True Wireless 真無線耳機討論 (32)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
ok 夠 bass, 重過 aviot te d01b
我諗緊melomania 1同埋呢隻T5
用開有線,有時覺得有啲煩

有線用開UE TF 10 Pro
都係重bass

下個月T5話會出app可以set隻T5
到時可以較EQ

個盒就真係最型最靚
不過好似有啲大

想問放落褲袋o唔ok?
不是很大,我都係放褲袋
無人講呢隻?
cambridge audio melomania1
以家係咪全城無貨
今日係屯門市行過見到有
灣仔電腦城有賣,未斷貨
想問下Creative outlier air 香港邊度有得賣?
巴打唔洗了,我見hktv到賣2000,所以係hktv到買左
我都諗緊呢隻定傑士 T5
想問聲巴打

呢隻嘢冷聲定暖聲
粗唔粗聲?

傑士本身啲喇叭個取向唔太啱我口味
暖聲,聽左三日開始覺得唔錯,
人聲不是太前,返而聽樂器有驚喜,
至於粗唔粗聲我又真係唔識
冇日系果種甜聲,但耐聽

其實我自已聽歌都聽得非常雜

戲院嗰啲喇叭咪粗聲啲
你下次去戲院睇戲留意下佢播歌
硬係少咗啲音樂味
嗰啲喇叭睇戲咪夠爆夠粗獷
但啲戲一播歌就硬係爭咁啲咁

本身傑士個品牌取向係av向
所以用佢啲喇叭聽歌硬係少咗啲柔順
不過耳機佢又冇理由會tune到咁嘅聲嘅

我聽歌仲雜,除咗粵曲之外差唔多咩都會聽

巴打有冇試過melomania 1
好想聽下兩隻嘅比較
youtube都未有鬼佬做呢兩隻比較
巴打用黎跑步會唔會好易甩 同埋賣左未有興趣接貨
CAMBRIDGE AUDIO MELOMANIA 1 初出都有諗過,
但外型對我黎講唔吸引,所以就冇去試

我買丅5其實係有 demo 試聽,純講音質好大機會
Melomania 1 好D
唔好諗用黎跑步
個不銹鋼差電盒都重
夾iPhone 都ok?
行aac?
不如你做下好心
行過就試下melomania 1比較下

常理T5個bass會勁過melomania同潛得深啲
係,接受到,行 aac 都不太差,當你用二千幾元買了第一代 E8後,
之後果D好難差得過佢
冇所謂,睇下買開果間有冇Melomania 1 試先
不過音質好主觀我覺得0k唔代表你覺得0k
不過千二元左右買到 Cambridge 真心平
不過無論內外都係T5靚好多
仲以為有IPX4就冇問題 爬下舊post睇下sennheiser momentum得唔得先
T5 係靚,我試都冇試就比錢
唔怕重都可以跑步,我用 L size 原裝耳膠都唔會甩,
不過丅5係有D麻煩,要用原廠耳膠,不能換其他耳棉等
你買左就知㸃解
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞