True Wireless 真無線耳機討論 (32)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
我都睇緊,我發現藍牙5.0 + Aptx (有或者無LL) 發射器 國外(e.g. amazon)仲未普及,無乜款揀,好多仲係Coming soon
例子﹕https://avantree.com/wireless-adapters/wirelss-adapter-bluetooth-dongle-for-pc-and-nintendo-switch-ps4

相反國內/淘寶就好多款揀,BT 5.0 / aptx LL 呢D基本野黎, 屌你有D仲要係bluetooth class 2黎,插兩條天線已經夠射到100米,發射+接收功能有齊,USB攞電,有耳機孔就夠做,仲有其他款有USB就夠...

例子1﹕https://detail.tmall.com/item.htm?spm=a230r.1.14.100.623d48d7XMmm99&id=596764858768&ns=1&abbucket=3&sku_properties=5919063:6536025
例子2﹕https://detail.tmall.com/item.htm?spm=a230r.1.14.42.623d48d7XMmm99&id=582880264308&ns=1&abbucket=3&skuId=4089945159516
mtw no good bo
灣電2F
唔該巴打 最後都係買左Sennheiser mtw 用左2日暫時連線好穩 番工放工逼地鐵都唔會疾 聲就bass重d 不過有得拉eq平衡番
呢隻同sony個個比較如何
睇你接唔接受到sony個盒咁大
即係sony通話同音質都好過佢?
有冇邊隻耳機啲音質同聲好過Earin M2?

唔知關唔關動鐵事
啲聲好似幾好而且個Bass重得嚟又聽得舒服
用緊
同問
除左盒大其他都好好

利申sony仔
通話既話我覺得除左airpods其他都係咁上下
姐係通話上airpods外 冇隻好?
我覺得係囉但個個唔同好難講
話唔定你覺得好但我覺得傾電話真係咁上下唔好期望太高
Sony今代通話功能係由屎進化到可以接受既
之前個d真係接受唔到連d員工都叫班細唔好買
搞到我想買Sony
用緊iPhone 連接 T5嘅巴打,音量推到幾大先夠聲。
另外 有冇岩T5嘅耳塞介紹
冇試過
隻T5樂器真係幾出
高音都幾清脆,唔會標,齒音唔會刺耳
低音都幾實在,同埋真係潛得深

但人聲就真係單薄啲,少咗啲質感
男聲會少咗種磁性

同埋佢個音場就真係真心窄,好平面
差唔多喺同一點出聲咁

仲有如果有時播緊嘢,內容冇聲音時,會有底噪,不過有聲出時就已經聽唔出

我用an機,睇youtube真心唔覺delay
或者需要再試多啲先知

但整體都聽得舒服,耐聽

期待佢下個月出嘅app,唔知到時有咩玩

不專業評測,第一次玩無線
巴打個音量要推到幾多先夠聲....
出到街感覺唔夠聲
有冇啲可以攞得出街嘅好介紹
如果有嘅就可以插落部mp3機到用

用有線耳機有時覺得好煩
未出街試過
我自已80%以上
House of Marley Liberate Air有無巴打試過?
香港無賣?
巴絲們有無1000蚊左右cp值高既無線耳機介紹
邊度有得試klipsch t5
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞