|拍片|剪片|專業向影片製作討論區|

1001 回覆
72 Like 3 Dislike
你講緊6k果部?
個workflow會唔會好煩? 會唔會有時轉左去davinci執色果時D客又要改EDIT? 咁要唔要又返PR再改再EXPORT過XML?
諗掂散熱先算
成個body改設計, 學S1H咁
BMD係香港好似唔多人用... bmpcc4k超食電,有時剩番十幾%自己熄機... 所以上穩定器好煩,唔通又拆上拆落... 搭條線駁v mount電,舊玩掛係心口... 不過直插12v, 駁ssd長錄真係屈機
老老實實... 拍舞台表演呢d機真係唔洗煩,有wide有tele唔易甩焦...做野啫,都緊要無鑊氣
我自己覺得佢個prores已經幾好,係100fps再crop好慘
200成日out大碌,成像又差,呢兩個問題註定要淘汰
科技進步冇辦法
手機都拍到4K既年代
你太天真

剛改完粒電又改機身

拍片果D兔籠又買過
咁如果佢照呢個BODY設計應該散唔到熱
FF機拍4K 60FPS應該好熱
Zaxcom nova full gear 全祼待機
除非canon執笠

呢世唔洗諗
樓上好似講緊Sony?
冇用ga
Content is the king

大把網片idea 都好鳩

得一部機棟正係度係咁jump shot都大把人睇
咁你都唔明
你第一日用Sony
成個body改設計, 學S1H咁
唉,呢個年代後生真好,無反都拍到6K...4K raw 機又愈來愈平。

以前拍帶,剪4:3,諗起都傻仔。

Red one 出果陣,班友對住部野好似01太空漫遊班馬騮咁....
科技進步冇辦法
手機都拍到4K既年代
冇用ga
Content is the king

大把網片idea 都好鳩

得一部機棟正係度係咁jump shot都大把人睇

Sor,真心唔知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞