路邊社消息-蜘蛛俠版權又有新進展,disney開出新deal比sony

506 回覆
391 Like 35 Dislike
Fake fake地喎, 鬧翻之前已經降到三成啦,sony都唔肯。Disney今次明大咬啦,根本你出幾多次都冇用。咁大塊肥肉想人成大半你。最後suffer嘅咪觀眾囉
你可以參考下前幾套蜘蛛俠冇marvel拍成點,你就知道點解disney咁有信心
攪清左 第一份agreement入面 Marvel 可以claim到 5% of the first dollar gross係點解先。你可以當做Marvel可以係sony spiderman票房度攞5%,Home coming同Far from Home total大約20億美金票房,Marvel只係分到1億票房分紅。

咁又再睇sony spiderman係咪可以冇左mcu?
我只可以講對上Amazing系列真係有滿意利潤收入的話,咁Sony就唔會同Marvel 傾個deal比spiderman入mcu砍掉重練
兩邊傾唔埋新deal,spiderman冇得入翻mcu,我估sony高層清楚過晒其他人佢地會有幾大損失。
而Marvel宜家收翻F4同X-Men,邊邊勢強其實好明顯。第一個談判deal當然會獅子開大口,之後發展成點咪睇下D23前仲有冇消息,但冇都唔駛驚,phase4一早公布左冇gg仔住。有佢地慢慢deal
Sony拍咪又大撚把人睇 睇到自己咁高把撚咩
如果我係罪大
我睬你都傻
D條款比老鼠賺晒
而家Marvel 系列做到黎緊會俾蜘蛛俠擔晒大旗
點睇傾唔成都係老鼠傷D
反正蜘蛛俠之前都俾人雪開
Sony只要不斷拍,爛唔爛都可以Keep住個版權。

同埋into the Spider verse嗰套動畫係超好睇,完全唔爛,證明Sony係有能力拍到好嘅Spiderman電影,Venom流流地都有大錢搵,Sony完全唔需要靠Disney都得,Disney完全係下風。
套動畫整得好好
DC 好多套動畫都拍得好好啦咁
Sony版權在手,而且咁講當初唔合作咪直頭冇痛苦

個關係由互利共生去到寄生爭做宿主
至於係邊方強硬同強大 就記者會都唔洗開
動畫講黎冇意思,兩樣野黎
個point係出動畫電影都可keep版權,Sony 賺到錢,完全無需同Disney合作,Disney根本冇籌碼同佢傾
我都覺得動畫做得好唔同電影
同埋好多人成日ff真係出spider 宇宙就一定有Tobey 同加菲
但唔一定會發生嫁啵
oh really? 咁加油
disney真係
咁多人唔知sony一路想venom入mcu?
但老實唔係Marvel...蜘蛛仔再拍就未必好似依家咁紅....
Sony隻game劇情都好好
真心正,而且仲可以發大黎搞
我覺得迪迪尼唔好食水咁深大家有錢齊齊搵唔好咩
MARVEL都已經長拍長有啦
成日拉埋動畫同game落黎冇意思,電影第二樣野黎

如果係得當初就唔會俾蜘蛛仔入MCU啦

VENOM都係用蜘蛛仔引人先咁多人去睇
唔講以為版權係老鼠度
咁又點。Disney最屈係你拍蜘蛛宇宙就抽你水。你當左sony係你旗下分公司?呢d就真係一蚊都唔洗出食你成果啦。仲要幫你做埋宣傳賣週邊。
我係sony一定抽返Disney水,蜘蛛仔出過幾多套,就抽返幾多套水,仲要一樣係30/70,包括已經出左啦A3、A4。Disney肯簽就簽囉。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞