[戒丁WHATSAPP群已開] 香港戒丁論壇4

1001 回覆
45 Like 16 Dislike
認真
要開始戒
好似虐左好多咁
認真
要開始戒
好似左好多咁
http://www.noj1314.258club.com/viewthread.php?tid=2&extra=page%3D1

睇完得啖笑

1. 任何野過量都係會死, 飲水過量都係會死, 鬼唔知阿媽係女人

2. 性上癮一詞應該唔陌生了, 一男一女都係可以縱慾過度的, 何況現今性玩具多過小朋友玩具

3. 打完J會有社會恐懼症, 自我形象低落? 我有過百億身家仲點低落? 個社會d女調返轉求我contact佢地呀

所以一切問題唔係出於打J

係出於你既精神同心靈

只要唔過量, 打J唔影響健康, 呢個係西醫講既

我真係好好奇, 戒J 戒到覺得壓抑, 心神不定, 對自己真係好咩?

定係爽手5分鐘搞掂, 然後聖人mode速速做正經事好d?

戒完又真係精神左

1. 手淫非生存必需品

2. 無論任何情況下都不應縱慾

3. 唔明你邏輯, 社恐等情緒病係腦分泌問題, 有冇錢都可以有

所以你個結論都係不明所以, 精神同心靈同身體係互相影響

最重要你句<呢個係西醫講既>係訴諸權威, 我地需信中醫, 但仍身體力行求證

至於你覺得<戒J 戒到覺得壓抑, 心神不定>, 係因為你唔明白箇中道理

戒丁即係戒色, 係重新調整自己本來錯誤既認知, 其實人既性需求本來唔係咁大

只不過係現任社會太多色情資訊流通, 而不同女性所帶黎既新鮮感

更不斷刺激我地既腦部分泌過量既多靶安, 造成色情上癮

所以戒色者平時就要做到戒丁圖, AV, 意淫

等腦部習慣返正常水平既多靶安, 途中會有戒斷反應, 就好似戒毒一樣

之後身體就開始冇咁大既需求, 亦都唔會有所謂<戒J 戒到覺得壓抑, 心神不定>

我地既身體需求確實係減少咗, 呢個係修心既效果, 唔係壓抑既效果
(上略)
這位富家千金一見鍾情,已愛上了辟支佛,她不顧少女應有的矜持,鼓起勇氣向對方告白:『大師啊,您長得如此英俊帥氣,非世間一般男子所能相提並論。我雖生為女兒身,但論姿色亦非庸脂俗粉之輩,不如我倆就此結為連理,比翼雙飛吧!而且,您拖著缽到處乞食化緣,真的很辛苦,如果你我結為夫妻,以我家財萬貫的背景,定能保你一生吃穿不愁。』

辟支佛發現富家女已深陷情網,且情根深種,實在不忍對方因他而生起情感煩惱,決定幫助她掙脫情網的束縛,便開口問道:『女施主啊,很感謝您對我的愛慕,但不知您究竟是看上我哪一點?』

富家千金回答:『喔!您全身上下實在是太端正完美了!譬如您的眼睛,是如此明亮有神,深邃又充滿著感情;還有您的口氣是如此清香,如蓮花的香氣一般;您身上散發著迷人的栴檀木香氣,令人聞之神魂顛倒,意亂情迷。』

辟支佛聽完對方的告白以後,便以右手將其中一隻眼珠給挖了出來,放在左掌上,攤在富家女的面前,說道:『喏,給妳!妳不是很愛這隻眼睛嗎?現在我把它挖出來送給妳。』

富家女被辟支佛這突如其來的舉動給嚇壞了,心中滿滿的情慾也立刻被嚇退了。

辟支佛接著說:『女施主啊,妳看!這隻眼睛現在還有什麼地方值得妳如此迷戀?它現在就像是爛瘡一般,令人做噁,根本毫無可愛之處。這隻眼珠裡,充滿著血液與神經,都是些不乾不淨的東西。

所以,女施主啊,妳現在明白了嗎?妳愛上的東西根本就不牢固,虛幻不實,只會誑惑妳。舉凡眼、耳、鼻、口、身、意等等,皆不牢固,都是在欺騙妳的感情,並不真實。還有,妳說妳愛上我的口氣清新,可是嘴巴也不過是充滿唾液的器官,而唾液也是不乾不淨之物。再來,我的身軀也不是什麼好東西,裡面包藏著白骨,非常易脆受傷,且終究會老去死亡。妳說我身上散發著迷人的香氣,但那是因為妳沒有聞到其他噁心難聞的地方。這幅身軀,平時還會遭受各種蚊蟲的侵擾。雖然,它的外表看似端正完美,但事實上不過是支充滿糞尿膿血的花瓶而已。女施主,妳自己好好的想想吧,妳愛上的到底是什麼?』
(下略)

https://lihkg.com/thread/149907/page/4
day6
破左戒,係咪有group?想入

去FB專頁PM我
http://www.noj1314.258club.com/viewthread.php?tid=2&extra=page%3D1

睇完得啖笑

1. 任何野過量都係會死, 飲水過量都係會死, 鬼唔知阿媽係女人

2. 性上癮一詞應該唔陌生了, 一男一女都係可以縱慾過度的, 何況現今性玩具多過小朋友玩具

3. 打完J會有社會恐懼症, 自我形象低落? 我有過百億身家仲點低落? 個社會d女調返轉求我contact佢地呀

所以一切問題唔係出於打J

係出於你既精神同心靈

只要唔過量, 打J唔影響健康, 呢個係西醫講既

我真係好好奇, 戒J 戒到覺得壓抑, 心神不定, 對自己真係好咩?

定係爽手5分鐘搞掂, 然後聖人mode速速做正經事好d?

戒J戒到覺得壓抑,即係唔識修心,有意淫一樣傷身,睇戒色文修心就唔會有壓抑,越戒越開心
小弟分享經驗,小弟小六已經打 j, 好隨意打,鍾意就打,年輕時一日六次。 打到廿一二歲,+捱夜+工作過勞+唔運動+少飲水整到內分泌失調死嘅,斷斷續續死過七次,暴斃嘅感覺畢生難忘,幸好身邊有護士朋友同住,沒有佢嘅急救,就唔會有機會晌度打字。

精神科叫副交感神經失調,簡單 d黎講呢條副交感神經係操控不能自主控制嘅身體機能,好似心跳,分泌消化液,遇菌就分泌抗體,同埋你依家都唔覺嘅自然呼吸,大腸推屎等等,要再細分落,實在太多,唔多講。

咁我係打 j打到各臟腑神經冇能量,咁岩打到心臟神經都用埋,心臟停左,果一刻比死更難受,血已停,點出力呼吸都係窒息,10秒唔到,我不斷抽搐,就好似吊頸前咁嘅爭扎。之後一刻間一下離心力,我嘅視角已經去左天花板,見倒我嘅護士朋友拍緊我,跟住我就去到黑色嘅已死空間,詳情係點,陰陽眼 po有講。醒返後,我就係插晒成身線同喉,瞓晌 icu, 重新再感受身體嘅痛苦,精神好易失堂,因為唔多唔少,好多細胞同神經都缺過氧。

之前亦都試過肺神經停左,突然唔識自動呼吸,要主動控制呼吸,一瞓著就呼吸唔倒,要醒住瞓,完全瞓唔倒,多次瞓唔倒,心臟又更加虛弱,心更虛弱又再更瞓唔倒,無限 loop。 又試過消化神經停左,食飯屙白飯,食雞屙雞,食菜一啖啖菜屙出黎,一 d顏色都冇變過,膽汁都冇,仲有送汁。

人嘅魂走晒魄還在,變植物人,內臟仲郁緊,不過冇意識,咁仲好,起碼唔會痛,我估。 我就魂還在魄走 d唔走 d,最辛苦係咁,明顯感受住自己周身失調同痛楚。好想死左去。

醒返之後,斷斷續續再死過,之後5年,死過七次,前排死得次數好密。 睇西醫俾神經藥,初初兩三次有 d用,但慢慢轉極藥都無效,我覺得唔對症。

我去左搵中醫,有好轉,食住藥就好,唔食藥就好快再死過,食藥好嘅程度都只係去返5成體能,食中藥食左五年,一日食三劑,有 d仲要煲定入雪櫃,一有突發情況叮返熱即飲加穴位按壓。 藥費百幾萬,自己嘅錢洗光,仲欠朋友十萬。

我當時仲要失業,失去左好多朋友同社會機會,又冇力出街行下,行百幾步就攰到坐下,好腳軟,浪費左廿幾歲最峰顛嘅五年,食住藥好少少做少少剪接 freelance 幫補下,但死完再死,有時唔死但又冇力做嘢瞓晌床度幾日,連呢 d小生意都慢慢失去埋。

睇中醫期間,自己學養生,反正自己都隨時死,用自己身體試藥。 中醫方入面,湯方來來去去都係十全大補,天王補心,歸脾真武,左歸右歸,仲有好多不能盡錄,大夫係有再拆方的,因應當日身體反應加加減減。 去到就黎冇錢時,去買呢類成藥食,但成藥冇得加減,效果差一大截,睇阿爺剩返嘅醫典,睇脈象 youtube學把脈,因應自己反應,食成藥,盡量食到最好,有時幾隻雜牌成藥可以切埋一齊達到有加冇減嘅情況,可借分量又會不同,導引到去相應臟腑嘅力量不足,不過因為冇錢就係去死,我只有照食,我冇得揀,仲有好多細則唔講,你地唔好學。

西方嘅維他命,我都有用,用維他命 b雜係最好,但我呢個身體,食左有效三小時,一日只能食一粒,食得多會出現另一種神經病。

腎係先天之本,你老豆老母俾你,腎夠靚,唔打 j的話夠你用60歲,睇你打 j打得幾密,亦可以廿歲就打乾,去到三十歲就見真章,吹下涼風都好易入骨凍親病,曬下太陽又好易曬入臟腑中暑,抗壓能力差,去到社交會閃閃縮縮會驚,我就係。腎氣可以練內氣功補返,但峰值最多補返當個年紀體能嘅七八成,而且要盡量日日 keep住做。 八段錦,易筋經,太極嘅內功,形意拳嘅內功,武當嘅內功都適合,簫兄果個好似就係八段錦嘅其中一招,有錯請屌。

脾係後天之養,係你長大後嘅令一個能量庫,好好保養,唔好食生冷嘢,碳酸嘢炸嘢去傷害佢,因為打 j打到腎虧就只有靠佢吊住命,甚至以後維持身體內臟嘅能量都要靠佢。

我地係繁殖嘅動物,身體會急於用能量+養份去製精,本能用以繁殖,但最終方案係補住個腦,冇得生精都要個腦活,活咋,唔係要保住個腦精明能幹,蠢蠢呆呆都可以活。 精,骨髓,腦髓,呢 d都係腎能量加養份做出黎, 所以打得 J 多,唔夠能量用黎生骨髓生腦,個人戇戇居居,精神彷彿,多夜尿腳軟戇居居喇,冇精出,出黃色透明前列腺液。 同時身體就借用其他臟腑嘅能量去保住神經同腦,借脾嘅能量補住個腦唔好死,脾辛苦到極限,每當一辛苦,就會出現好似肺以下唔知胃定肝有 d郁下郁下嘅感覺,一郁就寒一寒標冷汗,再繼續打 j 落去就係借胃能量,食少少凍嘢都唔舒服,去到呢一刻,你消化系統都開始虛弱,吸收嘅養份更少,吸得更慢。再打 j就借用肺能量,開始唔識自動呼吸。再打落去,借肝能量,眼黃眼花,一身毒不能解,一臉生瘡。 再打落去,食飯屙飯,食菜屙菜,想屙屎只有食屎。 唔好彩借埋心能量,有人打 j打到心慌心悸,果 d我捱過,心豆電脈衝不足,甚至有輕微心抖震,成日有就死嘅感覺。

最後成套副交感能量都俾你倒晒落廁所了
睇到心寒,自問未有夜尿尿頻等癥狀就識戒丁,真係要感恩
好簡單 為咗短暫嘅快感而傷害身體 不了
打完爽完又如何 下次空虛再打過? 所謂嘅適度打丁只有越丁越多
不過咁 只有大傷過先會明白戒丁嘅重要
今日重新出發
噢洩巴所言甚是
好多都中過
包括個人精神恍惚,on99咁,腳軟等等
唔識自動呼吸

其實噢巴你之前話師傅開班我有俾email架
不過抽唔中我

因為我都想開能量
身體好d

去FB專頁PM我

FB 專頁係咩
噢巴
WOW,感激噢洩巴打捧場

去FB專頁PM我

FB 專頁係咩

香港戒丁論壇
小弟多謝噢巴捧場
小弟多謝噢巴捧場

之前寫到1999,依家先得閒寫返好。
小弟多謝噢巴捧場

噢巴
我係你忠實fans黎架
小弟多謝噢巴捧場

噢巴
我係你忠實fans黎架

@@ 竟然係咁
噢洩巴所言甚是
好多都中過
唔識自動呼吸

不過抽唔中我

因為我都想開能量
身體好d

開靈氣主要係修心同自覺悟,你打 j打到殘要修身,應該練內氣,即係蕭生果 d
噢洩巴所言甚是
好多都中過
唔識自動呼吸

不過抽唔中我

因為我都想開能量
身體好d

有 d打 j,為左令到自己健康返打 j冇咁傷,即係又繼續打 j, 我都唔會理佢。

有 d係問佢死左阿婆依家點,我安慰下佢

有 d係佢阿婆仲未死,就同我講佢阿婆死左依家晌下面點,我都冇答佢。

有 d連自己 email都打錯,回唔倒

有 d係我病左一輪睇睇下冇睇落去

有 d本身向善,大愛家人,孝子賢孫,只係能量不足,我都會介紹過去。

仲有可能同你冇緣,睇左咁多次都睇漏眼
戒左成兩星期都無晨勃 真係好虧
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞