【眾籌登報 G20】交代日本登報事件

784 回覆
1993 Like 75 Dislike
記憶中
有一份大報唔肯出影響兩國關係既文宣(忘記左名)
讀賣一個月前已confirm晒廣告,無人肯讓

基本上得日本係有illustration

仲想點...
多謝各位巴打,為大家所愛嘅香港付出
解釋左就算啦
唔好講咁多 麻煩曬眾志今次幫手
如果有下次既話 可以預多啲時間搵其他人幫手
當你睇過份初稿,我諗你會嚇撚死

同埋好多野係當晚先有定案,而朝日已經上左

其實個位師傅唔好走上 Facebook 拎credit, 就算 design 有問題都冇人會講野。。。
我記得截稿前日本組有喺連登開 po 徵求組織名
你另一個po我有睇
所以我理解你既睇法
但我無野要同你講

過主啦
答得好好
睇得出成team人都好pro
衷心感謝
我覺得好靚
得個撚tag鬼睇到咩
眾籌大topic就G20點解個poster唔係G20?
另外大家關心既;
點睇林先生同埋好多廣告唔會自己放自己page但你地自己又放?
點解釋?

講到唔想上位又點解要開既咁既post??
當連登仔女同所有金主冇到?
你2個玩晒啦?
4個鐘搞掂好撚勁
專業既都做唔到
pish
好認真
唔好俾位人入

不互屌
係搵眾志幫手?定係眾志成員以個人名義加入?

係事前你地做聯絡?定周庭bb做聯絡?
其實我諗絕大部分報社都唔會一日前先決定登咩廣告, 我記得之前有個po講過,日本報紙嘅廣告係一個月前已經定好, 所以唔係搵邊間報社嘅問題,係時間太趕嘅問題 (搵邊間都會好趕)
design . layout 真係次要,靚唔靚真係見仁見智,我唔太在意

但我想知初稿有冇四大訴求

四大訴求都冇???
眾志仲用把死人遮就知佢地好似仲停留緊係2014年
呢個係諗個設計個陣已經可以諗到,唔關四個鐘事
係搵眾志幫手?定係眾志成員以個人名義加入?
完全同意

同埋雖然好多謝登報組係極短時間內咁辛苦趕份嘢出黎
但我都係要講嗰句口號真係又廢又冇重點仲要唔通順到不得了

諗爆我個頭都諗唔到既然唔可以登公開信、文字空間有限,點解最大隻字嘅位唔係寫No Extradition Bill/Fight for freedom and democracy 之類嘅核心思想
呢啲關鍵字根本唔洗等眾籌組出到一致detail或者hashtag都應該要自己可以諗得到
就算商家登廣告都要寫翻個產品名稱啦吓話唔係點幫襯你

雖然已經出咗都改變唔到事實
但眾志做得差又要衝出黎攞彩真係好仆街
以後有眾志參與既眾籌都真係要了解清楚先
明白理由 表示理解
但我唔想用大家既錢出左份唔跟大方向既野
然後當時人一句解釋都未見
出之前無解釋 出之後都無
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞