✈ 廉價航空及平價機票集中討論區 (1)

1001 回覆
15 Like 3 Dislike
卡塔爾3800曼市入,維也納出
其實算唔算抵

之前買左2800 去Prague 入, Budapest 出

幾時買 qatar喎

係咪之前奧地利航空優惠?
頭一輪優惠last幾日想book,但冇哂飛嬲到
最後外國travel agency買左3600 munich入 prague出

係呀,上面位巴打原來係Qatar , 自膠sorry 。
但佢回程要係香港隊多程去廣洲 ,有冇巴打知係咪可以唔飛埋,no show 佢。

我都想問 略略研究過要係prague check-in果陣講行李要香港出
如果唔係當你係廣州人經香港轉機

屌好驚佢唔比唔飛

巴打,同病相憐
巴打你去幾耐,可以一齊參考下行程!
臨時臨急訂左東京機票 $1489
6晚住宿 $1183
加埋$2700都唔洗
下年六月1500連稅去大阪
第一次去 好緊張
6晚住宿 $1183
加埋$2700都唔洗

6晚1183
6晚住宿 $1183
加埋$2700都唔洗

6晚1183

住邊
6晚住宿 $1183
加埋$2700都唔洗

6晚1183

住邊

Airbnb
有獨立一間房,睇相同review公家廚房同廁所幾企理,比起膠囊好似privacy高啲
位置係新宿同原宿中間,d review話北參道站兩分鐘行到
唯一問題係間房係唔夠位打開個gip,我諗將所有戰利品放曬係地下,最後一晚先拎曬出去common area執

巴打,同病相憐
巴打你去幾耐,可以一齊參考下行程!

Munich --> Innsbruck --> Salzburg --> Hallstatt --> Prague
總共13日
下年五月一號到五號 搭UO 飛福岡 港紙2400 回程10+25kg行李 大家點睇
之前買咗東京16號去27號返,
但坐ca,仲要係北京轉程機,是否on9
但包行李又有飛機餐,仲要只係$1500
但個個fd都笑鳩我

無限Delay

未有LCC去日本之前
要平就真係得大陸轉機
以前最平嘅直航應該係DL/UA,都要三千左右

同埋大陸轉機最好帶定回鄉証

但今時今日HX啲價重平過UO時就覺得...
農曆新年係咪去邊都無機會有平
想同屋企人去旅行
唔需要平到平時咁
搵過hx uo 貴到買唔落手

長洲、大陸

認真問 唔係想要uo 68蚊機票
但都唔係六千幾飛大阪

UO啲Sale咁密
今晚又mega sale
同埋KIX唔一定UO嘅
Peach又有Jetstar又有HX又有
連咖哩航空都有
而家先買新年係難有平
上skyscanner睇下前後日子有無機有平飛
6晚住宿 $1183
加埋$2700都唔洗

6晚1183

住邊

Airbnb
有獨立一間房,睇相同review公家廚房同廁所幾企理,比起膠囊好似privacy高啲
位置係新宿同原宿中間,d review話北參道站兩分鐘行到
唯一問題係間房係唔夠位打開個gip,我諗將所有戰利品放曬係地下,最後一晚先拎曬出去common area執

唔洗兩舊唔係capsule都幾OK
下年五月一號到五號 搭UO 飛福岡 港紙2400 回程10+25kg行李 大家點睇

如果等埋今UO Mega Sale
6晚住宿 $1183
加埋$2700都唔洗

機票訂左咩日子
可以平成咁
我想問下買左機票但no show
最後係咪可以拎返機場稅果d

我試過 HK Express and Eva air 都成功拎得返稅
下年6月去
買左HKE 入東京 出廣島 1000有找
有無ching係試過買到活動期間既UO飛

次次2400禁入去睇 一張都無
想下年頭仲落緊雪既時候去東京,但冇平機
上個月見佢出買一送一東京
心急買左出年一月
埋單36xx兩個
屌根本無乜點平 中撚曬伏
KIX 機票+6晚住宿 2800有找
坐hx同住Airbnb
唸住1月17-22去有無平機
坐hx同住Airbnb

巴打幾號去? 我想買25號或打後少少日子既大阪機票 點先搵到最平
坐hx同住Airbnb

巴打幾號去? 我想買25號或打後少少日子既大阪機票 點先搵到最平

29飛 之前hx做promote即刻9沖
UO好似都做mega sale呀巴打你試下搵有無平
坐hx同住Airbnb

29飛 之前hx做promote即刻9沖
UO好似都做mega sale呀巴打你試下搵有無平

UO即係咩 等一次自己book 唔係好識 有冇link比我呀巴打
布拉格2月
4000蚊來回 ok嗎
土耳機航空
坐16個鐘機 係土耳奇停
6晚住宿 $1183
加埋$2700都唔洗

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞