路邊社消息-蜘蛛俠版權又有新進展,disney開出新deal比sony

506 回覆
391 Like 35 Dislike
其實我覺得可以
始終mcu個peter都仲後生
呢集佢都係因為心理問題先比啲投影呃到
而家就係鋪路比佢成長慢慢打返班supervillain
所以話mcu無咗佢真係幾麻煩下
要重新排過晒啲野
反而sony無咩好輸
但電影可以網台播?
純粹覺得打投影機on9,因為係雷神、iron面前,一招打埋去,咩都爛曬。難聽d講句,一支飛彈都收左呢埋投影機皮。睇果先一知係投影機好撚失望,同iron3果次一樣,雷聲大雨點小。
下下打超能力角色,marvel嗰20套已經係咁,呢套幾好睇,又有新鮮感,動作畫面好過好多marvel系列
老老豆豆
唔計復仇者聯盟
其實除左三本柱系列
美隊ironman雷神
其他根本麻麻
唔多吸引
銀河守護隊叫做還可以
黑豹奇異博士marvel隊長至少我覺得唔岩我口味

不過最差肯定係蜘蛛俠系列
你諗下
如果蜘蛛俠系列無左ironman
根本差到極點又悶
人地呢輯spiderman就係專登連動落MCU標誌角色Ironman黎帶條主線故事,你呢啲「如果冇左Ironman跟本點點點」既說法跟本on9到極點,如果冇Ironman成個主線都會完全唔同晒,直頭就唔會咁拍,所以呢個前設係on9
對比上個post有班on9去到40頁都仲講緊蜘蛛俠無MCU就會收皮

呢個post真係大大巴車落班傻鳩到
幾期待ds同永恆族

雖然還沒正式確定索尼與迪士尼的漫威合作關係破局,但是漫威大老 Stan Lee 的女兒 JC Lee 在與 TMZ 對談時,講述到如果真分裂的話,她比較偏向於站在索尼這邊,並指出迪士尼對家父的不尊重。

首先 JC Lee 先提到一個商業上的基本問題,她希望自己父親的作品在持續發展的當下,也能夠被「檢查和平衡」,因此解釋道如果迪士尼和漫威想要完全掌握她父親的創作,務必得接受他人檢視和讓市場能夠平衡競爭,好讓他們在追求利潤的同時,藉此尊重她父親的遺產。

最後更重砲講到:「當我父親去世時,漫威或迪士尼沒有人向我伸出援手。從第一天開始,他們已經將我父親的作品給純商業化,根本從未向他或他的遺產展示過任何尊重或得宜的做法,為此到頭來在對待我父親這方面,沒有人比漫威和迪士尼的高層管理者做得還要糟糕。」

我先說一件事情,目前消息只有確定凱文費吉不擔任蜘蛛人電影製作人,合作與否都還沒確切的答案,為此不要再以訛傳訛。但我要說的是,JC Lee 講得很對,不管迪士尼貢獻如何,本來就不該一家獨佔市場,這不只是利益的問題,因為壟斷沒有競爭的情況下,也只會讓文化萎縮,作品品質變爛,反而讓整體變得更糟糕而已~
不管迪士尼貢獻如何,本來就不該一家獨佔市場,這不只是利益的問題,因為壟斷沒有競爭的情況下,也只會讓文化萎縮,作品品質變爛,反而讓整體變得更糟糕而已

樓上啱
根本同一個marvel系列,點會無ironman喎⋯⋯
好想venom carnage 入mcu
Sony快出game啦好嘛
老實講 dc啲動畫係ok
好睇過荷蘭仔啲戲
又唔會一日到黑mr.stark mr.stark

其他戲作為獨立電影睇都仲ok
蜘蛛俠你話特登ironman作為主線
所以單獨黎睇可以咁差
DISNEY 我屌你老母
獅子開大口一開頭開50%
十足十啲三緞國家的士司機咁
講完價都係比你掠一大舊
蘋果
【外媒都冇咁詳盡】連登爆蜘蛛俠版權新進展 Variety指Sony肯割讓分紅至25%
下,明明Spider-man係Marvel,佢之前窮on9比sony買左電影版權係一件事,但點可以咁腦殘講到左去反襲斷咁低質?
marvel 搞到隻Spiderman 變到不知所謂, 係endgame 已經被班女權搞撚到湊仔咁,far from home 仲on9到為左溝女連Stark 既野俾撚埋人。
根本之前有ironman做互動先比較好睇。 依家ironman 都死撚埋, 淨底個班吸引力
好好地拍番Spiderman vs venom vs Carnage 系列仲好睇
接受到幻術,接受唔到用drone係咩玩法無超能力就係膠化?

我覺得mcu用科技演繹mysterio好出色喎
電影就係另一個市場啦!

如果又係講佢吸咗迷煙 / 用類近魔法之類嘅幻術去講,個設定仲老土
反而依家用Drone + 立體投影
揉合埋現代科技,令觀眾代入感大左
就算電影都係,乜超級英雄片有襲斷咩?
細IP就唔逐個講,咁除左Marvel外係人都識仲有DC,宜家係你DC拍得差。加上之前仲未收購Fox時仲有X-men同F4係Fox手上。但問題係Fox同Warner DC佢自己拍得差,係佢地自己打輸左比Marvel。咁都叫做襲斷我就真係唔認同。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞