路邊社消息-蜘蛛俠版權又有新進展,disney開出新deal比sony

506 回覆
391 Like 35 Dislike
用revenue 去比較邊個大, 會唔會太搞笑
disney就裁左一堆人先買到fox,仲邊到黎咁多資金再買sony
而且sony唔同disney,佢無融資,唔係想賣自己做咩咁天才要用市值比
你搞清楚裁員係收購後裁,裁係裁功能重疊嘅人手,幾乎呢類收購案都會發生
佢鬼識咩
市值變現第一人
冇人話市值可以就咁變現,但係你話迪士尼要賣左自己先買到Sony未免太過on9
用市值比仲on9,姐係點,賣自己買人地?? 同埋有融資同無融資分別差幾多,加埋三井back up 呢?? 收購sony當叫做笑話聽下
頭先佢個句好似係話買fox既consideration 已經> sony 既market value....
唔係話Disney賣自己去買sony wor.....
你算9數啦,跌落地揦返拃沙,一開頭連市值同revenue都未分得清,返去讀過啦
就係因為又唔係要賣走自己,所以我先只係指出用市值去比買唔買得起好on9。
無人搞錯,我係直接比你睇disney 無辦法直接買起sony ,從現金流,資產比。用市值去決定先係最on9
重有請勁多lobbyist修改版權法年期,想永續米奇
你邊到冇搞錯?我問你fortune global 500個list入面邊到有市值,你仲要同講有

你原先話迪士尼買唔起Sony,跟住而家就偷換話唔可以「直接」買起,有邊單十億百億美金計嘅收購唔駛任何融資方法?你講哂佢啦
唔係單單有市值就買得起。市值係要賣既時候先會拎黎比。個list 係直接答你買唔到,同時買唔到可以有更多原因,例如買完fox 後無現,例如三井endorsed等等
用市值比係最on9 既講法,由其係睇買方市值就係笑話
最新發展談判破裂雙方已離開談判桌
荷蘭仔已出來回應,無mcu下都會繼續做蜘蛛俠
disney為左打壓sony搶簽緊兩集蜘蛛俠導演拍來緊marvel電影,
打算唔比佢拍sony第3集蜘蛛俠,不過現時未知結果
disney真係好仆街,係都要食埋人隻車
我冇話買方市值可以變現用來收購喎,我係針對你話Disney買唔起Sony呢點,我只係提出話Disney有能力支付比Sony市值更高嘅代價收購Fox

仲有唔好扮哂野你原本唔係講市值:
允行大戰陳老師
屌你吹水
迪士尼市值接近 sony 四倍

もとひろ
講左幾多次fc左先

SkyDreamer
有一欄係市值咩

もとひろ
禁入去睇就有,咁你市值4倍個source呢
因為高人氣角色先會俾人買左
屌 我根本個個reply 都直接答緊第一個post
無左mcu 記憶 又要用番同一個人
追post追到好尷尬
導演都搶
兩套mcu蜘蛛又唔係特別好睇
甚至有d悶
純粹食左mcu光環先咁高收益
冇腦先會屌sony
明明迪士尼先係求人嗰個
追完都唔明有咩好比
比完又點
會有人去支持共產黨咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞