[VAPE/Vaping】-電子煙友埋嚟傾啦-5

1001 回覆
21 Like 28 Dislike
輕度玩家
純粹想慳d 唔駛買真煙 懶得diy 換野果d
http://item.rakuten.co.jp/sumotokutokyo/emili-001/
響日本見到呢隻
巴打們請指點下

垃圾
輕度玩家
http://item.rakuten.co.jp/sumotokutokyo/emili-001/
響日本見到呢隻
巴打們請指點下

垃圾

其實買萬寶路出個隻iqos仲好 如果又唔想食真煙
齋換煙彈 好似最方便
Vaping 出街食無油又要加油 又要帶多個10ML黎裝 一個唔好彩有時又會漏油
輕度玩家
響日本見到呢隻
巴打們請指點下

垃圾

對於我地呢D有追求嘅人,呢D真係玩具,不過如果係想純粹有煙嘅都OK嘅。正如幾十蚊可以買到一對耳機,幾千蚊又有一對,有D人係聽聲,唔係聽音樂。

有無巴打玩shark DNA 200
我個部用左無耐 個button就壞左 沉左落去機體

有無巴打玩shark DNA 200
我個部用左無耐 個button就壞左 沉左落去機體

好彩冇買 之前都睇中左
輕度玩家
響日本見到呢隻
巴打們請指點下

垃圾

對於我地呢D有追求嘅人,呢D真係玩具,不過如果係想純粹有煙嘅都OK嘅。正如幾十蚊可以買到一對耳機,幾千蚊又有一對,有D人係聽聲,唔係聽音樂。

我係純粹想有d 煙吸下
因為我既癮都只係限個動作習慣 好似柯屎咁一定要抽煙
有時唔順暢 煙仔一支又頂唔晒 要夾硬開多支
我見佢有兩支又有個盒仔
兩支加滿一日應該都抽唔晒掛
請教佢垃圾在邊度
另外有隻叫ego aio box 果隻又如何?
我見佢黑色幾型
但又好似唔係巴打們玩開果d 可以自己加霧化器
業巴 想問下我而家用緊triton 2
我跟你方法慢吸而家唔會食到油
但係唔知點解因爲慢吸所以要禁住個制耐啲
但時間一長佢會自動重新開機
係咪因爲過熱?用緊1.8ohm 11.5watt
我食嗰陣見佢個v會慢慢升 升到大概7v就重開機

呢個係機嘅問題,因為架機應該出到4.55V就要停係度,咩機來架?

呢個係機嘅問題,因為架機應該出到4.55V就要停係度,咩機來架?

Vaporesso tarot nano

我明白了,部機逼我10秒停一次吸,唔關V事
另外有隻叫ego aio box 果隻又如何?
我見佢黑色幾型
但又好似唔係巴打們玩開果d 可以自己加霧化器

呢類機嘅垃圾之處係:
- 換唔到霧化器,唔可以DIY,DIY嘅霧化器出來嘅煙先最有口感味道
- 唔知點解all-in-one嘅特別容易炸油,就算有防彈油設計,一炸油D煙味就唔好
- 無得換電,無電就無得食要等叉電,唔好諗住可以插尿袋,電子煙唔係手機,唔可以插尿袋食,另外舊電打柴你諗住邊個可以幫你換呢?
- 唔可以較大細火力,唔同嘅煙油有時要唔同火力推先好食
- 買芯換成本貴,香港要賣成30蚊一粒可能兩個禮拜都唔夠就要換,DIY用200蚊可以買齊工具發熱線棉花用幾年都得

其實口味先係最大因素,就好似之前咁講,幾十蚊同幾千蚊都有一對耳機,睇你係想聽到有聲就滿足,定係聽有立體感層次感嘅音樂。

如果你一啖吸10秒就唔應該用1.8ohm啦,我用鸚鵡螺都係一啖最多6秒,你不如換0.5ohm果粒芯食啦。

如果你一啖吸10秒就唔應該用1.8ohm啦,我用鸚鵡螺都係一啖最多6秒,你不如換0.5ohm果粒芯食啦。

唔該巴打 而家無問題
但係所謂口感其實係點?
我用而家呢個triton2覺得同之前玩大煙嗰個吸嘅感覺有分別
但係味道好似又唔係同大煙嗰個差唔多
人在美國, 請問買邊部機好,
見到你地話霧化器, 即係要加左霧化氣先可以勁大煙?

你Google下best box mod,睇啱款再上來問意見啦。
一般70-80W嘅機就足夠用,在美國retail shops個價錢可以相差好遠,同一部機價錢可以US$60-110。

謝謝巴打
請問以下三隻邊隻好

我有睇你地新手教學但仲係唔多明
儲油式RTA
滴油式RDA
邊隻好d
膈埋睇你地話要買多幾個霧化器?用黎轉味
咁食問食哂洗唔洗清洗?先再換?

我平時食雪茄,三個月前開始食JUUL
發覺電子煙幾啱自己
所以今個月黎美國出差想買𠍿好少少返去

你Google下best box mod,睇啱款再上來問意見啦。
一般70-80W嘅機就足夠用,在美國retail shops個價錢可以相差好遠,同一部機價錢可以US$60-110。

謝謝巴打
請問以下三隻邊隻好

儲油式RTA
滴油式RDA
邊隻好d

發覺電子煙幾啱自己

3間都好似全部大陸出 唔洗去到咁遠買
rta, rda係睇你想唔想要個油倉 唔洗成日入油

謝謝巴打
請問以下三隻邊隻好

儲油式RTA
滴油式RDA
邊隻好d

發覺電子煙幾啱自己

第一部貴,唔值咁嘅價錢,個霧化器漏油漏到仆街
第二部都係貴,而且新手唔洗玩到200W咁大,咁大部機攞出街唔方便
第三部又係貴,yihi機聽講貴在玩溫控好,但我玩過溫控,唔覺得溫控好用
好似納米巴咁講,3部都係大陸機,去淘寶買好過啦。
我個人會推薦SMOK AL85,夠細部,網上買連運費大約US$50,香港有間賣$400不過好似斷緊貨,當然大小唔可以同JUUL相比。
新手最好玩住成品TANK,AL85套裝有跟埋個TFV8 Mini成品TANK,到你真係鍾意玩電子煙先買RTA/RDA去DIY啦!
我自己轉味會洗TANK,用凍水冲完再用90度熱水浸半個鐘,有人話驚熱水會損壞果D膠邊,其實膠邊嘅熔點係180度,90度連deform都唔會啦

唔該巴打 而家無問題
但係所謂口感其實係點?
我用而家呢個triton2覺得同之前玩大煙嗰個吸嘅感覺有分別
但係味道好似又唔係同大煙嗰個差唔多

一般賣霧化器嘅淘寶店講“口感”,即係話比你聽吸阻比較大,唔大煙咁解,無乜其他意思

謝謝巴打
請問以下三隻邊隻好

儲油式RTA
滴油式RDA
邊隻好d

發覺電子煙幾啱自己

第二部都係貴,而且新手唔洗玩到200W咁大,咁大部機攞出街唔方便
第三部又係貴,yihi機聽講貴在玩溫控好,但我玩過溫控,唔覺得溫控好用
我個人會推薦SMOK AL85,夠細部,網上買連運費大約US$50,香港有間賣$400不過好似斷緊貨,當然大小唔可以同JUUL相比。
新手最好玩住成品TANK,AL85套裝有跟埋個TFV8 Mini成品TANK,到你真係鍾意玩電子煙先買RTA/RDA去DIY啦!
我自己轉味會洗TANK,用凍水冲完再用90度熱水浸半個鐘,有人話驚熱水會損壞果D膠邊,其實膠邊嘅熔點係180度,90度連deform都唔會啦

明白, 那我應該買邊隻牌子真係美國的?
我諗我會買好少少,

上面有巴打話RTA RDA要唔要油倉...
RTA 即係TANK係有油倉, 即係唔洗成日換, RIGHT?
如我預USD$200左右買成套, 可以選擇什麼?

謝謝巴打
請問以下三隻邊隻好

儲油式RTA
滴油式RDA
邊隻好d

發覺電子煙幾啱自己

我諗我會買好少少,

RTA 即係TANK係有油倉, 即係唔洗成日換, RIGHT?

無research過有咩美國土產box mod。BTW,我上個月先啱啱去完西岸玩,行咗幾十間vape shops,大部份都無乜貴嘢賣,LA Disneyland附近有間叫Flawless嘅算係比較多貴嘢。

RTA係要DIY嘅,TANK通常係指唔使DIY,入油就可以用,個芯舊咗就買現成芯換。RTA同TANK都係指可以儲油嘅,我就唔識有咩牌子唔係大陸做。RDA就比較多美國土產,你可以去Flawless問下。
巴打們有無食過MYLK 奶味?
我食覺得無咩味
係我問題定支油有問題
有無方法令啲味出啲
我食覺得無咩味
係我問題定支油有問題
有無方法令啲味出啲

你邊道買,有無丁,用乜霧化器食?
我食覺得無咩味
係我問題定支油有問題
有無方法令啲味出啲

漠北
無丁
用aspire triton 2食

謝謝巴打
請問以下三隻邊隻好

儲油式RTA
滴油式RDA
邊隻好d

發覺電子煙幾啱自己

我諗我會買好少少,

無research過有咩美國土產box mod。BTW,我上個月先啱啱去完西岸玩,行咗幾十間vape shops,大部份都無乜貴嘢賣,LA Disneyland附近有間叫Flawless嘅算係比較多貴嘢。

RTA係要DIY嘅,TANK通常係指唔使DIY,入油就可以用,個芯舊咗就買現成芯換。RTA同TANK都係指可以儲油嘅,我就唔識有咩牌子唔係大陸做。RDA就比較多美國土產,你可以去Flawless問下。

RDA即係無油倉? 要成日入油?

另外你話熱水洗
膠係咪silicone 做? 如係,就算滾水都唔驚
Silicone heat resistant 230'C
我食覺得無咩味
係我問題定支油有問題
有無方法令啲味出啲

漠北
無丁
用aspire triton 2食

漠北係大鋪唔似有問題;無丁嘅MYLK我都有,無問題吖;Triton 2我都有用,未試過食到油係無味。。。咁可能係你問題咯,試下揾個樽仔裝D出來等佢自己醒下油會唔會好D
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞