【眾籌登報 G20】交代日本登報事件

783 回覆
1993 Like 75 Dislike
但都解釋唔到佢自己就出post 打飛機 加 del comments. 其他義士就深藏功與名 人格問題

完全同意

同埋雖然好多謝登報組係極短時間內咁辛苦趕份嘢出黎
但我都係要講嗰句口號真係又廢又冇重點仲要唔通順到不得了

諗爆我個頭都諗唔到既然唔可以登公開信、文字空間有限,點解最大隻字嘅位唔係寫No Extradition Bill/Fight for freedom and democracy 之類嘅核心思想
呢啲關鍵字根本唔洗等眾籌組出到一致detail或者hashtag都應該要自己可以諗得到
就算商家登廣告都要寫翻個產品名稱啦吓話唔係點幫襯你

雖然已經出咗都改變唔到事實
但眾志做得差又要衝出黎攞彩真係好仆街

朝日唔俾登公開信,一定要海報形式

A: 因朝日審稿要求極度嚴謹,需時亦比正常長,故未必能趕及在Deadline前細緻地擬定並校對公開信

時間唔夠係應該體諒, 但係樓主冇講唔得喎
有矛盾
一邊講眾志成員用個人身份加入
令一邊講日本組尋求眾志包辦設計工作

到底事實係點

睇清楚時間線
設計稿件係日本組搵眾志?
定係個人身份嘅眾志成員主動參與?
有矛盾

到底事實係點

睇清楚時間線

左手交右手
但都解釋唔到佢自己就出post 打飛機 加 del comments. 其他義士就深藏功與名 人格問題

完全同意

諗爆我個頭都諗唔到既然唔可以登公開信、文字空間有限,點解最大隻字嘅位唔係寫No Extradition Bill/Fight for freedom and democracy 之類嘅核心思想
呢啲關鍵字根本唔洗等眾籌組出到一致detail或者hashtag都應該要自己可以諗得到

ching可能我太大段你睇唔清楚我意思
我知道唔可以登公開信
我係話佢海報標題寫得好撚差

我係想講

就算全版報紙得一句No Extradition to China寫清楚
其他乜都冇空白一片

都好過依家有把莫名其妙遮莫名其妙警告牌莫名其妙we resist for what we deserve啊
眾志仲用把死人遮就知佢地好似仲停留緊係2014年
呢個係諗個設計個陣已經可以諗到,唔關四個鐘事

唔止呢樣
個陣黃之鋒出黎圍警總單野 佢好似仲未知發生緊咩事咁
我見到今次某部份泛民立法會議員真係做得到佢地要做既野
但眾志係咪應該要思考返自己係以後既社運抗爭入面做返個咩角色
應該係個運動入面做leader 定係做群眾既一部分?
如果係做群眾既一部分又需唔需要咁刻意去讚自己既團隊?

G phone圍狗總老老實實冇咩問題
621個下大家聽到立會政總落閘都迷惘
佢提供到方向都ok
所以一單還一單
但林生呢單冇撚得拆架啦
有矛盾

到底事實係點

睇清楚時間線

叫你睇清楚時間線呀
係咁重覆問題又唔睇
唉收貨了 算啦 都登咗報
強烈要求解釋林乜9 fb打飛機事件同中箭page打飛機事件

屌我想訓覺呀鍵戰左一日
推,多謝你地既努力,完成左仲要咁詳細去解釋返比大家知
好感動
辛苦曬admin
咁短時間做咁多野
已經做得好好
有啲嘢你地控制唔到
我地明白咩事就得
多謝眾志一早俾香港人認識到你哋嘅處事手段
明知跟唔到成個計劃 唔一早同大家講,出晒街,俾人屌到反皮先嚟交代,我諗依個就係能力問題

同777一鳩樣

喺屋企乜7都唔做但又大大聲
所以我地係要求林朗彥本人出黎解釋
你del FB comment同共產黨有咩分別?

成班眾志打手盲哂唔敢回佢眾志大佬仆街野

呀林朗彥條撚屌有mon post架喎
不分化 不割蓆
大家唔好再嘈啦
得4個鐘算係咁
睇清楚時間線

叫你睇清楚時間線呀
係咁重覆問題又唔睇

即係眾志成員中個人身份加入左之後
話可以尋求眾志幫手設計
然後日本組再尋求眾志幫手設計
Okay , 接受解釋

只可以講林生能力不足

ok accepted
能力不足一件事, 攞光環又一件事, 叫佢del post喇
唉收貨了 算啦 都登咗報

香港人係就係錢多
但都要使得明明白白 安安樂樂架
你話眾志籌款落廣告 fine我由你點出都得
但而家係香港人籌俾自己落
你只係借個殻俾香港人都搞咁多野嘅
你真係唔怪咁多人會唔gur
強烈要求解釋林乜9 fb打飛機事件同中箭page打飛機事件

屌我想訓覺呀鍵戰左一日

樓上班眾志打手都扮哂盲消緊毒,你重想林朗彥條賤人會覆你?
完全同意

ching可能我太大段你睇唔清楚我意思
我知道唔可以登公開信
我係話佢海報標題寫得好撚差

我係想講

就算全版報紙得一句No Extradition to China寫清楚
其他乜都冇空白一片

都好過依家有把莫名其妙遮莫名其妙警告牌莫名其妙we resist for what we deserve啊

唔對題(g20 etc) 唔知爭取乜野 口號冇頭冇尾 再加一個代表唔到今次運動既雨傘icon
以上同報社要求格式有關係?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞