|拍片|剪片|專業向影片製作討論區|

1001 回覆
72 Like 3 Dislike
X= 多功能版iMovie
真係唔使學就識
仲讀緊書想知道商業製作嘅調色係會點樣做
點先可以個個shot都調到一模一樣色調
暫時淨係識擺個lut再舞下d曝光,對比之類嘅參數
有冇咩拍片咪係大路款?

筆直$500-800
二手都ok

利申用緊bmpcc內置
Red 似乎牙煙好多...
Rode Videomicro
唔同市場又未必可以混為一談嘅
話說有冇人留意佢新嗰部KOMODO
Pish
非專業向傾唔傾得,新手,想揾哩方面工作,freelance都好,交流下。
冇人力資源下,導演,編劇,拍攝,剪片幾乎一腳踢
用手機加rode 收音咪低成本拍遲啲想買部好啲攝影機

得閒會拍下片參加短片比賽,近期都有
唔介意既宣傳下
覺得ok希望like下share下比親戚好友,thanks
https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=811162182648489&id=648161175615258
Ching 用手機唔好Low light 環境拍啦
啲noise多到手機睇都唔舒服
渣住成堆Sony 鏡想轉BMPCC6K
Siii 究竟幾時出
知道以後唔再用
死心了 s3出都唔會夠bmpcc玩, 分分s1h都唔夠玩
想埋堆 唔知點入手好
各位師兄歡迎tg我
https://t.me/jajalam

利申:齊機器熟前中後期
搶唔到頭啖湯就收皮㗎喇
而家仲買Sony除咗方便夾機之外我都諗唔到有咩原因
利申成手sony
大把既啲規格可以打死佢啦

算鳩數啦Sony

佢部大機9仔撳咗自己一巴啦
sigma fp好似唔錯?
觀望下先,想睇下佢個CDNG拍出嚟咩quality
我幾期待死馬cmos出嚟嘅感覺係點
有冇人係用緊xt3 我打算買
大約7成拍片 3成影相
本身有考慮gh5同A73
但前者影相冇咁好 後者鏡頭太貴
咦我打算賣喎,連cage有保
TG @molooooolom
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞