[IVE] I大討論區(5) 出左gpa喇

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
Bse poly sf汁左啦
得學霸先入到嘅ugc
同thei讀
睇你地點諗啦
Btw 想問hd升上thei係咪寫完張from就ok
唔洗比錢?

BEng(Hons)-Building Services Engineering
PolyU->3.6(min)CGPA required
CityU->3.3(min)CGPA required
THEI->2.6(with condition offer)CGPA required
(2017-2018)
至於下年呢
會難入好多,因為得翻3個院校(競爭一定多左好多,再加上今年TM BSE多左好多人
但放心
Thei個BSE一定會被HKIE認
因為香港得佢1個part time degree(BSE)
只係時間問題
但起碼要等到2019第一屆畢業生
呢加係香港愈遲出世愈可憐
至於下年呢
會難入好多,因為得翻3個院校(競爭一定多左好多,再加上今年TM BSE多左好多人
但放心
只係時間問題

下年真係得學霸先入到UGC(Poly/City)
有定心理準備,下年啲入U要求有可能高過今年
至於下年呢
但放心
只係時間問題

大家一定唔好讀shape 啲BSE Top-Up degree
唔好話HKIE,就連香港政府都唔認,大家可以上iPass 睇睇
至於Electrical Engineering 呢,RMIT(TOP-Up)聽聞CGPA都要有3(HKIE認)
至於local u我唔清楚,我個人對EE冇興趣

BTW,讀TM BSE YEAR1嗰啲,祝你地好運,我今年year 2 暫時有10幾個人冇intern ,但SEM v已經過左一半
你地今年好多人,你地自己執生
大家一定唔好讀shape 啲BSE Top-Up degree
唔好話HKIE,就連香港政府都唔認,大家可以上iPass 睇睇
至於Electrical Engineering 呢,RMIT(TOP-Up)聽聞CGPA都要有3(HKIE認)

BTW,讀TM BSE YEAR1嗰啲,祝你地好運,我今年year 2 暫時有10幾個人冇intern ,但SEM v已經過左一半

屯門今年幾多人
fd仔準備報HD
1.電機
2.土木
3.味諗到
有冇推介

唔好揀BSE

咁有冇咩推介

Sem 1得五六十分有咩hd engine 推介
同埋係咪都係聽日截止?

BSE 唔好咩?

二奶命

雖然話就話二奶命,但BSE讀既野會簡單d , 出路又廣,前路都唔錯,長命生意長命做

係咪我廢
點解我覺得唔易

Ching sem 1 gpa幾多?

3.2

sem2 夠追既,加油呀ching

唔識水管

你讀邊間?

MH

可能識

屯門今年幾多人

5班
我year 1 4班到year 2 走剩3班
得學霸先入到嘅ugc
同thei讀
睇你地點諗啦
唔洗比錢?

BEng(Hons)-Building Services Engineering
THEI->2.6(with condition offer)CGPA required
(2017-2018)

巴打知好多野wo
fd仔準備報HD
1.電機
2.土木
3.味諗到
有冇推介

唔好揀BSE

咁有冇咩推介

Sem 1得五六十分有咩hd engine 推介
同埋係咪都係聽日截止?

BSE 唔好咩?

二奶命

雖然話就話二奶命,但BSE讀既野會簡單d , 出路又廣,前路都唔錯,長命生意長命做

係咪我廢
點解我覺得唔易

Ching sem 1 gpa幾多?

3.2

sem2 夠追既,加油呀ching

唔識水管

你讀邊間?

MH

可能識

我而家讀緊測量year1 sem2
但我冇興趣讀
如果想轉科可以點做?
得學霸先入到嘅ugc
同thei讀
睇你地點諗啦
唔洗比錢?

(2017-2018)

巴打知好多野wo

我有fd in poly
另外有fd in city
而我THEI
屌,個分唔上唔落唔落,得3.0幾,未計SEM v

有冇黑莖人比英姐教
好垃圾
Btw勿相認
得學霸先入到嘅ugc
同thei讀
睇你地點諗啦
唔洗比錢?

(2017-2018)

巴打知好多野wo

而我THEI

呀sir話ive每年得一個入翻ugc
得學霸先入到嘅ugc
同thei讀
睇你地點諗啦
唔洗比錢?

(2017-2018)

巴打知好多野wo

而我THEI

唔撚知啦,我今個sem可以鳩hea
CGPA3.25就上唔到(拎4.0GPA都上唔到)
2.6就夠有突,我今個sem拎1都夠入THEI
得學霸先入到嘅ugc
同thei讀
睇你地點諗啦
唔洗比錢?

(2017-2018)

巴打知好多野wo

而我THEI

唔會咁跨呀
我個年都2個啦
得學霸先入到嘅ugc
同thei讀
睇你地點諗啦
唔洗比錢?

(2017-2018)

巴打知好多野wo

而我THEI

Thei咁快就俾offer
我重未收到
得學霸先入到嘅ugc
同thei讀
睇你地點諗啦
唔洗比錢?

(2017-2018)

巴打知好多野wo

而我THEI

唔會咁跨呀
我個年都2個

咁多?……
得學霸先入到嘅ugc
同thei讀
睇你地點諗啦
唔洗比錢?

(2017-2018)

巴打知好多野wo

而我THEI

Thei咁快就俾offer
我重未收到

我有fd收到call
All condition offer 係2.6
另外如果有巴打想繼續讀上去但唔夠分,有個BSE Top-up (shape)都可以試下,因為有一個係CIBSE 認
好似係UClan
ive個網話用EZproxy可以用ive個account上到幾個唔同既網睇e-book

想問下個ezproxy係咪software黎? 可唔可以教下我點用

http://library.vtc.edu.hk/web/english/eres/ebk.php
禁是但一條link...
另外如果有巴打想繼續讀上去但唔夠分,有個BSE Top-up (shape)都可以試下,因為有一個係CIBSE 認
好似係UClan

其實兩個top up cibse都認
樓豬番學未 你D同班同學托我問你係咪入左港大
怕你attendance唔夠
好似係UClan

其實兩個top up cibse都認

唔知丫,我見到一個文字有講一個文字冇講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞