[戒丁WHATSAPP群已開] 香港戒丁論壇4

1001 回覆
45 Like 16 Dislike
day16

Btw你之前講嗰間中醫幾錢同開粉定煎藥?

ofcoz煎藥

Btw你之前講嗰間中醫幾錢同開粉定煎藥?

ofcoz煎藥

我一共睇左兩個
第一個男人。係我症狀大爆發時醫好我氣喘,同咳。但好辛苦,乜都要戒。運動唔可以做。可能果時真係虛得制。我自己都feel到一做就岀冷汗。
到後期佢醫到我好返,可以做少少運動。
都係佢叫我唔好打丁
第二個女人。大約前兩個月前,我俾fd傳染,加上扺抗力差,之前身體都未完全恢復,只係無左氣喘同咳。所以又係好大制,d痰多到仆街。
果時去左睇第一個,宜次完全無料到。佢好似乜都賴曬我唔戒口etc,但果時我真係都無食其他野。好似feel到佢想拖症,水我錢咁。係邊個就唔開名啦。所以我都怕左。心灰灰轉中醫。家姐的朋友介紹。我睇完我家姐俾佢醫後,又覺得幾好,重點佢張單寫住收益全數捐作公益xx機構咁樣。加上人地係退左休既但都想繼續幫人。所以我先睇得放心過第一個。佢功力勁到我d痰第一個搞成個月完全無用。呢個食頭一劑,好左好拿多。即便少左痰。加上如果真係有研究過簫兄post岀黎既戒文當中,有d係話中醫有時食藥食完會更差,症狀有時更重等等。都唔洗怕。因為佢開頭幾劑藥幫我收痰。之後黎一劑勁既,搞到我某日訓醒喉嚨勁痕。吐左成粒鐘痰 清左大部分,之後好返 點解要咁做,我無問。
因為我係鼻竇炎,呢個症會令到你超多綠痰,多到你怕。聽朋友講佢叔以前都試過,最後係用西醫方法,插喉入鼻,再入唔記得邊個位,抽d痰岀黎,抽左勁多。佢話痛到仆街。
我諗就係咁,焗埋一花
屌,未打完hi錯
不過都差唔多講曬
打咁多係想個人分享下,遇到好醫德既醫生真係好難好難,遇到好藝術既醫生真係難上加難
屌,未打完hi錯
不過都差唔多講曬
打咁多係想個人分享下,遇到好醫德既醫生真係好難好難,遇到好術既醫生真係難上加難
過左12點就3/30啦
不如巴打們分享下除左身體好左,仲有乜野轉變呀 我雖然身體好左,但個人仲係好懶,有無巴打可以俾d行動力我,屌醒下我
不如巴打們分享下除左身體好左,仲有乜野轉變呀 我雖然身體好左,但個人仲係好懶,有無巴打可以俾d行動力我,屌醒下我

主要係感覺精神左,行動力高左
尤其今次戒左近成個月再打,打完個下個感覺真係好似道友上完電好舒服攤係度乜都唔想做既感覺!
雖然呢排keep住有衝動但都努力緊
屌,未打完hi錯
不過都差唔多講曬
打咁多係想個人分享下,遇到好醫德既醫生真係好難好難,遇到好藝術既醫生真係難上加難

住hall點煎藥
屌,未打完hi錯
不過都差唔多講曬

住hall點煎藥

可以叫佢幫你煎
你再去飲
day17
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞