連登巴膠怒屌on9伍議員暨撐卡佬按章工作專區

1001 回覆
39 Like 2 Dislike
689@48南朗山撞反七人車

689未死咩?

過埋今日可以退役

689一路好走

http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/breaking/20170223/56342848

中午近12時,一部由34歲外籍女司機駕駛的Tesla電動車,沿香港仔南朗山道往香葉道方向行駛,另一部送貨客貨車則沿香葉道駛過南朗山道,兩車駛至十字路口,疑有司機衝燈,Tesla撞向客貨車左車尾,客貨車衝前至熟食市場對開向右翻側,24歲姓馮司機一度被困,獲救後手部流血送院,外籍女司機無恙在場協查,警方正調查意外原因。
任職電力保養的曾先生剛完成工作,到熟食市場找朋友吃飯,剛坐下還未叫餐,突然聽到嘭一聲,便見客貨車已翻側路中,他第一時間跑到現場,「我見冇人救司機,等咗30至40秒司機都仲未出到嚟,於是走上車頂,叫司機熄咗engine,將車門解鎖,我就打開乘客車門抬佢出嚟!」獲救司機全程清醒,但兩手流血,又痛苦表示右手沒知覺。
曾先生說,最初只得他一人主動伸出援手,其後才有人陸續加入抬出司機。「見到少咗香港人出手,司機困住咁耐,希望多啲人救人。」他以往曾在外地救過電單車意外傷者,坦言幫人是人性本能,「其實前後花咗2、3分鐘救司機出嚟」,幸好最後數名男途人亦合力抬出司機。

毒果話係部Tesla撞反架車喎

聽講唔係架城仔撞翻人地,只係個師姐想過但係過唔到

咁點解反車?
698@981p

耀安有勁多巴膠影佢
尋日搭796X 出隧道後$3.4,有個人拍卡 見到扣佢$2.0,唔係扣佢$1.7,點解呢
尋日搭796X 出隧道後$3.4,有個人拍卡 見到扣佢$2.0,唔係扣佢$1.7,點解呢

兩蚊客

兩蚊客

傷殘

兩蚊客

傷殘

姨唔係喎
定係BBI呀

巴膠仔演說何謂削足就履

巴膠仔演說何謂削足就履

切_保命

兩蚊客

傷殘

姨唔係喎
定係BBI呀

應該無咩線轉佢係減$1.4?
但我見佢應該唔太老 又唔是傷殘

兩蚊客

傷殘

姨唔係喎
定係BBI呀

就算係兩蚊客,坐呢程車都唔係俾兩蚊而係$1.7啦
5204@682
睇戲前先牛河

睇乜
5204@682
睇戲前先牛河

睇乜

聲之形

兩蚊客

傷殘

姨唔係喎
定係BBI呀

我就係咁諗先有呢個疑問

兩蚊客

傷殘

姨唔係喎
定係BBI呀

我就係咁諗先有呢個疑問

傷殘係收成人價
傷殘冇樣睇
除非你係八仔機睇到佢張卡係傷殘

兩蚊客

傷殘

姨唔係喎
定係BBI呀

我就係咁諗先有呢個疑問

傷殘係收成人價
傷殘冇樣睇

正解
利申用過

傷殘

姨唔係喎
定係BBI呀

我就係咁諗先有呢個疑問

傷殘係收成人價
傷殘冇樣睇

正解
利申用過

樓上點解會用過

傷殘

姨唔係喎
定係BBI呀

我就係咁諗先有呢個疑問

傷殘係收成人價
傷殘冇樣睇

正解
利申用過

樓上點解會用過

九巴八仔而家正係寫住特惠
唔知長者係咪都係一樣

傷殘

姨唔係喎
定係BBI呀

我就係咁諗先有呢個疑問

傷殘係收成人價
傷殘冇樣睇

正解
利申用過

樓上點解會用過

唔知長者係咪都係一樣

講緊客睇果部,定係巴士佬睇果部?

傷殘

姨唔係喎
定係BBI呀

我就係咁諗先有呢個疑問

傷殘係收成人價
傷殘冇樣睇

正解
利申用過

樓上點解會用過

唔知長者係咪都係一樣

講緊客睇果部,定係巴士佬睇果部?

客睇果部傷殘會無左字嘛
其他會有成人/學生/長者/乘車證
5204@682
睇戲前先牛河

睇乜

聲之形

搵日再戰
5204@682
睇戲前先牛河

睇乜

聲之形

搵日再戰

提督
KT8144@80X
禍根豬
Btw好耐冇見過警察set路障
5204@682
睇戲前先牛河

睇乜

聲之形

搵日再戰

提督

Yes
KT8144@80X
禍根豬
Btw好耐冇見過警察set路障

9點幾見佢秦石出KT
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞