[戒丁WHATSAPP群已開] 香港戒丁論壇4

1001 回覆
45 Like 16 Dislike
觀察一個人的面容,首先看他的眼神,有神無神,是否遊離,眼睛的清澈度如何,眼睛的亮度如何,有沒有定光和真光,另外要看他的眼形,是否有浮腫和眼皮下塌,還要看他是否有眼袋和黑眼圈,眉宇之間是否有正氣;其次,要看他的臉部氣色和清透度,邪淫者的臉部往往偏灰暗,而且看上去顯得很油很髒,邪淫者的臉上有一種猥瑣的感覺,笑的時候會更明顯,特別猥瑣。再次可以觀察他的臉部是否浮腫和凹陷,邪淫者的臉部要麼有浮腫的感覺,要麼就是凹陷很明顯,比如太陽穴凹陷,淚溝凹陷,蘋果肌凹陷,額頭凹陷等。邪淫者的面容也多有鬆弛下垂之相,如果精氣神很充足,則可以給整個面容起到塑形和提拉的效果,當精氣神不行了,就會顯現鬆弛下垂的感覺,就像花兒枯萎了一樣。總之,邪淫者的面容特徵還是非常多的,還可以觀察頭髮,是否脫髮,髮質如何,是否變卷等。還有一種特別的因素也可以讓你感覺到對方是邪淫者,那就是氣場,當對方走到你跟前,你就能感覺到那種邪淫的氣場屬性,讓人感到不舒服甚至厭惡,這是一種直覺的經驗和感受。我看人,最喜歡抓三項,那就是眼神、整體亮度和清透度,能量水平越高,這三項得分就越高,如果是濫擼濫洩之人,這三項得分就會很低,邪淫者對應的三項是:眼睛無神、灰暗、髒濁;戒者對應的三項是:眼睛有神有正氣、明亮、清澈。
中醫講到腦為髓之海,腎精充沛,則髓海滿盈,腦得其養,則精力充沛、思維敏捷、耳目聰明、記憶力強。反之,若腎精不足,髓海失充,在小兒,則表現為大腦發育不全、智力低下;在成年人,多表現為記憶力減退、精神萎靡、思維緩慢、頭暈眼花、耳鳴、失眠,嚴重者,則可發展成為神經衰弱。
你地已經比某 d人幸福,起碼手腳齊全冇缺陷,正常思考。大把殘缺人仕都積極過你地,冇手冇腳都要做倒 d有手有腳嘅事,弱智嘅都要幫社會出一分力。睇下佢地,都可以做 d超越自己少少嘅事,點解你地反而做埋 d低能過自己嘅事呢?

根本上天俾個身驅你就任務要做,你地每個人落黎都有嘢學有嘢做,做返個精神 d積極 d嘅人。回頭看返前十年都明知自己已經浪費左,不禁嘆息,甚至心寒。下一個十年又到喇,再回頭望返現在呢個十年,又再搖頭唉。轉下眼,到你臨死前先自覺自己浪費左一整個人生,明明可以更加發光發亮,為何總是烏雲蓋頂一世? 何苦呢?

阿彌陀佛,祝各位眾生積積極極咁生活去。

數數手指真係都有10年
你地已經比某 d人幸福,起碼手腳齊全冇缺陷,正常思考。大把殘缺人仕都積極過你地,冇手冇腳都要做倒 d有手有腳嘅事,弱智嘅都要幫社會出一分力。睇下佢地,都可以做 d超越自己少少嘅事,點解你地反而做埋 d低能過自己嘅事呢?

根本上天俾個身驅你就任務要做,你地每個人落黎都有嘢學有嘢做,做返個精神 d積極 d嘅人。回頭看返前十年都明知自己已經浪費左,不禁嘆息,甚至心寒。下一個十年又到喇,再回頭望返現在呢個十年,又再搖頭唉。轉下眼,到你臨死前先自覺自己浪費左一整個人生,明明可以更加發光發亮,為何總是烏雲蓋頂一世? 何苦呢?

阿彌陀佛,祝各位眾生積積極極咁生活去。

腎虧既人生就係行屍走肉
噢巴一齊推廣戒J
點入谷

去FACEBOOK專頁PM我
手淫就話唔好姐
咁得閒叫下雞有無問題

叫雞仲傷過打J

點解呀
唔係話做愛好過手淫咩

叫雞冇感情,精神,心靈上交流
同打J一樣有空虛,罪惡感
我由06,07年就開始打j
我係六年前就有意識去戒
不過定力考唔夠無幾日就收左皮
斷斷續續咁強戒 最長試過戒三個月 (無戒意淫)

上星期夜晚訓訓下覺
醒下訓下之際
拉起塊被蓋頭
諗住訓覺無咁凍
突然間有種怪力 (我無感受到拉力)
揭起左張被
有一隻整係得排牙既女鬼係我隔離出現
(你地想像下一個人成塊面得返排牙
然後延伸左右至面頰,上至額頭,下至下巴尖)
怪叫一聲,之後正面衝埋黎打開排牙,向我腦門方向一野咬落黎,我即刻嚇到醒撚左。
我緊係驚到仆街,平時我係一個極小接觸到靈界既人,
咁樣出現係一個好大既警號
當時我感覺隻女鬼好飢餓,佢好似想食我腦髓吸我啲精氣神咁
我係依件事發生前係戒左幾日j
我即刻去google發現原來係有隻叫啖精鬼既靈體種類
專吸男女精,詳請自己搵
我諗就係依幾日無打j
佢餓撚到想直接吞鳩我先現身
我真係好撚驚
我諗返起老母養育之恩 我未宏志 良師益友
多年就係一個淫字擋我報恩宏志廣結良友既動力同精力

我依段時間就開始念佛睇經書
斷邪淫減愛欲
出街唔望女
依家個腦筋真係靈活返好多
眼有神得多
望人依家可以眼定定
同埋咁多年
我真係好想戒
所以我諗係咁快有效既原因
戒j真是好
安定快樂自在油然而生

快啲戒
唔好再傻落去

ps手機睇到臨時寫既文 冗詞贅文 見諒見諒!
我由06,07年就開始打j
我係六年前就有意識去戒
不過定力考唔夠無幾日就收左皮
斷斷續續咁強戒 最長試過戒三個月 (無戒意淫)

上星期夜晚訓訓下覺
醒下訓下之際
拉起塊被蓋頭
諗住訓覺無咁凍
突然間有種怪力 (我無感受到拉力)
揭起左張被
有一隻整係得排牙既女鬼係我隔離出現
(你地想像下一個人成塊面得返排牙
然後延伸左右至面頰,上至額頭,下至下巴尖)
怪叫一聲,之後正面衝埋黎打開排牙,向我腦門方向一野咬落黎,我即刻嚇到醒撚左。
我緊係驚到仆街,平時我係一個極小接觸到靈界既人,
咁樣出現係一個好大既警號
當時我感覺隻女鬼好飢餓,佢好似想食我腦髓吸我啲精氣神咁
我係依件事發生前係戒左幾日j
我即刻去google發現原來係有隻叫啖精鬼既靈體種類
專吸男女精,詳請自己搵
我諗就係依幾日無打j
佢餓撚到想直接吞鳩我先現身
我真係好撚驚
我諗返起老母養育之恩 我未宏志 良師益友
多年就係一個淫字擋我報恩宏志廣結良友既動力同精力

我依段時間就開始念佛睇經書
斷邪淫減愛欲
出街唔望女
依家個腦筋真係靈活返好多
眼有神得多
望人依家可以眼定定
同埋咁多年
我真係好想戒
所以我諗係咁快有效既原因
戒j真是好
安定快樂自在油然而生

快啲戒
唔好再傻落去

ps手機睇到臨時寫既文 冗詞贅文 見諒見諒!

好恐怖呀巴打
咁你最後點整走佢?
佛經?
戒左j 一個月 主要睇佛經 條腰直左D
呼吸順左
好恐怖呀巴打
咁你最後點整走佢?
佛經?

佢咬落黎個下我驚跟住就屌左聲出黎
講粗口動陽氣就醒左隻野去左邊我唔知
可能搵第二個宿主掛

緊接打開返對眼睇下仲係唔係到
環顧不見
只感寒氣徹骨
由背脊凍到上頸左右側再到面頰位
真係好撚驚
我唔想再見到佢
下次如果係咬左落黎咁點算
依件事算係我決定戒淫欲堅定決心既意外
8年前跑步個脾位會痛
以為拉唔夠筋
睇返上面先知
原來我個脾出左事
依幾年就到個胃
唉真係on鳩
迷左咁多年
Day one會唔會遲左d
好恐怖呀巴打
咁你最後點整走佢?
佛經?

佢咬落黎個下我驚跟住就屌左聲出黎
講粗口動陽氣就醒左隻野去左邊我唔知
可能搵第二個宿主掛

緊接打開返對眼睇下仲係唔係到
環顧不見
只感寒氣徹骨
由背脊凍到上頸左右側再到面頰位
真係好撚驚
我唔想再見到佢
下次如果係咬左落黎咁點算
依件事算係我決定戒淫欲堅定決心既意外

有女朋友 kiss下什至拖下手都會扯
係咪都算破左
feel到個自列線好似有d野 應該點處理
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞