路邊社消息-蜘蛛俠版權又有新進展,disney開出新deal比sony

506 回覆
391 Like 35 Dislike
係我就唔deal
咪收番sm
睇下far from home點收尾
正正常常我已經會睇

對mcu spiderman無咩好感
我都係 太多ironman 套野個感覺似蝙蝠俠與羅賓
而蜘蛛俠就係羅賓
SM人氣一向都好高好冇
如果唔係因為壟斷法你估迪士尼唔想買埋咩
迪迪尼自己攞嚟
講到sony恰佢咁
我畫左少少連狗連豬Pepe嘅畫,meme,sticker(英文文宣全面進場!)
https://lih.kg/1499549

入嚟放英文文宣!
講非marvel
Marvel Studio同Kevin Fiege連少少發言權都無
你依句同啲大陸佬話
英美想睇大陸衰有咩分別
個重點都唔係個電影宇宙
係迪士尼霸權大貪想咩都賺盡
依樣野唔止只係影響到m記電影
成班人啲講野語氣個feel同藍絲差唔多
咁Marvel拍爆谷戲有打鬥有緊張有搞笑
Sony拍到兩頭唔到岸
最後黑媽媽既boss fight我睇緊DC?
九唔撚搭八
學你咁講
點睇都係班DC狗係廢老
以為打貿易戰
美國就會衰落,然後贏國又贏
美國霸權大貪咩都賺盡
sony冇錢咩
成個post都冇講過dc定m嘅立場
個個都針對住個做法黎講
你自己就無啦啦幻想有dc9出黎FF mcu會冧
到底邊個係廢老
事實擺在眼前就係迪迪尼大貪要食埋人地果份
好地地大家有錢賺唔得 一定要老鼠賺盡
仲要睇死sony拍唔到好野 所以要比老鼠食啦 唔好搞咁多野
同香港藍絲要揾錢點都要奶大陸袋底有咩分別

問題係老鼠太過份而唔係dc定m嘅問題
Marvel - 清朝 因為食老本固步自封,山窮水盡之後割讓香港
Sony - 英國 接管之後逐步令到香港成為亞洲四小龍之美譽
Spidy - 香港 憑住轉口港優勢大幅拋離同時期既中國,但中國有難之際仍會過一筆巨額救難金作救援(玩具)
Disney - 中共 持住自己呢幾年狀大 開始作出無理要求 仲一直堅持'一個中國'

有樣野值得一提,97之後中共跟本無理過香港,完全無利益可言,唔似avengers3,4見到spidy可以同avengers擦出火花
上面見到話Spider-Man靠home coming + far from home 賺佐20億
反觀香港 只係一直被老鼠吸血

咁樣比喻起上睇來真心唔想Spider-Man回歸MCU
商業deal有得分過份唔過份?
係迪士尼角度覺得自己做咁多但賺少左
咁咪想從新make過個deal囉
Sony覺得隻識生金蛋嘅雞係自己嘅,唔想分你咁多
咪唔同你deal囉
有分邊個岩?

我係見樓上有人一味話
我係Sony就唔傾啦
睇下Marvel冇左spiderman會點
之類嘅言論,根本唔係fans向嘅言論,而係想坐岸觀火
咪問其實有幾多係dc狗想睇mcu同sony攬炒囉
Latest Update from Variety.

Several insiders said Sony Pictures chief Tom Rothman was willing to give up as much as roughly 25% of the franchise and welcome Disney in as a co-financing partner in exchange for Feige’s services.
一啲火花都無,
原本獨當一面既蜘蛛仔變咗mcu既附庸iron man 既契弟
join mcu=自由行
會有幾年錢賺,之後比大陸人吞併變大陸一個普通城市
而家=23條
sony反對=50萬人上街
唔反對=比人吞併入大灣區
Disney呢幾年先壯大?
(咪問其實有幾多係dc狗想睇mcu同sony攬炒囉)
Dc =外國勢力
有外國勢力想香港和中國不和攬炒,Dc從中獲利
咁老鼠鍾意去到盡 sony咪企硬唔deal lo
事實係迪迪尼當左蜘蛛仔係第二計劃嘅主力
宜家sony企硬 咁睇mcu可以做啲乜係好合理嘅推斷
咁就係dc9想睇mcu死 真係好好笑嘅推論

再者點解sony仲要傾落去 宜家sony就係渣住隻煙士
你可以有隻大dee贏嘅 咁你咪打出黎
咪唔洗同sony傾lo 但人地就係睇死你冇大dee
成個局勢就係咁簡單 係要推到dc同m fans層面 真係黑人問號
第二計劃係咩term?
“主力”有冇source?

如果冇咪同啲”分析指,贏國又贏”,有咩分別?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞