True Wireless 真無線耳機討論 (32)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
nt01ax 有多少分?
nt01ax我只係係鋪頭試過2次 幾首歌咁
好難客觀評價 (現場環境 耳塞種類對音質差別都很大)
但同隻AVIOT TE-D01d差不多 只係個低音冇咁重
屌 間鋪頭串到 我要求換返個新 佢仲串我冇人會搖個座 我屌佢老未 仲叫我一年保養完之前先換
硬要我給個分數nt01ax我俾 6.5-7分
男友前幾日買左nt01ax
聽完覺得好撚正
如果佢出白色就好
仲有無巴打推mpow t5?
買完發燒燒咗幾日所以一直都未打sor
nt01ax 定 TE-D01d?
好矛盾
nt01ax 外形靚咁多 但聲好似 01d靚啲
女仔想買耳機 耳仔偏細 有咩耳機推介?
唔想咁大舊 但又想通話唔太差
依家用緊sabbat x12 pro 係街講電話要拎一邊耳機落黎當咪先收得清
Thecoopidea beans pro有冇人用過? 我見sudio tolv都好似幾靚
點解onkyo w800bt 跌價跌得咁快
原因已經出左2年
NT110有白色
我等埋佢出再試下同nt01ax比較下再決定入邊隻
01ax就低音勁啲啲,d01d清聲啲

掣位就01ax好好多嘅
soul耳機 有幾隻都1k內 點睇
Aviot te-d01g
Sennheiser MOMENTUM 定 Nt01ax好
Samsung Buds都有考慮
香港邊度有得賣
幾款有咩分別 b/d/g/h
1k前後筆值 有咩好揀
夾dap得唔得
前面1090買nt01ax位巴打係水貨?
日本買都係呢個價
講聲就一定係MTW
但都要睇埋其它嘢 例如:電量 TWS+
呢d nt01ax都比MTW 優勝
就要睇下巴打點取捨
想問巴打點睇cambridge audio melomania 1??
覺得呢隻overall幾好 但好似個shape設計好似好易甩咁

暫時睇中嘅係melomania 1 vs b&o e8
巴打有咩意見?

利申:iphone user 較注重音質
E8個樣唔錯
但係睇YouTube 唔係幾對嘴
同埋行貨個價都係冇Bluetooth 5.0係窄d
不過如果買水貨都可以玩下既
音質就唔評論
利:木耳
唔該巴打
姐係唔係藍牙5.0個接收同穩定性會差好遠?
係會差d
但係科技既野都係越新越好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞