✈ 廉價航空及平價機票集中討論區 (1)

1001 回覆
15 Like 3 Dislike
我琴晚買左1260 uo 一月頭來回大阪(唔包行李)
唔知細gip夠唔夠用呢 如果唔夠有無得補買托運行李?

一定唔夠架喎 有得而家上裝補買

上網補買 ?
點樣上網補買

上番官網囉

多謝巴打解答,已補買

巴打去幾日 我4月都去大阪 但未買回程
突然好想去日本 我今日買左張 下個月頭東京來回機票 $1600算唔算平?

包20kg行李

咁急買又包行李算係咁
知唔知邊度買去新加坡嘅機票會平啲..

約左朋友諗住12月25號左右去..

但上網見閒閒地都三四千蚊..

定係1月頭去會平啲

求救

暫時咩都未plan..我又少去旅行唔係好清楚

都係嗰句雖然HKG<>SIN好多間都已經做得好平
但旺季唔該早半年睇定如果唔係多數都要硬食
一月頭CNY前會平好多應該

回程多數唔夠
行程跟飛買最平
之後上網補買貴啲
Check in補買最貴
再絕啲自己郵寄你買嗰啲嘢返香港

上網補買 ?

點樣上網補買

上番官網囉

多謝巴打解答,已補買

頭尾 7日

回程多數唔夠

行程跟飛買最平

之後上網補買貴啲

已補買 total 千八蚊 一月中出發 算唔算平
屌 未就到假 禁到都無用
我想問下買左機票但no show最後係咪可以拎返機場稅果d

可以

上網補買 ?

點樣上網補買

上番官網囉

多謝巴打解答,已補買

UO Peach Jetstar畀你慢慢簡
但對Jetstar印象一般...cabin crew老過汪阿姐...嘢食難食...
Peach啲真日本妹已經值返個價

回程多數唔夠

行程跟飛買最平

之後上網補買貴啲

一般啦
唔算最平但又唔算貴
可以接受

回程多數唔夠

行程跟飛買最平

之後上網補買貴啲

一般啦
唔算最平但又唔算貴
可以接受

最平可以幾平

回程多數唔夠

行程跟飛買最平

之後上網補買貴啲

一般啦

唔算最平但又唔算貴

可以接受

最平可以幾平

好似呢排啲mega sale可以做到五百幾六百唔包行李
當年一蚊機票可以再平啲但當然要唔瞓去爭
Hkairline個十周年sale好正
買到11xx飛成田 包行李 非旺季

回程多數唔夠

行程跟飛買最平

之後上網補買貴啲

一般啦

唔算最平但又唔算貴

可以接受

最平可以幾平

好似呢排啲mega sale可以做到五百幾六百唔包行李
當年一蚊機票可以再平啲但當然要唔瞓去爭

這些機會.........
今日買左去大板。
返黎hk 2人三十kg total $3500

諗緊加唔加錢買連位坐

回程多數唔夠

行程跟飛買最平

之後上網補買貴啲

巴打唔買hx?
我6月連行李包餐飲都唔洗1500
無知一問,係GOGOGO 買機票但信用卡持卡人唔係同行係咪冇問題

回程多數唔夠

行程跟飛買最平

之後上網補買貴啲

巴打唔買hx?
我6月連行李包餐飲都唔洗1500

我六月未必有時間去
加上心血來潮想農歷年前出走一下
今日買左去大板。
返黎hk 2人三十kg total $3500

諗緊加唔加錢買連位坐

Hkexpress? 我都買左 第一次買唔知要加錢先有連位 定係到時早啲check in可以有連位
uo個電話係咪收左皮
我想問下
如果去老撾 最平應該點飛去

Airasia 經曼谷廊曼機場再飛老撾
買到6月尾去東京一星期, 早機去晚機返, 正
$96 單程埋單$645 冇行李

Btw, 上次天津返黎坐HX, 同UO一樣既機, 一樣自己冇電視冇wifi, 個飛機餐難食過UO杯麵
好彩唔係自己比錢, 但真係永不錄用
幾時再有心動香草
2月頭東京買左香草去程
回程好似得快運有靚時間
買到6月尾去東京一星期, 早機去晚機返, 正
$96 單程埋單$645 冇行李

Btw, 上次天津返黎坐HX, 同UO一樣既機, 一樣自己冇電視冇wifi, 個飛機餐難食過UO杯麵
好彩唔係自己比錢, 但真係永不錄用

唔買行李真係夠用?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞