[IVE] I大討論區(5) 出左gpa喇

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
琴日收到email話year3 entry可以去thei個網度download invitation letter ,咁同直接去vtc個網報入學申請有無分別

我剩係交左佢email講個封申請表
冇去入學申請個網
係2樣都要做
見封email冇講要上個網

應該唔洗2樣都做 但我係報左VTC果度先 之後先知原來有invitation letter 而家1516唔知做唔做埋好

我send左email去thei問 佢一個鐘都唔夠就直接打電話覆我
佢話如果用invitation letter報 就唔洗面試 夠gpa就直接收 叫我用invitation letter報多次
invitation letter係咪可以email交
呢三科伏唔伏 ,仲未揀好讀邊科
聽fd講工程唔好做搞到唔敢讀engine ,所以諗住報it
1.軟件工程
2.電訊及網絡科技
3.細電
想問下巴打關於報non jupas既野

係咪一定要讀完year 1先拎左個cgpa 後先可以報?

定係有一個 or 幾個sem既成績就可以報?

Sem 4 5其實係咪唔重要?

頭3個SEM 個分拎去報non-ju
之後sem4 5 個分就用黎 meet conditional offer

用哂頭4個sem去報non jupas
咁岩poly deadline係放gpa之日

見sem 4跌咗,用頭3個sem成績去報得唔得

一打膠唔洗找
竟然係咁,做咩唔一早11月就用頭3個SEM去報,分分鐘而家仲有offer揸向手
1.軟件工程
2.電訊及網絡科技
3.細電

Software engineer 囉
下星期一lan3003 ca

你擔心啲乜啫

呢科個ca錄音個陣講到 2/3種產品既比較就得

好易過

好易過

但聽講比分好嚴

好易過

但聽講比分好嚴

合格到就得

好易過

點先有A
想問下巴打關於報non jupas既野

係咪一定要讀完year 1先拎左個cgpa 後先可以報?

定係有一個 or 幾個sem既成績就可以報?

Sem 4 5其實係咪唔重要?

頭3個SEM 個分拎去報non-ju
之後sem4 5 個分就用黎 meet conditional offer

用哂頭4個sem去報non jupas
咁岩poly deadline係放gpa之日

見sem 4跌咗,用頭3個sem成績去報得唔得

一打膠唔洗找
竟然係咁,做咩唔一早11月就用頭3個SEM去報,分分鐘而家仲有offer揸向手

我個陣見到係2月20號截
知唔知poly top up最低收幾多分
bse year 2 巴打 ,知唔知冷氣test
文字題點玩法
唔可以再衰
Statistic易唔易攞高分 感覺好難

好易過

點先有A

語文科想A以一黎ive學生機乎冇可能
除飛本身係大陸狗咁流利普通話先可以A

如果普通話冇佢地咁流利頂盡B頂

自問前幾個月,sem1考呢科出班房之後考得幾差,講野打晒"kick"咁

最後出黎overall B+

之後問翻老師話其實有用到教過既語言功能就夠合格有突

好易過

點先有A

語文科想A以一ive學生機乎冇可能

自問前幾個月,sem1考呢科出班房之後考得幾差,講野打晒"kick"咁

1.軟件工程
2.電訊及網絡科技
3.細電

讀完升唔到u會唔會乞食架
有冇啲讀緊或者讀完嘅巴打係到
1.軟件工程
2.電訊及網絡科技
3.細電

真係想升U𠵱家直接讀好啲DSE啦 年中見大把想拎ive做「踏腳石」嘅人結果都係俾舊石壓Q死咗,睇到都想笑
工程真係唔知,但淨講你嗰兩個IT都係有工㗎啦,雲端同新個科數據科學好似都好嘅,你睇真啲啲課程出路,再諗下點揀啦

Dse可以考得好 就唔洗入ive

講真有邊個想入?

入到ive都唔勤力 就遇左入唔到u
se sem2忙到仆街 又難
se sem2忙到仆街 又難

有心機 努力去讀 一定好成績 報到non-ju 入到local u 啦
自己唔努力 讀正路科都冇用
1.軟件工程
2.電訊及網絡科技
3.細電

真係想升U𠵱家直接讀好啲DSE啦 年中見大把想拎ive做「踏腳石」嘅人結果都係俾舊石壓Q死咗,睇到都想笑
工程真係唔知,但淨講你嗰兩個IT都係有工㗎啦,雲端同新個科數據科學好似都好嘅,你睇真啲啲課程出路,再諗下點揀啦

讀ASSO/HD 想升U 壓力一定有架啦 睇你心理質素有幾高,ASSO都一樣大把人上唔到
升U呢樣野事在人為,睇到一班人 返學等放學咁 書又唔讀 去返part time 先想笑,不如去返full-time算把啦

好易過

點先有A

sem 1 英文A左

好易過

點先有A

sem 1 英文A左

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞