True Wireless 真無線耳機討論 (32)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
https://youtu.be/aXgZn2LWpzg

JBL新耳機

好似幾靚仔,個盒都靚

IPX7防水
咁似Free
竟然無橙白色
呢隻出咗嘅話做運動我會揀佢囉
一嚟平過bose
二嚟個case靚好多
三嚟防水

唔知幾時出呢
而加有得預訂 我本身用開jaybird有線藍芽
唔知 jaybird真無線質素如何
見無咩人分享等我講兩句

隻嘢整體聲音係平衡型,小小偏向中高頻,底音偏小但尚算punchy。特點係音色結像同分析度同價中算ok。整體取向有啲令我諗起um30pro,但音樂感仲好啲。

跟機膠同綿都係廢嘅,要自己買comply t600m, 但overall $1.2k算唔錯。
Edifier tws5 都無人講😂
用iphone8,晚餐時間旺角,電話袋左右褲袋,疾到仆街
斷就冇斷,但狂疾,冇聲多過有聲擺屎忽仲嚴重,要渣手先順暢
priority on stable connection/sound quality都有試過,我覺得差唔多。
呢方面暫時覺得aviot好好多

NC方面勁係勁,但個耳塞太廢/太唔合我耳形,唔知係咪粒野太大唔合耳,本身已經唔太隔到,NC完先好以前個對少少/差唔多。買咗其他耳塞但未試。不過呢樣就比較個人,同埋個人唔鐘意用耳棉,所以以上全部講緊膠

暫時係咁
送到香港咩?
本身好有期望走去試,點知……戴都戴唔到,係咁跣出嚟
個價錢又真係幾親民
可以諗諗

謝巴打分享
肥花大把900 左右
有對klipsch t5想放,2號買既,$1500,岩既tg

https://t.me/sold_0
隻嘢唔上comply嘅話我寧願用返mpow t5
上左comply音質同配戴感大幅度提升
如果差兩舊水 我買全新算🙂
都值,最緊要聲底啱聽。

記得買埋comply綿
TE-D01d人哋台灣行貨賣台幣$3790
香港點解可以賣$1380

日系耳機新銳品牌 AVIOT 九月登台,挾最新藍牙晶片技術、日式調音進攻台灣無線耳機市場
https://www.cool3c.com/article/147315
對b&o e8 1.0 用到一邊大聲一邊細聲,想換過對,有冇推介?
lm
有冇人用緊merlay liberate air
因為香港
咁jaybird啲音質還好嗎?
都係睇定啲先好 最好似過先買
點睇 TaoTronics Duo Free+?
想問下Acoustune aet08 同aet07 見之前推介過
呢兩隻有咩分別
你哋話aet08 低音好啲但係上網睇啲人又話aet07 低音好啲
08底音多D WO,條管粗D硬D,07平均D而且舒服D,我自己感覺係咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞