路邊社消息-蜘蛛俠版權又有新進展,disney開出新deal比sony

506 回覆
391 Like 35 Dislike
蜘蛛俠係mcu成個傻仔咁
哂咗個brand
迪士尼咁狗,sony自己拍算啦
再買ps5
不如調返轉disney拍嘅MCU有spider幫過手出過場(不論幾多秒),sony 出返30%錢同IP,分返disney票房。你估佢肯唔肯?
其實呢個係列唔可以長拍咩
又搵笨
即係等於嘔番30%GG版權比disney
而家sony係100%擁有GG版權
本來就大家有錢齊齊搵
而家明老屈
唔好唔記得老迪係版權黑社會
為左版權幾多次告到人仆街
明明大家都知MCU之後係想力捧蜘蛛俠上位
咁可以想像到蜘蛛俠嘅電影產量同收益會有上升嘅機會
而喺咁嘅情況迪士尼想分多啲原來都唔得
Sony頂撚住 根本就係Disney 想靠spiderman帶起 宜家反而咁撚惡 拍番amazingspiderman算啦 搵番Andrew
其實蜘蛛仔個版權包唔包埋其他蜘蛛
有生之年出唔出到2099
最緊要sony唔該換撚左tom啦 設定成個廢柴𡃁仔跟班咁 走番andrew型既路線 換番個高啲既 線條靚玩打鬥動作都好睇好多
好老實講,以往就算最爛嘅Amazing都有成8億票房,仲要當年中國票房唔多

最新mcu嘅兩集,票房加埋都係20億,仲要有成4億幾都係中國票房

根本點計條數5%都已經係俾多咗
sorry! sony拍蜘蛛俠獨立電影
disney係1$都無出資金
之前兩集只係比KF做監制,
比你用左happy,ironman & 局長,重有叫你on9耐性等睇片尾彩蛋個cap
好似deal咗 估本有人放風想食到少少 至於係唔係5/5 其實應該係流
Sources?
第一份約蜘蛛俠係disney marvel civilwar,同兩集avengers
依3套戲sony係無$分既,免費比disney賺$
sony可拍3部曲mcu宇宙獨立電影,disney marvel會借heroes比sony 做連動付助
sony全資拍攝,marvel無出資金抽5%利潤
Ok 照你咁講咁sony點解要斬左amazing去同mcu合作?真係咁有前途同錢途係冇理由咁做架係咪?
sony真係唔撚爭氣
spiderman絕對有能力自己做一個宇宙, 當初搞得好o既駛撚痴埋MCU度
d ps4 打手要秘撈做埋電影打手
講到好似disney跪係到求你拍咁
係勁就唔洗埋堆啦 reboot幾多次先夠?
比佢加入av3,4 係大家互惠互利
以家似幫蜘蛛做起左個人氣想吊高黎賣
我唔係話佢唔紅......啲野要有延續性.....
依定啲細路仔好鍾意Spider Man....
無可否認MCU將Spider Man再推高左....
其實當以前5%係試食價,現在30%係合作價, sony 7 老鼠3 咁都好合理。
sony當日簽係想reboot入左mcu後,自己再推spider宇宙連動做起埋自家宇宙賺$
amazing唔係太差已摺埋,係marvel plan話唔撚要老既蜘蛛俠要cast個後生版所以就飛左andrew姐
5/5又唔叫要sources 成班互屌兩日
Tom Holland ig叫唔叫 sources ?
唔叫等聽日or 下星期
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞