路邊社消息-蜘蛛俠版權又有新進展,disney開出新deal比sony

506 回覆
391 Like 35 Dislike
f4, x-men呢d仲爛得多過spider-man既就算啦
x-men之前都係狼人撐住, 係first class叫好d之外
spider-man就幾時都咁hit
商業手法啫
個新idea 一樣係抽水
和作唔對等點合作
我係sony彩你on9
Stan Lee泉下有知要保住蜘蛛仔
直接買番版權囉
而家老鼠想拎翻蜘蛛俠既絕對話語權
sony就唔想自己d產品既決策比外人指手畫腳
kevin feige最慘
無端端比佢老細跣一腳
我明所以更加唔可以同意
同意左既話一世比人蝦
雕到未? 直接買佢版權啦,今年大賺咁多!!
Sony自己拍番spiderman就算唔好睇都賺硬
掉返轉英雄片大家開始厭厭地, 一代avengers又死晒, marvel無左最人氣個角色邊個損失大d
Deal唔係淨係睇自己, 仲要睇埋對手牌面
Sony就係睇死你唔會放棄spiderman先企咁硬
不過無可否認disney收購fox係一步好棋, 買一賺三
談判能力強左好多
賺係賺但跟mcu 係攤喺度有錢收
重點係第4次re 真心唔會有咁多人想睇

第2次re既時候都少左好多了
其實而家mcu冇咗兩大主角真係好需要gg俠嘅號召力,唔通靠女權八婆咩
Far from home已經講明係佢接ironman班,我諗都鋪晒條路點行,而家忽然唔玩都幾頭痕
其實可以唔洗re,拍其他蜘蛛俠咪得
淨係諗賺不如諗下邊個蝕多d
週邊, 撐起phase 4, 帶x men同f4既效益, 天文數字
你係disney, 為左果25%票房放棄真係值得? Deal唔成disney定sony傷d?
佢係咁唔在意唔駛即刻還價啦
除非搵番 第一代果個啦,佢真係最深入觀眾果個
First dollar gross 係首日票房唔係總票房
同埋有無人諗過
老鼠完左第一份約就 反口 想分大份d
如果deal完 我點知你完第二份約完左 唔會又再大貪d
唔好玩啦,停蜘蛛俠漫畫?
漫畫fans暴動都似
幾百個英雄當中攞xmen俾Sony 帶起佢
全部recast過曬d新人 比人用
即係要對家幫你湊仔
除非你請翻hugh jackman,mcavoy,fassbender佢地就話姐
接受唔倒搵番andrew拍又chok又盛,仲成部愛情小品咁,不如搵佢同emma拍lalaland第2集好過啦。
先唔理個deal,但sony,dc拍hero真係好浪費。。點解可以同marvel嘅質素落差咁大?
當初咪一樣用美隊同IronMan幫佢湊荷蘭仔出黎,XMEN呢個franchise係美漫界本身已經係最top之一,唔會輸比Spider-Man
Casting真係好重要,難得cast到呢個咁受歡迎嘅蜘蛛俠,同埋xmen根本冇諗住咁早出,起碼都2022之後先有慢慢出。原本真係plan好蜘蛛俠一個撐住mcu。而家算打亂左disney盤棋。我諗大家都係出下口術姐,希望快d傾好。

一個series係咁短時間入面reboot 3次已經係極限,再搞真係玩撚完。
而cast tom Holland 果個好似係Sony
係嘅,其實venom拍到咁撚垃圾都賺到咁多錢。sony應該覺得自己好掂,唔洗marvel都得。我覺得冇左mcu,根本sony個世界好單調
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞