[IVE] I大討論區(5) 出左gpa喇

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
想問下check一科卷大概要幾錢

求解答

5舊好似
如果thei bse大約收幾多gpa

你個名
lm

過2無問題 我笑而不語
有fd2.8樓下in都無得in

OU點會仲cheap過top up
除非你報好冷門既科

即係點

OU都有topup SHAPE嗰堆

Ou degree wo
之前聽人講IT 2就有少少機會
過2.5好大機會

n展唔知

Topup咪bachelor degree 係讀少兩年咁上下又收貴少少
舊制ou as topup 啱啱好合格都入到

下,如果hd讀完
再用hd成績報non ju
讀上去ou既degree係top up 黎??

唔會架,當degree
想問下check一科卷大概要幾錢

求解答

5舊好似

咁貴

你個名

你個名都,btw有冇人知?

你個名

你好彩既話,2.6?不過穩陣當然係過3

利申 聽人講

你個名

利申 聽人講

真I大收咁高架咩

ou收幾分

聽講過2已經冇問題 未又係學店一間

利申 sem1 2.6

過2無問題 我笑而不語

除非你報好冷門既科

即係點

過2.5好大機會

n展唔知

It 我fd拿住2.5都無得in 樓上果班撚屌唔好再呃樓主

你個名

利申 聽人講

真I大收咁高架咩

gpa~3有冇機入

ou收幾分

利申 sem1 2.6

過2無問題 我笑而不語

除非你報好冷門既科

即係點

過2.5好大機會

n展唔知

It 我fd拿住2.5都無得in 樓上果班撚屌唔好再呃樓主

it就一定至少2.8,nursing 至少3,其餘真係有2就有機
有少少低過預期,不過係自己衰,上堂hea又唔聽書
都係aim ou算

ou收幾分

利申 sem1 2.6

過2無問題 我笑而不語

除非你報好冷門既科

即係點

過2.5好大機會

n展唔知

Topup咪bachelor degree 係讀少兩年咁上下又收貴少少
舊制ou as topup 啱啱好合格都入到

下,如果hd讀完
再用hd成績報non ju
讀上去ou既degree係top up 黎??

冷靜D
Top-up同non-ju都係學士學位
non-ju就當你普通學生就yr1/yr2 entry
而topup就係另外嘅Programme,就係專為post-sec graduate而設,多數都係讀1.5-2年,係學期中就會開始apply+interview,仲會好快俾conditional offer你,而且有好多科你都係唔使再讀多次
而topup degree(呢度指SHAPE)係唔會喺張cert度寫明你係topup

你個名

利申 聽人講

真I大收咁高架咩

conditional offer 2.6
有冇人知 CGPA點計
3.7

你個名

利申 聽人講

真I大收咁高架咩

咁咩gpa先收到conditional offer

你個名

利申 聽人講

真I大收咁高架咩

你yr 幾?
依家有個直通車計劃 親生仔夠分一定收
只係知bse

你個名

利申 聽人講

真I大收咁高架咩

你yr 幾?
只係知bse

直通車

你個名

利申 聽人講

真I大收咁高架咩

你yr 幾?
只係知bse

yr2 外校生你地直通車係幾分
讀緊PART TIME,SEM 1有3.5

想問下PART TIME係咪讀到曉飛都無用?

都出來做左咁多年野有撚人理你咩成績咩

屌即係無用 想hea讀算

pt 同ft 有咩分別個課程內容

無,只係pt濃縮D上少D堂,好似係

Ft一堂兩個鐘
Pt三個鐘(1830-2130)
計返每個module總時數應該一樣

pt 既課程project會唔會少d
有個人Test啱啱好合格
最後成科成績拎左A
Test計30% Tutorial 20% Project 50%
但係佢Project同組有個人Test 7x分
先拎A-
兩個人Tutorial同Project都正正常常發揮
咁樣嘅情況奇唔奇怪

利申 聽人講

真I大收咁高架咩

你yr 幾?
只係知bse

呢位巴打gpa幾多呀
唔洗咁驚wo
讀緊PART TIME,SEM 1有3.5

想問下PART TIME係咪讀到曉飛都無用?

都出來做左咁多年野有撚人理你咩成績咩

屌即係無用 想hea讀算

pt 同ft 有咩分別個課程內容

無,只係pt濃縮D上少D堂,好似係

Ft一堂兩個鐘
Pt三個鐘(1830-2130)
計返每個module總時數應該一樣

pt 既課程project會唔會少d

既然一樣咁點解讀到識飛係冇用?

利申 聽人講

真I大收咁高架咩

你yr 幾?
只係知bse

呢位巴打gpa幾多呀
唔洗咁驚wo

~3,我同另外一個frd佢得2.9都想入到their bse
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞