路邊社消息-蜘蛛俠版權又有新進展,disney開出新deal比sony

506 回覆
391 Like 35 Dislike
想venom入mcu
然後再睇Spidey比deadpool 撚
索尼影業自從證實《蜘蛛人》(Spider-Man)下一部電影將不再由凱文費吉(Kevin Feige)製作,許多網友發起#BoycottSony抵制。一開始爆出原因是索尼影業不願意接受迪士尼提出50、50票房分潤,現在傳出索尼影業其實是願意讓出票房25%,不過還是遭到迪士尼共同主席艾倫伯格曼(Alan Bergman)拒絕。

根據權威媒體《綜藝報》(Variety)報導,索尼影業一直希望繼續保留凱文費吉擔任《蜘蛛人》下一部電影的製作人,不過今年剛收回福斯旗下所有漫威角色的迪士尼對於合作已經不太感興趣,在索尼影業拒絕增加票房分潤之後,開始不再與對方談判。

最早傳出迪士尼要求50、50分潤遭拒,不過內部人士指出索尼影業CEO湯姆羅斯曼(Tom Rothman)一度願意放棄《蜘蛛人》25%票房分潤,歡迎迪士尼一起融資、分享票房。然而凱文費吉對於漫威電影的成功、獲利至關重要,導致迪士尼寧可放棄談判,因為希望凱文費吉全神貫注在收回來的福斯資產。

內部人士透露,迪士尼共同主席艾倫伯格曼在《X戰警:黑鳳凰》票房失敗之後,更讓他堅定要讓凱文費吉留下來專心工作的決定。據傳,索尼影業可能是故意釋放「談判破局」的消息、發出聲明,用「公開分手」的策略,逼迪士尼作出讓步,重回談判桌。

另一方面,《猛毒》、《蜘蛛人:新宇宙》都是索尼影業獨立製作,前者在全球票房大賣,後者在奧斯卡獲得最佳動畫片,讓索尼影業有信心接下來自己經營《蜘蛛人》系列電影。知情人士透露,索尼影業已經計畫「蜘蛛人宇宙」,也一直希望「蜘蛛人」湯姆霍蘭德、「猛毒」湯姆哈迪合體。
迪士尼除咗隻老鼠之外有咩係自己創作
打完丁唔要鹹相 老鼠
堆女權公主
將格林童話私有化
雖然蜘蛛俠係MCU真係冇乜作為
但都叫鋪咗路做ironman接班人,唔駛拎得返x mem同神奇四俠就唔要人啊
spiderman重可以拍乜? 除咗同deadpool之外
deal到未
我知呢度好多人唔like
但真係好想睇多次andrew做spidey..
xmen係咪入返mcu後又準備換人?
dark Phoenix 唔係話新xmen既最後一套?
又換人既話真係無乜興趣再睇,少左hugh jackman已經對xmen系列興趣大減
xmen除咗deadpool ,全部換人
hugh jackman太老
到xmen 獨立戲上嗰陣,
hugh jackman 可能已經六十歲
一早就知兩邊都係度玩野
其實我自己真係最鍾意第二代spiderman......還掂都係popcorn片,重點梗係睇特效,係慢動作鏡頭/特技/CGI設計黎講我覺得Sony production大勝米奇老鼠...如果唔係Ironman/End驚加持我覺得根本第三代唔會有10億票房
真,其實第二代算係咁啦,英雄片咁重劇情有咩用
反正IRONMAN死左,
隨手飛開MCU玩另外D野都OK
蜘蛛俠:無家可歸
奇異博士2 一定更上一層
我好鍾意
話係驚嚇片,未必咁多打鬥。
Plan B
叫tom holland 拍iron man 4,叫佢著spiderman套甲
真人電影攪蜘蛛俠宇宙

三代同堂
不了 venom 垃圾到
我寧願佢 reboot
咁喺 mcu 係好收得嘅
如果齋 reboot spidey
應該冇幾多人會睇

同埋人地幫你諗埋 storyline
又借 Tony Stark Nick Fury 俾你用
一齊搵錢係真係搵好多錢
認真咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞