✈ 廉價航空及平價機票集中討論區 (1)

1001 回覆
15 Like 3 Dislike
2月頭東京買左香草去程
回程好似得快運有靚時間

幾錢

715連行李
黎緊五月去台中

諗緊買快運定係買香港航空去台北轉高鐵

想扮下野坐商務
黎緊五月去台中

諗緊買快運定係買香港航空去台北轉高鐵

想扮下野坐商務

去台灣就唔好坐商務啦
航程太短唔抵玩
試過商務去高雄 一上機問你飲咩極速點餐
岩岩起飛就派餐又問下你想飲咩
空姐係隔離望住等你食完放低隻叉即刻收野landing
電視都唔得閒睇
新手一問 AA$15機票
佢有電話check in 咁我到時係機場比佢睇個code就得?
咁到沙巴我都係咁做? 唔用就咁機場check in係咪要糾錢?

佢有電話check in 咁我到時係機場比佢睇個code就得?

咁到沙巴我都係咁做? 唔用就咁機場check in係咪要糾錢?

Ak去沙巴 我年頭係自己print來回 boarding pass
無ck in行李 香港同沙巴機場都係直入禁區過關
各位巴打我新手一問 五月尾或六月頭想訂大阪十日左右 點買最平
各位巴打我新手一問 五月尾或六月頭想訂大阪十日左右 點買最平

same 想五月尾去東京 求教

上meethk自己格價啦

AirAsia

Show Passport就得 只認人名
push

等hkexpress mega sale 最平
但而家已經出到出年11月
5月尾既平機票相對會難禁

大阪suggest等jetstar promote. (LCC)

東京就vanilla (LCC)

但呢2間都唔會有hkexpress咁抵屌

如果唔係坐印度航空呀/埃塞俄果d都唔太貴

想再好少少就博3-4月既國泰fanfare

利申:搶平機票有少少經驗 最強戰績:605$大阪來回連稅走行李
上個月買左Chinese Eastern airline
17xx LA to HK包行李,好抵屌
下年5月尾有個端午節喺度
基本上UO好難會再有平飛
有都可能係last minute大開倉嗰種
買左出年2月韓國 11月鹿兒島快運
3月 去大板 香港航空
諗起都興奮

快運 兩張都係1400左右2個人 1個回程20k
香港航空 就14001個人 但係全包宴
買左出年2月韓國 11月鹿兒島快運
3月 去大板 香港航空
諗起都興奮

快運 兩張都係1400左右2個人 1個回程20k
香港航空 就14001個人 但係全包宴

出錯表情
UFP user 揮手區
Uo真係平到迫你飛
2月頭 HKG-KIX
HKD 3,580 For 4
(來回30+30kg total 30kg*4)

2月下旬 HKG-NGO
HKD 1,621 For 2
(去20+回30kg)

3月底櫻花 HKG-HND/NRT
HKD 1,212 For 2
(no baggage)

5月中 HKG-HIJ
HKD 878 For 2
(包30kg回程)

06月中 HKG-FUK
HKD 1,764 For 4
(包30kg回程)

11月中 HKG-NRT
HKD 3,225 For 5

下年再出UFP真係唔知買唔買好
想問下,如果我帶個55L 背囊搭hkexpress, 係咪只要個背囊唔超7kg 就冇問題?另外要放上行李架定跟身就ok? 我得一個背囊唔想寄倉
想問下,如果我帶個55L 背囊搭hkexpress, 係咪只要個背囊唔超7kg 就冇問題?另外要放上行李架定跟身就ok? 我得一個背囊唔想寄倉

唔駛壓扁任何一邊之下放得落56x36x23嘅格入邊就得
機入邊要放上行李架or放喺凳底
唔可以就咁抱住

唔可以就咁抱住

應該得,唔該 問多一樣,隨身物品(手信)個d 係咪計埋落7kg 到?
Uo真係平到迫你飛
2月頭 HKG-KIX

(去20+回30kg)

5月中 HKG-HIJ
(包30kg回程)

(包30kg回程)

搞到好撚想買UFP
Uo真係平到迫你飛
2月頭 HKG-KIX

(去20+回30kg)

5月中 HKG-HIJ
(包30kg回程)

(包30kg回程)

搞到好撚想買UFP

下年再出388既話
真係非常值得入手
但小心破產
今年去日本去到就破產

唔可以就咁抱住

應該得,唔該 問多一樣,隨身物品(手信)個d 係咪計埋落7kg 到?

唔計
不過唔可以太過份
唔係臨門一腳畀ground staff叫你畀超貴寄艙錢嗰陣唔好發爛渣
今晚UO又黎料
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞