俄國真人show 通靈之戰 朱莉王好正

1001 回覆
95 Like 4 Dislike
我覺得最慘單案係個男仔焚身跳樓
殺個男仔兇手係邊個仲未知道係邊個
男仔上左Alexander身 喊住咁話唔想講點死

有無諗過其實佢講唔出?

睇左咁多集查案
我認同個肥仔主持人講(好似係佢講),好多通靈者(強者果d)其實講講下好快就會行左感性路線(即是講下d:你媽媽好愛你架、家姐就黎生日祝佢生日快樂呀、唔好執著、要放低、要向前望果d安慰說話多),而講唔出案件嘅重要資料
通常一講d感性野d家屬朋友就喊哂口咁,情緒好波動
直頭連最初嘅目的都唔記得埋(謀殺/自殺、兇手身份等等)

So far 咁耐好似得dashi比較堅料d
貌似提供到證據畀警方

其他人.... Er
我真係幾有保留

有無諗過其實佢講唔出?

睇左咁多集查案
我認同個肥仔主持人講(好似係佢講),好多通靈者(強者果d)其實講講下好快就會行左感性路線(即是講下d:你媽媽好愛你架、家姐就黎生日祝佢生日快樂呀、唔好執著、要放低、要向前望果d安慰說話多),而講唔出案件嘅重要資料

貌似提供到證據畀警方

其他人.... Er
我真係幾有保留

合理懷疑
不過個人認為果d人可能只係唔需要個答案
所以通靈者唔講/收唔到個答案
有時知左反而會令人諗更多更執著 更加放唔低件事
過左身既人都唔安落
同埋尤其係有d案根本知左都好難查或者拉人
例如涉及黑幫果d
咁咪姐係令d家屬掛心/怨恨成世
道理同d人去結婚前夾八字差唔多
話你知唔夾你咪成世營住唔夾
btw 邊個係dashi
追緊14,15季

感覺上第14季能力平均d, Alexander 真係好強,尤其有集空難錄音帶佢可以講到內容
有集估沙皇玩具我覺得肥仔講到係因為能力低,淨係感覺到物件係咩,勁果班似係知道係咩事但唔肯講(雖然聽落好似掉轉左件事)

第15季基本上係Julie同女巫之爭,Julie之強大喺佢完全唔洗做任何野就知道曬件事咁,女巫係見到見件經過,可以好詳細描述過程

卡佳婆婆都有能力

佢地3個真係超班
不過福爾摩斯啲推理都好正
http://www.bilibili.com/video/av9216042

S14 ep09 Alexander cut 上集
我繼續等全集出左先睇

有無諗過其實佢講唔出?

睇左咁多集查案

貌似提供到證據畀警方

其他人.... Er
我真係幾有保留

合理懷疑
過左身既人都唔安落
例如涉及黑幫果d

初初我都係咁諗
後尾愈諗愈唔對路
個個case都係咁不了了之咁既
班靈媒好似無咩實際嘅作用
少不免會有懷疑
畢竟係叫你查案,唔係叫你地做社工
畀我係家屬
都唔知信你地邊個好 個個版本都唔同

有時會諗瑪莉蓮同亞歷山大係咪通左水
前後腳出場
講d野又咁似

我太多懷疑

Dashi 達什
即是17季個好高既阿叔
第一集出場車箱搵人果時轉左幾十個圈果個呢
佢堅係勁
連警方都要聽佢講嘅線索
睇哂 幾時先有更新

有無諗過其實佢講唔出?

睇左咁多集查案

貌似提供到證據畀警方

其他人.... Er
我真係幾有保留

合理懷疑
過左身既人都唔安落
例如涉及黑幫果d

初初我都係咁諗
後尾愈諗愈唔對路
個個case都係咁不了了之咁既
班靈媒好似無咩實際嘅作用
少不免會有懷疑
畢竟係叫你查案,唔係叫你地做社工
畀我係家屬
都唔知信你地邊個好 個個版本都唔同

有時會諗瑪莉蓮同亞歷山大係咪通左水
前後腳出場
講d野又咁似

我太多懷疑

Dashi 達什
即是17季個好高既阿叔
第一集出場車箱搵人果時轉左幾十個圈果個呢
佢堅係勁
連警方都要聽佢講嘅線索

其實都係
真係睇你點睇
懷疑都冇壞既 睇呢d片 思考分析都係有趣既部分

原來係第17季
我唔敢開始睇住 好似我好少集數又好耐冇更新咁
到上左癮但又冇得再睇落去咁
睇哂 幾時先有更新

應該就黎有朱莉睇喇掛
睇哂 幾時先有更新

應該就黎有朱莉睇喇掛

14.15季字幕組一般一星期更一集
17季係另一個森森字幕組 可能要10天更一次
我睇左第一集就停唔到 而家睇晒 等得好苦
想等佢地譯埋通靈者在調查
有瑪麗蓮+亞歷山大 仲有julie 三個勁人
字幕組有講過話會同十幾季個d同步更 期待
有無邊集特別好睇
例如上面講家族咀咒係第幾集?

追唔晒
睇哂 幾時先有更新

應該就黎有朱莉睇喇掛

我都追晒
14.15季唔知會唔會又早啲出

其實都係
真係睇你點睇
懷疑都冇壞既 睇呢d片 思考分析都係有趣既部分

原來係第17季
我唔敢開始睇住 好似我好少集數又好耐冇更新咁
到上左癮但又冇得再睇落去咁

思考分析
講得好岩
一路睇一路諗都幾有趣
我又係話惡意質疑佢地既
但有d野諗唔明咁解

聽人講16、17季既人都好強
初初見亞歷山大已經覺得勁
仲諗緊有無可能再勁d
但17季d人都真係幾強下
唔知16季點,未有翻譯

已經上左癮
想等佢地譯埋通靈者在調查
有瑪麗蓮+亞歷山大 仲有julie 三個勁人
字幕組有講過話會同十幾季個d同步更 期待

我都係

仲有雪山果件事其實係邊輯/集?
之前有巴打提過
女巫好勁

反而朱莉好似好假咁

婆婆就光明向d

但唔知點解成套野好似好假咁

誇張到信唔落
開頭朱莉好勁
但其實佢只係屈在快
巫女只要俾啲時間佢磨
佢睇到嘅野更多更清晰

可能朱莉只係勒住
等決賽先show實力
費時你地咁快睇厭
btw佢都幾中二,不過又真係好型
尋晚訓完訓唔著
達什大叔好勁
老老豆豆香港其實有冇類似的師父?
睇哂 幾時先有更新

應該就黎有朱莉睇喇掛

我都追晒
14.15季唔知會唔會又早啲出

14季我覺得一半人都堅抽 除左男女主角 道具婆次次d人笑柒佢 但成日比佢up中,德國婆冇道具又快up
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞