✈ 廉價航空及平價機票集中討論區 (1)

1001 回覆
15 Like 3 Dislike
12月28號飛東京,3號走,直飛是唔是至少都要二三千?

之前埃塞俄比亞航空 2K內

買左...2K....好抵去日本誇年買福袋

仲要有46KG行李

我買唔到22-28飛,之前都有平

屌, 嬲嬲地買左JAL, 貴一倍
仆街琴晚買左來回機票 今日hk express 有優惠送回程

咁少人討論既

其實都唔算好平

年尾大阪,去程798,bea8折638.回程0

兩個人計埋行李都要1500每人

唔mega sale而家只係普通入手價唔叫抵

對上兩年三月都有mega sale,有bea 有八折,即係建議唔好依家入手住
仆街琴晚買左來回機票 今日hk express 有優惠送回程

咁少人討論既

其實都唔算好平

對上兩年三月都有mega sale,有bea 有八折,即係建議唔好依家入手住

對上一轉mega sale主力做二三月同九月打後
個人認為easter打後到暑期前
等mega sale都重有啲希望

利申:有BEA卡...啲分換到幾萬分U-reward
留名等睇mega sale+八拆+分做唔做到零蚊機票

咁少人討論既

其實都唔算好平

我都有bea 卡,係咪某d 卡先可以分轉做u reward?

申請完冇咩用過
其實千二uo去東京係咪都叫貴?

仲要有46KG行李

唔係掛....22-28都會有平?

JAL幾錢?我都好想坐JAL
air asia 個value pack 點解好似貴過我分開買既

包唔包行李先?
hk airline
30/4去曼谷
6/5返香港
$15xx抵唔抵屌

咁少人討論既

其實都唔算好平

我都有bea 卡,係咪某d 卡先可以分轉做u reward?

申請完冇咩用過

好似只要係計積分嘅卡都轉到
但World/Flyer好似靚ratio啲
而家28/2嘅前有個promo再靚ratio啲

但titanium好似唔係計積分
$802 uo來回台中
$142 3晚hostel連早餐連單車

包唔包行李先?

唔包呀

包唔包行李先?

唔包呀

未係最平, 但比我就可以接受啦, 有幾何搶到mega sale

包唔包行李先?

唔包呀

未係最平, 但比我就可以接受啦, 有幾何搶到mega sale

記錯行李錢, 當我冇講過
之前有個網係比你參考
唔同公司既機票正常價係幾多,抵買價係幾多
依家想睇搵唔返
有無人知道邊個網?
想問下hkexpress如果想改時間幾錢左右
想4月改3月尾,見佢就咁入網改要比多3千
本身果張唔係$68果d黎

佢個網show幾多就係幾多架啦

基本上買完都唔好預要改,淨係手續費都隨時貴過機票本身價錢

UO再等mega sale/唔等直接買過張新飛
no show之前嗰張等退稅好過啦

咁少人討論既

其實都唔算好平

申請完冇咩用過

我係plantium

world flyer 多一倍

駛唔駛打去bea 登記先?

本身我連u reward account 都未有。搭左幾次都唔知可以儲分
想問下hkexpress如果想改時間幾錢左右
想4月改3月尾,見佢就咁入網改要比多3千
本身果張唔係$68果d黎

佢個網show幾多就係幾多架啦

基本上買完都唔好預要改,淨係手續費都隨時貴過機票本身價錢

UO再等mega sale/唔等直接買過張新飛
no show之前嗰張等退稅好過啦

UO改時間不如比錢買過張啦

咁少人討論既

其實都唔算好平

申請完冇咩用過

我係plantium

world flyer 多一倍

駛唔駛打去bea 登記先?

本身我連u reward account 都未有。搭左幾次都唔知可以儲分

好似開咗個U reward戶口就過到分過去
入去Online banking好似有得搞
我張BEA係垃圾免年費大專master用咗幾年
啲分留咗幾年而家終於有啲用雖然回報率低
新手上路 第1次去歐洲 來回每人2600左右 買左俄航Aeroflot 5月飛 上官網睇Economy Class有1件23 Kg寄艙 想問有冇大大搭過講下係米真 同埋行李有冇試過Delay 驚緊轉機行李死左點算

米你老母

笑? 米你老母呀
想係6月頭/中去英國
會逗留接近2個月
遲d會唔會有直航優惠可以做到5000蚊內全包
因為衣排睇優惠英航最平都5000尾

仲要有46KG行李

$39XX一個人, 好很貴, 因為疊住紅日
但時間靚同埋一人有兩件23KG行李, 買到爆GIP都得
驚再遲D買會冇晒飛, 所以唔等promo啦

仲要有46KG行李

$39XX一個人, 好很貴, 因為疊住紅日
但時間靚同埋一人有兩件23KG行李, 買到爆GIP都得
驚再遲D買會冇晒飛, 所以唔等promo啦

其實真心算係咁
JAL peak season唔洗四千
只係JAL已經J出血
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞