路邊社消息-蜘蛛俠版權又有新進展,disney開出新deal比sony

506 回覆
391 Like 35 Dislike
因為mcu係向長線睇,你之前睇嘅舊兩部都無諗到咁遠
依家係鋪緊路玩10年,搵個後生仔做,觀眾可以睇住佢大,可以由佢高中睇到佢出嚟做嘢結婚,有角色成長

homecoming佢好想入avengers,每日放學就換衫周街行等大事發生
到經歷曬咁多嘢,去到far from home俾記者問完之後佢開始覺得壓力好大想抖下,同同學去旅行連套suit都唔拎

係佢呢段內心爭扎嘅時間就無意中識咗mysterio,仲將tony stark嘅影子投射咗落佢度先會俾咗副眼鏡佢
如果買返spiderman版權一定唔算啦
收購曬成間sony pictures 就有機會壟斷啦
權力使人腐化
迪士尼=中共
之前James Gunn話拍Suicide Squad 2 , 老迪又係即刻出手搶人返黎
不過占巾有義氣拍埋先返
就算買起sony picture都好告壟斷。拍電影呢樣野唔係你有個copy right就贏,仲要你拍得好睇收得先計。
而講到手上有嘅IP,其實華納數量上總類上仲多同值錢過disney,只不過你地只係睇到MCU好成功,Star wars又比Disney買起左先覺得佢龍斷,Wall Street個邊係估值Disney+同HBO Max兩個串流頻道佢地都係估Warner個HBO Max值錢過Disney+。所以話電影業宜家根本未有襲斷,自己拍得柒就認左佢咪用襲斷去屌人,咁做真係好on9囉。
大把護鼠手舉旗力撐
唔講以為SONY有心割席 , 支迪唔deal 25%都係SONY錯
所以支迪同mulan真係絕配
老鼠出錢買返版權囉 版權唔喺自己手上仲咁大咬
你知唔知自己講咩?
就算係以獨立電影睇都唔可能分割左ironman果部分,因為人地條「主線」就係用ironman帶出黎,就好似美隊3咁你可唔可能話「冇左ironman其實點點點」?冇左Ironman人地就唔會拍呢個故事啦on9
你係咪仲未明呀?
就算有ironman 蜘蛛俠1仲係好差呀
只係有ironman未去到極點咋
蜘蛛俠2 經過左a4 如果唔係仲有ironman真係想知有幾吸引
睇完今次d23 sony同disney破裂下,真係打亂晒marvel KF mcu佈局,
除左整多幾套marvel 電視劇係disney+外,電影新公佈淨得套連主角都無到黑豹2,
dianey自家show 公佈計劃重細丫個上個月comic-con,不難予估到KF原本有海量marvel phase5重頭新電影計劃公佈,但被sony同disney蜘蛛俠電影版權破裂問題攪亂晒,之前傳會有F4,xmen結果 今次d23全部咩9都無,依家諗下蜘蛛俠對將來xmen,deadpool融入mcu mavelKF & 編劇好重要,因disney合家歡化根本唔可以好似fox咁拍D黑暗風xmen & 操口血腥deadpool,就係要利用蜘蛛俠個街頭家庭風來帶動合家歡版xmen deadpool,家下spiderman mcu無左基本成個xmen deadpool phase 5計劃就要hold住晒
抵啦米奇
咁撚大咬
蜘蛛俠2其實除咗ironman之外重要帶出無咗avg之後嘅世界同開啟新線
你所講嘅ironman係今集比重其實已經無上集咁重
但最點係要用嚟帶出peter嘅心理成長
如果拍得成第三集,除咗借用tony啲科技之後應該唔會再有ironman出場
其實米奇d23講咗開主題樂園,蜘蛛俠係其中一個主打
我又唔覺得米奇會on9到自己將蜘蛛俠睇得咁重要但套電影就交返比人唔再理咁白痴嘅
應該重有得deal
其實有無人發現…老鼠話可以比X人嘅角色出現係SM電影嘅意思係……如果肯簽約就開綠燈比死侍同蜘蛛俠crossover 呢
見到disney退,SONY俾我就一定反咬!
冇迪迪尼賣周邊 賺少好多
明明講緊「如果冇ironman就點點點」呢個說法on9
發現柒左就係到兜「就算有ironman都好差」
然後再鳩屈人唔明
你個人睇法冇人阻到你既

不過票房同口碑都證明呢兩集係成功啫
tom holland仲要指uncharted電影版
梗係割迪共
埋sony堆就岩 長拍長有
你自己打夠飛機未?
睇唔到最原始post其他都麻麻?
定扮睇唔到?

你要睇票房口碑
我唔太滿意果3套都好好添
由頭到尾都冇人有興趣爭論你覺得套戲好唔好,呢啲係你個人喜好邊撚個理你,我只係話你呢啲「如果冇左ironman就極差」呢個前設on9,然後你又spin返去你原先就覺得套戲麻麻,邊撚個想知?一套戲掂唔掂唔係睇票房口碑咁睇咩?唔通睇你呢個連登影評人鐘唔鐘意?
唔夠邪唔夠惡
咁你覆我托呀
我講左我口味
淨係呢個post好多人都覺得麻麻
自己系列特色唔強
太痴復仇者ironman
你覺得係特色係主線
唔係討論緊你個人口味
但話緊你個前設on9
呢個邏輯問題同個人口味無關
所以咪話你唔撚明再屈鳩返人唔明囉
呢個post就係多你呢啲連登影評人嘛
你唔會係個井入面就已為自己係主流睇法嘛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞