[VAPE/Vaping】-電子煙友埋嚟傾啦-5

1001 回覆
21 Like 28 Dislike
岩岩等一陣係真係無異味 但點解好似咁淡咁係咩問題
用緊梅林mini single coil 50watt 隻味係Ice cola

single coil用50W?你係用咩線,幾多圈,圈徑係幾多?我未試過梅林單發,我雙發都只係40W。

我用淘仔成品花絲 6個圈 圏徑無講 其實佢有無講隻霧化最大開到幾watt
Btw 最近買左medusa rdta 係咪可以當rda咁食 唔洗理下面裝油個到?

唔好意思仲想問埋 如果我係咁有小小油係個氣孔出 咁係咪姐係綿腳唔夠?

花絲係可以去到50W嘅,不過我都好少開到咁大,尤其RTA就更加唔用花絲。
梅林係好易滲油,其中一個原因係build deck個入氣口比較大,棉花掂到入氣口就滲,亦都可能唔夠棉花。
medusa個structure跟本就唔似一隻RDTA,似RDA多D,RDTA就咁倒轉都唔易咁快漏,我諗佢唔得咯,我建議你塞夠棉當RDA用算啦。

我見個youtuber可以開個rdta 80watt 係咪主要關乎佢用咩發熱線?

between 有冇植物group? 想搵人一齊欣賞花草樹木

呢支好野喎 買左幾錢

岩岩開始玩vape
訂左smok ailen 220w+rotofo mini rta
呢幾日應該有得拎

加埋稅USD$300

我有隻淘仔pax2 好大陣膠味 呢set岩岩到 口感唔錯

巴打用小蛇RTA單發點可以上到80W?

就咁開80w都ok喎 我轉左粗少少既絲
油用呢兩隻

巴打你tank入油個膠套圈邊度有得買番?我果個跌左
巴打點睇呢部機?

玩咗幾個月新手kit(內電)
而家想玩得深入啲
如果買呢部機配咩rta好?
Gemini rta掂唔掂?求suggestion
巴打點睇呢部機?

而家想玩得深入啲

見人地講過下呢部機,想知部機有無咩特色吸引
巴打點睇呢部機?

而家想玩得深入啲

唔好,我買左,如果漏油,抹唔到因爲佢機身果度有夾縫,另外如果霧化器air flow喺下面,你裝左上mod度係較唔到,要除返落嚟先較到
巴打點睇呢部機?

而家想玩得深入啲

唔好,我買左,如果漏油,抹唔到因爲佢機身果度有夾縫,另外如果霧化器air flow喺下面,你裝左上mod度係較唔到,要除返落嚟先較到

唔該巴打
仲諗住咁型
岩岩等一陣係真係無異味 但點解好似咁淡咁係咩問題
用緊梅林mini single coil 50watt 隻味係Ice cola

single coil用50W?你係用咩線,幾多圈,圈徑係幾多?我未試過梅林單發,我雙發都只係40W。

我用淘仔成品花絲 6個圈 圏徑無講 其實佢有無講隻霧化最大開到幾watt
Btw 最近買左medusa rdta 係咪可以當rda咁食 唔洗理下面裝油個到?

唔好意思仲想問埋 如果我係咁有小小油係個氣孔出 咁係咪姐係綿腳唔夠?

花絲係可以去到50W嘅,不過我都好少開到咁大,尤其RTA就更加唔用花絲。
梅林係好易滲油,其中一個原因係build deck個入氣口比較大,棉花掂到入氣口就滲,亦都可能唔夠棉花。
medusa個structure跟本就唔似一隻RDTA,似RDA多D,RDTA就咁倒轉都唔易咁快漏,我諗佢唔得咯,我建議你塞夠棉當RDA用算啦。

我見個youtuber可以開個rdta 80watt 係咪主要關乎佢用咩發熱線?

除咗發熱絲,仲要睇埋個霧化器同airflow夠唔夠大。
巴打點睇呢部機?

而家想玩得深入啲

唔知買邊樣野送架喎

你話部機?

between 有冇植物group? 想搵人一齊欣賞花草樹木

我有 flower mate 5.0s

我都想學玩依個 岩岩睇緊 係咪無得入油

巴打係邊買 淘寶平到得人驚

巴打係邊買 淘寶平到得人驚

我係美國買的
準備入手rx200s + tfv12

點解唔考慮下兩電嘅200W機?

轉左諗住買依部加埋電先100多少少
我個fd推薦架 我以前係耐唔耐先食佢果支 因為我覺得頂唔到引

我個fd推薦架 我以前係耐唔耐先食佢果支 因為我覺得頂唔到引

呢d機好重
會重到你唔想拎出街食

網上幾多人講過WISMEC機嘅510接口有問題,你可以去google下。
如果你鍾意rx200s嘅外形,Battlestar可能係你嘅選擇,而且兩電機攞出街無咁重。其實大把200W+嘅機好過rx200s,例如SMOK ALIEN 220、FUCHAI 213。
食左電子煙一個月左右
想直上rda有冇好介紹
食左電子煙一個月左右
想直上rda有冇好介紹

Coilart Mage Combo,可以做RDA或者RDTA都得,正極夠凸可以上桿,不過係24mm有D機未必裝到。
個merlin mini 係咁漏 我都係玩個medusa算

merlin mini做單發聽人講係有D問題,我玩咗咁耐雙發都無問題,係有少少滲油,但係唔可以講漏。
食左電子煙一個月左右
想直上rda有冇好介紹

Coilart Mage Combo,可以做RDA或者RDTA都得,正極夠凸可以上桿,不過係24mm有D機未必裝到。

24mm冇問題
Ijoy都出左個combo
勁似樣
係抄嘅定係有咩特別原因
食左電子煙一個月左右
想直上rda有冇好介紹

24mm冇問題
Ijoy都出左個combo
勁似樣
係抄嘅定係有咩特別原因

ijoy出名抄
佢同limitless合作偷左人地個design
但係中國limitless想告都冇得告

merlin mini做單發聽人講係有D問題,我玩咗咁耐雙發都無問題,係有少少滲油,但係唔可以講漏。

我用單發反而冇問題,但Merlin mini我覺得雙發好食好多,但真係有少少滲油
買完smok alien發覺唔多啱玩想放有冇人有興趣
連埋兩粒電同埋一盒全新replacement coils(大煙D果隻)加支食左一半既爆谷油
有興趣tg我
https://t.me/Joehi
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞