲時候摸索
RTA至真

巴打呢隻windforce係好嘢來喎,睇落好似有油倉門可以防漏,應該都唔難build,上YouTube睇下片點搞就得。BTW,limitless RDTA其實都要diy,點解你話未玩過呢?

limitless果個唔係我

呢碌嘢O唔OK?

機嘅功能係OK嘅,不過個510頭唔太好,我果隻已經死死地,有D霧化器用唔到;如果鍾意呢個牌子,不如買新出嘅eVic Primo Mini,睇介紹個510頭改善咗,應該係針對之前設計嘅問題。跟機嘅霧化器都好似唔係幾好,之前好多人都只買機唔買套裝。

唔係桿

細細部既機仔
kanger

都可以diy芯喎

唔想囉
唔想令到件事太複雜

但用成品芯會唔會貴啲?
食得密就一星期換一個
幾十蚊一個芯
綿花幾十蚊包,有排用

又有得儲油,唔洗下下滴
又帶到出街

見佢防漏做得唔錯
要啲時候摸索
RTA至真

limitless果個唔係我

係喎!睇錯

深圳地鐵廣告
比條柒頭影響,今日攞支6丁SUBZERO溝3丁PRIME 15試下,真係幾有真煙味又易人口,平時就咁食3丁PRIME 15個喉嚨都幾難頂。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞