路邊社消息-蜘蛛俠版權又有新進展,disney開出新deal比sony

506 回覆
391 Like 35 Dislike
disney要sony簽total7套,抽利潤由之前5成降到3成(由下集開始計新約抽利潤下集原本舊約係5%)
7套包含新3套sony 蜘蛛俠+2套avengers+一套f4連動+ renew舊一集
新3套sony 蜘蛛俠會比xmen角色佢用,如iceman(disney想借蜘蛛俠帶起xmen)
sony如自己拍蜘蛛俠宇宙其他角色電影disney都要抽利潤
比sony venom入返mcu
比sony拍電視版蜘蛛俠宇宙不過要係disney +播
警方已向 824「燃點香港·全民覺醒」觀塘遊行集會活動發出不反對通知書

路線為:駿業街遊樂場>駿業街>海濱道>順業街>偉業街>常怡道>宏照道>零碳天地外

詳情將會稍後透過KT tg channel 發放:

「燃點香港·全民覺醒」

五大訴求、缺一不可

智能燈柱、侵犯私穩

日期:24/8/2019
時間:1300集會、1330遊行、1600解散
集會地點:駿業街遊樂場
遊行起點:駿業街遊樂場

公海: http://t.me/kt824discuss

資料發佈: http://t.me/kt824info

文宣: http://t.me/kt824promo

五成定5%?
disney 套avengers有冇得俾sony抽利潤先

上面果d除左有得用xmen d人 同venom入得番mcu 之外完全係冇著數
一早估到啦 老鼠邊會肯攬炒 分2成都好搵過自己拍唔知幾多倍
5%變30%成六倍增長,變10%可能都話,比我係sony一定唔肯,收返自己玩蜘蛛宇宙仲好
消息無講sony答唔答應個deal
佢點解唔自己拍電影宇宙要幫你disney +打江山
係分錢俾disney打江山
家下傳如sony唔deal disney就會打壓蜘蛛俠
好似對當年fox xmen f4咁
停晒出漫畫,所有週邊玩具,唔批你出game
入得mcu都叫冇著數幾垃圾都會保證大收
sony幾撚想venom係mcu
收皮啦老鼠,罪大有骨氣就唔好deal
disney 套avengers有冇得俾sony抽利潤先

上面果d除左有得用xmen d人 同venom入得番mcu 之外完全係冇著數
入得mcu都叫冇著數幾垃圾都會保證大收
sony幾撚想venom係mcu

你睇唔睇到講之外

仲有venom之前果套唔係mcu Worldwide: $856,085,151 有幾唔收得
renew舊一集 ?
真係似十足支那
sony真係唔好deal.
所有條款都無著數
仲要幫對家養大Xmen, 遲D咬自己
SONY家下無錢咩
D約比人食住上仲同佢玩呀
sony如自己拍蜘蛛俠宇宙其他角色電影disney都要抽利潤

屌,直接買起sony啦
唔係好撚有錢架咩
舊約3部曲sony重有集未拍,舊約係disney抽5%
新deal renew張舊約最後一集都會由5%變埋抽3成
點睇呢單野都係對迪迪尼大打擊D
amy pascal一直都想sony自己啲spinoff入mcu
之前訪問仲鳩噏到kevin feige黑人問號

自己check下先啦 唔係票房嘅問題
其實依家全部都係內幕消息邊邊求緊邊邊都唔知
即係代表蜘蛛俠好重要啦 係就有誠意d啦
因當年無網上睇片版權,sony蜘蛛俠只有電影電視版權
sony蜘蛛俠電影或想拍電視依家想自己買比netflix播都唔可以,
要disney marvel批唔批
真唔真啊 玩到要容納venom粒老鼠屎?
叫一直怒插venom班marvel撚情何以堪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞