【眾籌登報 G20】交代日本登報事件

784 回覆
1993 Like 75 Dislike
唔明點解係呢件事上仲有人屌眾志
因為跟車太貼?
明明抵屌嘅只係得1個人
你可以屌佢design垃圾
屌佢出post攞光環打飛機
屌佢唔撚識公關
但唔可以屌撚哂一班十幾廿零歲為左香港搏老命而接左舊燙手山芋嘅眾志
唔洗理兒登

九成嘈既人肯定冇捐錢又要嘈

記住大家義務做依年事
多謝你地,身後香港人感到驕傲
半隻腳做過廣告傳媒人,明白咁短時間協調與處理咁多野係好唔簡單。去過日本都知,佢地既廣告著重圖像,之後先係文字內容,大執幅圖係可以理解既。每個廣告都有重點的地方,而好明顯,呢個廣告著力「三點訴求」,但點解入面隻字不提呢。這點需要好好交代。

其次,設計者的態度,亦是另一個令人感到氣憤的地方。
羊群心態呀清
我認同應該剩係屌一個人 責無旁貸
不過佢係 為眾志主席 又係專頁出埋post 個人page又係咁del comment
在日港人表示好感動,琴日都有仆去買左一份,香港人加油💪!
個設計垃圾就當係我地唔好彩買左次貨

1)無大台運動唔需要個人祟拜,佢就打飛機拎光環
2)del 反對 comment

我地都唔想係度拖太耐時間
出黎答呀
Ok 咁當係我地唔好彩買左次貨

出黎答呀
辛苦了
老實講因為政黨主席一言一行代表住政黨本身
就算唔係主席,普通成員都係咁
無可能完全分割呢兩樣嘢
你個講法有啲似「元秋一個人亂講嘢點解大家要鬧建制派」
大佬我分唔到你幾時想代表自己一個人,幾時代表成個政黨喎,彈出又彈入
你最多話眾志揀咗個on9主席真係失策啦
但唔可以話眾志無辜㗎係個主席問題
辛苦曬
四個鐘頭做曬所有嘢唔係一件容易嘅事
多謝一眾巴絲及眾志的安排!
辛苦曬

多謝你
但確實佢政治智慧嚴重不足
我地好多人係唔同國家都有幫手
但呢單野唔想失任何焦點或者拎光環,所以大家做完野都唔會 post 出黎打J

佢蠢在做完個唔好既 design 仲大鑼大鼓俾位人入到啫

佢個黨要學下鄺籽譚文豪個啲,做完野唔係出 post 打J 而係不斷檢討再去做好啲
促請林朗彥向公眾及眾志交代致歉!
https://lih.kg/1264667

希望你可以睇一睇先下定論

Ok 咁當係我地唔好彩買左次貨

出黎答呀
辛苦你地啦 要繼續加油啊
巴打
如果我頭先啲comment惡得滯令你唔開心
我同你道個歉,對唔住,唔好意思
眾籌呢件事其實發生得好突然,基本上臨急臨忙捐完錢好似已經塵埃落定咁,亦可能係我冇做好research冇幾時跟上大家嘅招募訊息

我由此至終冇覺得眾籌組有做錯任何嘢
如果我頭先發言有波及或者遷怒到眾籌組,令你地難過,我再次講聲對唔住
我頭先係有好多批評,我唔會收返因為我係發自內心覺得有改善空間
但我完全明白眾籌組係有限嘅時間同人力之中已經出盡全力,甚至你地俾任何人都更想做好,由頭到尾我都冇覺得你地有錯
我嘅憤怒係源於香港眾志林先生衝出黎打飛機同拎光環一事,完全係嬲佢嘅行為
希望你地唔好誤會,如果有唔小心波及或者傷害到你地,好對唔住
多謝你地嘅付出,希望你地多啲休息,照顧好自己嘅身體,我地再一齊發夢野餐

唔想屈人打手護主定乜, 但紅字真係無乜回應
其實早啲解釋咪得
咁都引發關公危機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞