True Wireless 真無線耳機討論 (32)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
B&O e8 講電話收音好麻麻
e8要攞粒左耳出黎當mic用, 唔係跟本人地係聽唔到
灣仔電腦城2樓
今日去左試nuarl同aviot 01d
但試完覺得都係唔夠宜家對淘仔tfz ex5好聽
但無線真係好方便

利伸:木耳,可能只係聽慣左對ex5
等你報告自己買左但係5識評
你覺得音質如何
有冇斷線
等報告+1
其實望望下又好似有啲大粒 之前用earin M2貪佢細料靚仔(唔見左) 自己接受到差唔多E8咁既size 但呢隻係咪仲大過E8
btw 1068hkd好似仲平過日本官方售價咁奇怪
一千蚊筆直黎講airpods係咪最好?
見衛訊做緊1099有啲心郁

用緊iphone同macbook
主要睇片聽歌,唔講電話
咁係咪應該買對音質好啲既耳機
因為airpods最強既通話能力用唔到
岩岩入手 SONY WF 1000XM3
音質唔錯, 本身用緊 n3ap, 覺得只係差少少, 可能我木耳
胃信
有無人用緊Aviot ted01b/d
音質?連線方面點??
網上好多都係日文reviews
無咩中英文
留意緊呢隻,巴打可以講下音質 / EQ 如何?
睇YOUTUBE / NETFLIX / FB 等有冇DELAY?
連接如何?
THANKS
留意緊呢隻,巴打可以講下音質 / EQ 如何?
睇YOUTUBE / NETFLIX / FB 等有冇DELAY?
連接如何?
THANKS
巴打係邊到order?
官網
用 iPhone X 連線,除紅綠燈位外,冇咩斷過,
Aviot 有時只斷一邊,要入盒重新連線,但T5
暫時未有,大家都是用高通3026,所以連線方面
冇咩意見。

自己得隻E8,aviot te d01b 同 T5比較,請原諒, E8 第一代可以不理

一隻日系,一隻歐美系,聽王菲,學友等,
Aviot 人聲比較清, T5 厚D,實D,各有所不同。

聽 Yanni 類似交響樂方面, T5比較好,樂器分明,
但聽 X Japan ,aviot 好D,可能心理作用,日系調音啱聴D.

流行曲我很少聴本地,所以冇得比較
但歐美流行曲我各得 T5 係對我胃口,比較好D

音量係夠,不用開到盡已很大聲量

YouTube 方面,同其他用高通3026一様,都有少少 delay 的

其實買 T5 我都係喜歡個差電火機盒

我只係用了又2日,希望幫到大家

最後買了個袋裝打火機,希望唔好花

今朝買左cks5tw

相比e8, 鐵3角既bass 好厚, 好夠力, 人聲較後, 樂器聲同人聲會比bass 蓋過

Sony xm3 比, sony各樣都優勝, xm3既 bass 樂器 人聲 比較balance

干擾暫時未試
不過鐵3角$1069 都幾抵屌
邊度買?
有冇耳膠或耳綿推介
早幾個post 北角個間
原裝試左, 轉左comply , 聲好左好多
如果bass咁重就再等下先
用咗pbp2個星期
個耳掛每行一步就敲落眼鏡抦一下
加埋聽診器效應真係頂唔順
如果想放返出去應該喺邊放好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞